الطريقة ديه من بنت عمتي نونا
و هي لهلوبة في المطبخ
يعني ناخد منها الوصفة واحنا مغمضين
"المقادير"
.
.
6 ملاعق كبيرة سكر
(علشان الكراميل)
.
3 كوب لبن
.
6 بيضات
.
6 ملاعق كبيرة سكر
(غير اللي فاتو)
.
2 باكو فانيليا
.
.
.
.
.
"الطريقة"
بالنسبة للكراميل
.
نسيح السكر علي نارهادية لحد ما يصل لونه للذهبي الغامق
(بس حاسبوا لحسن يتحرق)
.
.
.
اما باقي المقادير نضربها مع بعض في الخلاط
.
وكده يكون خلاص الكريم كراميل جاهز للتسوية
.
.
لو تحبوا تعملوه في اطباق صغيرة بتاعة الفرن ماشي
.
.
و لو مافيش اطباق صغيرة ممكن في صينية فرن تكون مناسبة
.
.
نحط السكر المحروق في الصينية و نفرده كويس بالتساوي
.
.
و بعدين نحط الخليط اللي ضربناه في الخلاط فوق السكر المحروق
.
.
و نجهز صينية اكبر يكون فيها ماية سخنة و نحط فيها صينية الكريم كرامل او الاطباق الصغيرة
.
.
و نسيبها في الفرن علي درجة حرارة 180 (متوسطة) لمده ساعة الا ربع
.
.
و لما يبرد نحطه في التلاجة
.
.
و وقت التجهيز تحط الصينية علي النار دقائق علشان السكر يفك
.
.
و لما نحس انه فك خلاص تقلبه علي طبق التقديم
.
.
وبالهنا و الشفا
2 comments :
مممممممممممم
تجنن انا وجوزي بنحب الكريك كراميل مووت
هجربها اكيد طريقتها سهلة جداااا
تسلم ايدك ياقمراية
نـــوارة
خلاص يا جميل مستنية النتيجة
بس ماتنسيش تشيليلي طبق صغنن كده علي جنب
:)
Post a Comment