Saturday, November 22, 2008

Posted by Mony on 2:45 PM No comments
ازيكم يا جماعة
.
عارفة اني اتأخرت شوية
.
و ان ناس كتيييييير متبعاني و مستنياني
(بصبر نفسي)
.
بس اعمل ايييييه مشغوليات بأه
.
ايه رأيكم في الكوكيز اللي بقطع الشوكولاتة
.
.
ده
.
.
.
.
انا كنت بشوفه كتير طبعا في الافلام الاجنبي
.
و لما شفته في السوبر ماركت لقيت انه بسكوت عادي جدا
.
و غيظا فيهم عرفت طريقته و بقيت بعمله كتير
.
.
لانه سهل و سرييييع جدااا
.
و ممكن عبد الله ياخده معاه المدرسة و مايتفتفتش منه
.
لانه بسكوت ناشف شوي
.
يعني مش ناعم
.
بس طعمه حلو بجد
.
نبدأ بأه الشغل
.
"المقادير"
.
2 كوب دقيق
(لجميع الاغراض)
.
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
.
نصف ملعقة صغيرة ملح
.
3\4 كوب زبده
(لازم زبده يعني مانتفزلكش و نحط سمنة)
.
واحد و نصف كوب سكر بودرة
(و اللي هتقول رجيم تجيب سكر بني)
.
2 بيض
.
كيس فانيليا
.
1 كوب شوكولاتة قطع
(زي ديه مثلا)
بتتجاب من السوبر ماركت او عند بتوع مستلزمات الحلويات
(زي محلات درب البرابرة)
في اكياس زي كده
.
او سايب
.
او ممكن تجيبي بار شوكولاتة بتاعة الطبخ و تكسريه انت بمزاجك
.
.
1 كوب مكسرات مجروشة خشن
(طبعا نوع المكسرات علي حسب الرغبة)
.
.
ممكن مانحطش مكسرات و نخليها كوبايتين شوكولاتة
او العكس
.
.
.
" الطريقة"
.
نخلط الدقيق مع البيكنج باودر و الملح
.
نضرب الزبدة بالمضرب الكهربائي لحد ما تكون زي الكريمة
.
و نضيف ليها السكر بالتدريج
.
ونضرب لحد ما يكون القوام هش زي الكريمة
.
و نحط عليهم البيض و الفانيليا و نضرب حتي التجانس التام
.
و بعدين نحط خليط الدقيق اللي حضرناه في الاول
.
و نقلب حتي يختفي الدقيق تماما و يتجانسوا
.
و نحط في الاخر قطع الشوكولاتة و المكسرات المجروشة
.
و نقلب
.
و نجيب الصينية اللي هنرص فيها
.
و بملعقة صغيرة نملاها من الخليط و نحط في الصينية
(مانبططش علشان هيفرش لوحده)
.
و نسيب مسافة بين كل واحدة اتنين انش تقريبا
(علشان مايلزقوش في بعض)
.
و نرش عليهم في الاخر رشة شوكولاتة قطع و مكسرات
.
و ندخلهم الفرن
(يكون سخن طبعا)
.
في درجة حرارة متوسطة
200 درجة مئوية
.
تقريبا من 8 ل10 دقائق
.
او لحد ما تبدأ تحمر من تحت
.
و تعبأ في علب مباشرة علشان ما تنشفش بسرعة
.
.
و بالهنا والشفا
Categories:

0 comments: