Pages

Loading...

Friday, December 5, 2008

صينية الرقاق باللحم المفروم

مشهور الرقاق اوي في العيد
.
مش عارفة ليه
.
بس في كتير بيحبوا يعملوه في العيد
.
كنت اول ما تجوزت لما اعمله ينشف منٍي و يرسي علي في الاخر انا اللي اكله او يترمي
.
و في يوم كنت عاملة عقيقة عبد الله
.
و جبت واحد طباخة و شفتها و هي بتعمله و اتعلمته منها
.
هي طريقة سهلة
.
بس الرك علي الصنعة برضه
.
بنجيب الصينية اللي هنعمل فيها الرقاق و ندهنها سمن
.
و نكون محضرين جنبنا شوربة سُخنة
.
نجيب الرقاق و يادوب نرش عليه شربه
(يعني يا دوب نبله)
.
و نبدأ نرص في الصينية
.
و اول ما يكتمل اول صف نجيب فرشة ندهن وش الصف بالسمن
(بنستخدم فرشة علشان مانستخدمش سمن كتير)
.
و نعمل كده لحد 3 طبقات
(بس الطبقة الثالثة مانحطش عليها سمن)
.
و بعدين نحط اللحم المفروم المعصج
(طعا بنعصج اللحم المفروم بالبصل المبشور و الملح و الفلفل و ممكن جوزة الطيب و السنوبرو قليل من السمن او الزيت علي النار حتي تستوي اللحم المفرومة و تكون مفلفلة)
.
و بعدين نحط 3 طبقات اخرين
(بنفس الطريقة اللي فاتت)
اخر طبقة لازم نحط سمن علشان يحمر و يعمل لون حلو
.
و نحط عليهم 3 كبشات شربة
.
و نحطهم في الفرن
لحد ما الشربة تنشف و يبدأ الرقاق ياخد لون علي الوش
.
اهم حاجة انه ياخد لون ذهبي من غير ما بنشف
.
و هيطلع روووعة من غير ما يعجن و لا يكون ناشف
.
.
.
ملحوظة
-------
لو ماحطيتيش سمن بين كل راق هيطلع معجن منك
.
.
.
و بالهنا و الشفا

1 comments:

جميله المصرى said...

تسلم ايدك ياقمر

مدونتك جميله اووووى

ان شاء الله هتابعك بأستمرار

وعاوزين كده وصافات كتيررره لمختلف الوجبات

اختك جميله المصرى