Sunday, June 12, 2011

Posted by Mony on 10:23 AM 10 comments

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

عاملين انهردة الحلو

**تشييييز كييييك بجيلي الفراولة**


طبعا ممكن بنفس الطريقة نحط التوبنج أي حاجة احنا عايزينها

هقولكم ازاي في الاخر

أهمممممم حاجة في التشيز كيك الصينية تكون بقاعدة متحركة
علشان تعرفي تغرفيها و تقدميها من غير ماتبوظ منك



المهم المقادير
لقاعدة البسكوت:
1 و نص باكيت بسكويت
(انا جيبت داناش الاخضر علشان ريحته و طعمه حلوين)
نص كوب زبدة

نطحن البسكوت مع الزبدة
و نرصها طبقة في قعر الصينية و نضغط عليها خالص و نساويها تماما بإيدينا

و نحضر خلطة الجبنة اللي بتبقى في النص:
4 مثلثات جبن لافاشكيري
(و ممكن كيري أو أي جبن مطبوخ تاني طري)
ملعقة كبيرة دقيق
(اللي بناكل بيها مش الغرف)
2 كوب الا ربع لبن
(يعني كوب و ثلاث أرباع)
نصف كوب سكر
بيضة
كيس فانيليا


(طبعا المقادير ممكن تتضاعف زي مانتوا عايزين)
على حسب الحجم اللي انتوا عايزينه

و كلللل ده يتضرب مع بعضه في الخلاط و يتحط على طبقة البسكويت
و يتحط الكلام ده في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة


و بعد ما يخرج نسيبه يبرد

على ما الصينية تخرج من الفرن نجهز الجيلي
مكتوب على باكيت الجيلي يذوب في 2 كوب ماء مغلي


**نصيحة**
علشان الجيلي يكون متماسك و لون أغمق واضح

تذوبي الجيلي في كوب و نصف ماء فقط

و تحليه ب3 ملاعق صغيرين سكر


و لما الجيلي يبرد و الصينية كمان تبرد
نحط الجيلي على خليط الجبنة

و ندخلهم الفريزر علشان يمسك بسرعة
و قبل ما يتجمد نحطه في الثلاجة عادي بس تحت الفريزر مباشرة

في حركة خدعة بعملها علشان الفاكهة تكون جوة الجيلي و ماتذبلش أو لونها يتغير


اشيل شوية جيلي على جنب ما أحطهوش كله على الجبنة و احطه في الثلاجة علشان يسقع بس مش يتجمد


و احط نصف مقدار الجيلي على خليط الجبنة و ادخله الفريز
و قرب ما يتجمد أرص عليه الفاكهة

(تكون جامدة مش مستوية)

و اغرزها في الجيلي اللي بدأ يتجمد

و احط عليه باقي الجيلي السائل الساقع و احطهم تاني في الفريزر

اول ما الطبقة التانية تبدأ تتجمد انزله في الثلاجة عادي

و يطلع شكلها زي الصورة ديه



انا عملت جيلي فراولة

فزينته بالفراولة و ممكن ازينه بالموز و ممكن اعمل تشكيلة حلوة باللون الاحمر (الفراولة) و الاصفر (الموز) و الاخضر (الكيوي)


اهم حاجة لو هتزينيه بفاكهة تمسحي وش الفاكهة بالفرشاة بجيلي من نفس لون الفاكهة و ممكن جيلي شفاف


ممكن طبعا ماتحطيش فواكه و تعملي وردة صغننة بالكريم شانتيه على كل مثلث تقدميه

و ممكن بلااااش جيلي خالص و تحطي بداله مربى أي نوع بتحبيه

و ممكن تحطي التوبنج كراميل

ممكن شوكولاتة

زيييي مانتي عايزة

على حسب المتاح عندك

علشان تعملي كراميل زي اللي جوة شوكولاتة مندولين و لا جلاكسي و الحاجات اللي تفتح النفس ديه


في طريقة تخليه نفس الشكل و اللون و القوام

تجيبي علبة لبن مكثف
و تحطيها في حلة فيها ماية بتغلي

و سيبيها لمدة ساعة و نص

و بعد كده افتحيها و اتفرجي و دوقي و ذوووبي

ممكن طبعا تحطي مربي توت و لا فراولة و لا مشمش زي ماتحبوا


المهم انتوا بتحبوا ايه؟؟

:)

قولولي رأيكم بأه

و اخبارها ايييه معاكم

مستنية رأيكم

هحطلكم كام فكرة للتقديم

عيشوا يالا

:)






Categories:

10 comments:

ayat said...

هية دى بقى التشيز كيك ...طب ماهى سهلة اهيه..وانا كنت فاكراها صعبه .......كده بقى فى امل اعملها ان شاء اللة

فتافيت said...

مممممممممم.. تحفة بجد
بموت فيها.. ودايما بتبوظ مني :(

مش عارفة فكراني ولا لا
بس المدونة بتاعتك وحشتني جدا :)
يارب تكوني بخير

Mony said...

ayat

هي التشيز كيك لها طرق كتييير
و ديه واحدة منهم
:)
اي خدعة
:)
قوليلي رأيك بأه يالا

Mony said...

فتافيت

طبعا طبعا فكراكي
:)
بالأمارة ليكي عندنا عزومة حمام
;)
صح كده
:)

لااااا تقلقي جربيها و علي المرة ديه

.
.
معلش كنت انشغلت شوية
و الحمد لله فضيت و بدأنا نجرب حاجات جديدة


في انتظار رأيك يالا بأه
:)

Food Lover said...

تسلم الأيادي وحمد الله على السلامة :)

Mony said...

Food Lover

الله يسلمك
:)


بعد اذنك انا ضيفتك عندي في المدونات المطبخية الشقيقة
:)

و أحب أعرف رأيك
:)

Anonymous said...

تسلم ايدك انا بأعمل التشيز كيك البارد و بتتطلع معايا تحفه بس بأعمل البارده و جوزى و ولادى بيحبوها جدا

Mony said...

Anonymous

الله يسلمك يافندم
:))
طيب ماتشاركنا بيها و نجربها كلنا
و ليكي الثواب
:))

في انتظارك

Ahmed Ragab said...

حلووووو بعملها اهو واقولك دودو

Mony said...

دودو
بألف هنا
:)