Sunday, January 18, 2009

Posted by Mony on 1:03 AM 2 comments
االسلام عليكم يا جماعة
.
انهاردة جايبالكم معايا اكله جميييييلة جدا
.
طاجن رز باللحم

.

.
فالطاجن ده زي بتاع بلبع و حسني بتوع الاسكندرية
هو قريب من الرز المعمر بس فيه شوية تغيرات
.
.
و عملته
و طلع فعلا طعمه جميل و عجب تامر اويييي
.
.
.
ندخل بأه علي" المقادير" علي طول
.
.
(المقادير ديه لعمل اربه برامات صغيرة)
(لكل فرد برام)
.
.
نصف كيلو لحم
(مقطع مكعبات زي كباب الحلة)
.
بصلتين كبار مبشورين
.
ملح و فلفل
.
ملعقة سمن كبيييرة
(او ملعقتين زيت)
.
ملعقة صغيرة قرفة
.
2 كوب رز
.
2 او 2و نص كوب لبن مغلي
(علي حسب الحاجة)
.
قشطة
.
.
"الطريقة"
.
نحط البصل المبشور و عليه الملح و الفلفل و السمن و الزيت في حلة علي النار
و نقلب لحد ما يذبل البصل
.
و بعدين نضيف اللحمة و نقلب من حين لاخر
(علي نار هادية)
و قرب  اللحم مايستوي نحط القرفة
.
.
و نفضل نقلب من حين لاخر
لغاية ما اللحم يكون تقريبا استوي
(ممكن نزد ماية قليييلة لو لسة ما استواش و هكذا لحد ما تستوي)
.
و بعد ما اللحمة تستوي نحط عليهم في الحلة كوبايتين الرز المغسولين
و نقلب لحد ما الرز ياخد لون اللحم
.
و بعدين نحضرالطواجن الصغيرة
(ممكن برام كبير لو معندكيش صغير)
.
و نحط فيها اللحم من تحت و نكمل باقي الطاجن بالرز و نسيب 2 سم فاضي في الطاجن علشان تعمل حساب اللبن و الزيادة بعد التسوية
.
و هكذا في كل الطواجن
.
و بعدين نحط اللبن بحيث يغطي الرز ب1 سم
.
و ندخله في الفرن
(الفرن يكون سخن)
.
هياخد تقربيا من ثلث لنصف ساعة
(علي حسب الفرن)
و لما يبدأ يتشرب نحط علي وش كل طاجن قشطة
و ندخله الفرن تاني لحد ما يحمر الوش
.
و كده خلاص يكون خلص
.
مابياخدش منك وقت كتير
ولا وقوف في المطبخ
.
انا عملت معاه سلطة كول سلو و بطاطس محمرة
.
.
يالا بالهنا و الشفا

2 comments:

Anonymous said...

انا اكلته عند بلبع فى الاسكندرية كان جامد. ان شاء الله هجربه

Mony said...

بالهنا و الشفا
:))