Tuesday, September 30, 2008

Posted by Mony on 6:24 PM No comments








التارت ده فكرته زي اي تارت





بس عجبني علشان بالشوكولاته





و بعدين انا بحب الجوز اوي
(البقان)





اللي اكل عند سينابون هيعرف الجوز ده



اصل انا ماعرفتوش الا من هناك





نبدأ بأه



"المقادير"





3 بيضات مضروبين و طالع عينهم



1 كوب شربات ذرة

(بيتباع في السوبر ماركت)

غامق او فاتح مش مشكلة





4 مربعات شوكولاته طهي سايحة و باردة
(سكر قليل)


1/2 كوب سكر



2 ملعقة سمن او زبدة سايحة



1 فانيليا

(اوملعقة سايلة)

1 1/2 كوب جوز مقطع انصاف
(ممكن لوز او بندق حسب الرغبة)

1 قاعدة تارت




"الطريقة"


في سلطانية كبيرة

نحط البيض المضروب و عليه شربات الذرة و الشوكولاتة و السكر و الزبدة و الفايليا و نخلطهم مع بعض كويس اوي لغاية التجانس التام



و بعدين نصب الخليط علي قاعدة التارت و نرص علها الجوز


و نحطها في درجة حرارة 180 من 50 ل 60 دقيقة


او لحد ما ندخل السكين و يطلع نضيف



ازاي نعمل قاعدة التارت؟؟


انا شوفت الطريقة ديه علي برنامج اسمه حلويات علي قناة الاسرة و الطفل


150 جرام دقيق


100 جرام زبدة


50 جرام سكر بودرة


اضرب السكر و الزبدة لحد ما يبيضوا و يتجانسوا تماما


وبعدين احط الدقيق واقلب حتي يكون عندي عجينة صالحة للتشكيل


اسيب العجينة تستريح في كيس لمده نصف ساعة في الثلاجة


و بعدين افرد العجينة و اقطعها علي مقاس الصينية


و اخرمها بالشوكة

و بعدين احطها شوي في الفرن شوي بس تمسك نفسها و بعدين احط فيها الخليط



وفي طرق اخري بيكون الخليط بيتحط بعد تسوية التارت زي اللي فوق علي الشمال
Categories:

0 comments: