(جدتي)
.
اصل تيتا كانت غاوية مجلات من لوندون و باريز
(يعني لندن و باريس)
.
اه هي صعيدية
.
بس كانت بتقرأ انجليزي علي قدها
و ماكانتش بتغلب
.
علي فكرة
برضه الطبق ده ينفع في عزومة و جنبه سلطة كول سلو او سلطة زبادي و سمبوسه بالجبن و تبقي عزومه راقية جدا
.
مش لازم يعني المحمر و المشمر
.
.
.
.
نبدأ بأه
.
.
"المقادير "
.
1/2 كيلو لحم بقري مقطع مكعبات صغيرة
.
3 ملاعق زبدة
(ممكن يمشي زيت للي مش بيحب الزبدة)
.
200 جرام مشروم مقطع شرائح
(اقل من الربع كيلو بشوي)
الفريش ممتاز
و ممكن نمشيها علب من اللي في السوبر ماركت
.
2 ملعقة كيبرة بصل مكعبات صغيرة
(بصلة كبيرة)
.
1 كوب ماء
.
1/2 كوب فريش كريم
(زي بتاعة جهينة مثلا)
.
1/2 كوب دقيق
.
ملح و فلفل
.
"للمكرونة"
.
كيس مكرونة
(الشكل حسب الرغبة)
.
ملعقتين زبدة
.
جزرة صغيرة مبشورة
.
ورق كسبرة خضرا مقطع صغير اويييي
.
.
"الطريقة"
.
نرش الدقيق علي اللحمة و نقلبه فيه كويس بحيث تكون اللحمة كلها متغطية دقيق
.
و بعدين نجيب طاسة كبيرة و نحط فيها ملعقتين الزيت او الزبدة و لما تسخن نحط فيها اللحمة و نقلٍب حتي تصل للون البني
.
و نشيلها من الطاسة و نحطها في طبق علي جنب
.
في نفس الطاسة اللي عملنا فيها اللحم نحط البصل مكعبات صغيرة و ملح و فلفل
ونقلب لحد ما يدبل شوي
.
و بعد كده نحط الماشروم و نقلب معاه كويس لحد ما يتجانس و البصل يكون تقريبا مش باين
و بعدين نحط اللحم اللي كنا ركنينه و نقلٍب كويس مع بعض
.
و نضيف شوية ماية يادوب نغطي اللحم
.
و لما تغلي الماية نوطي النار ونغطي و نسيبها شوي
لما تبدأ الماية تنشف نشوف اللحم استوي و لا لسة عايز كمان
(طبعا لو اللحم بتلو مش هياخد وقت خالص علي النار ,انما لو كانت كندوز ممكن تحتاج نضيف مايه كمان)
(و نكرر اضافة المايه لحد ما اللحم يستوي)
.
.
.
و لما نتأكد ان اللحم استوي نضيف الكريمة ونسيبها تاخد غلوة(يعني تغلي)مع اللحم
.
.
*ملحوظة*
لو الصوص بتاع اللحم قليل ممكن نضيف شوي مايه ونسيبها تغلي علشان تتجانس مع باقي الصوص
.
.
و نقدم اللحم علي المكرونة زي الصورة كده بالضبط
.
.
ازاي نحضر المكرونة ديه بأااااااه????
.
.
نسلق المكرونة بتاعتنا عاااادي
.
و في طاسة صغيرة نحط ملعقتين زبده سخنين
.
و نشوح فيهم شوية جزر مبشور
.
ونطفي النار
.
و نحط ورق كسبرة خضرا مقطع صغير خالص
ونقلب كويس اوي
.
.
و بعدين نحط المكرونة علي الخلطة ديه و نقلب
.
هتطلع زي المكرونة اللي في الصورة فوق
.
اه و الله
.
بس جربوا انتوا وقولولي ايه الاخبار
.
.
.
.
.
علي فكرة انا بعمل البيكاتا بصوص الماشروم بنفس الطريقة
.
بس الفرق ان اللحم بيكون فلتو او بفتيك سميك شوي
.
و بتبل اللحم قبل الطبخ بالبصل المبشور و الملح و الفلفل
0 comments :
Post a Comment