Pages

Saturday, October 4, 2008

صينية بطاطس بالفراخ "سهلة و سريعة"


اكيد كلنا عارفين صينية البطاطس


في حد مايعرفهاش؟؟؟


مش ممكن



انا اتعلمت طريقة ماتاخدش منك وقت خالص


لو لسة راجعة من الشغل ولا حاجة


او تعبانة و مالكيش نفس تقفي كتير في المطبخ



"الطريقة"


طبعا بتبل الفرخة كويس بالملح و الفلفل

(في العظم)

و البصل



و اقطع البطاطس حلقات و احطها في الصينية

(علي حسب العدد)



و بعدين احط الفرخة في النصف

(علي البطاطس)



و بعدين اضرب الطماطم و البصل في الخلاط مع بعض و معاهم الملح و الفلفل

و اصبهم علي الفراخ و البطاطس

(انا بضرب البصل علشان مش بحب شكله و هو حلقات كده)

يعني تخيلوا شكل الصورة من غير حلقات البصل ديه



و احطهم علي النار و اول ما تبدأ تغلي اغطي بورق فويل كويس اوي

و احط الصينية في الفرن

(يكون سخن)


و اسيب الصينية ساعة الا ربع تقريبا

و لما الاقيها استوت

(الفرخة و البطاطس)


اشيل الفويل وافتح الشوًاية علشان تاخد لون حلو كده



و نعمل جنبها رز و سلطة




*ملحوظات*


انا بحط كل حاجة ناية مع بعض و ماتخافوش كل حاجة بتستوي


و مش بحط سمن ولا زيت خالص


الفرخة بتنزل الدهون بتاعتها و بتعمل مرقة مع الطماطم اللي موجوده ريحتها و طعمها حلو اوي


تامر بيموت فيها مع انه مش بيحب الطبيخ



اخر ملحوظة الصورة ديه انا لطشتها من جوجل

و ماشيلتش اسم صاحبتها من عليها اعترافا مني انها مش بتاعتي

(اقل حق لصاحبة الصورة )




بالهنا و الشفا

4 comments:

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ said...

خطيرررة وسهلة جداااا

متعودتش اعملها الا قليل جدا

هجرب طريقتك وهدعيلك

تسلم ايدك يا قمراية

امووووووووووواه

mony said...

نوارة

هي فعلا سهلة جدا
و طعمها تحححفة
لان الفرخة بتنزل شربتها في البطاطس و بيبقي طعم البطاطس تحححفة و ريحتها كمان


بالهنا و الشفا يا جميل

Anonymous said...

جربتها لذيذة فعلا
شكرا جزيلا

Mony said...

Anonymous

بألف هنا و شفا
:))