Pages

Loading...

Tuesday, September 23, 2008

شربة فراخ بالكريمة






الشوربة ديه تليق مع البوست اللي فات

علشان الاجنحة اللي شيلناهم من الفراخ

"المقادير"

كوب كريمة فريش

(ممكن لو مافيش)

(كوب لبن مذاب فيه ملعقة كبيرة دقيق)

2 كوب شربة فراخ

جوزة الطيب

(لو مافيش مش مشكلة)

ملح و فلفل

.

تذيب الدقيق في اللبن ونحطه علي الشربة

و نحطهم علي النار

و نضيف اللحم اللي بأجنحة الفراخ للشربة

و نقلب علي النار حتي تبدأ في الوصول للقوام المطلوب

(غليظ شوي صغيرين)

(بس اوعي تسيبيها كتير لحسن تقلب مهلبية)

و نبشر عليها جوزة الطيب

(ان وجد)

و لو محتاجة ملح و فلفل نحط حسب الحاجة

.

اتمني اني اكون اضفت لاي حد اي حاجة

8 comments:

Anonymous said...

بسم الله الرحمن الرحيم والصلاة والسلام على أشرف المرسلين

طبعاً اضفتي أختي لكثير منا الكثير

ربنا يجعله في ميزان حسناتك

ويبارك فيكِ وفي آل بيتك الكرام

على فكرة: أنا حاطه موقعك في المفضلة عندي :)

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Anonymous said...

طيب لو عايزة احط فيها مشروم لازم احمره بره؟

mony said...

Anonymous

جزاك الله خيرا و بارك الله فيك

ده شرف كبير ليا انا ماستهلوش


ربنا يكرمك

mony said...

Anonymous
انا مش عارفة الكومنت ده تبع اللي قبله ولا لاء

علشان كده رديت عليه في رد منفصل

بصي يا ستي لو عايزة تحطي ماشروم تعملي ايييه؟؟

في ملعقة صغيرة زبدة
تشوحي فيها بصلة صغيرة لحد ما تذبل بس و بعدين تحطي فيها الماشروم اللي انت ععايزاه و تقلبي لحد ما يذبل شوي و بعدين تضيفيه للشوربة عااادي


و ممكن توفري علي نفسك الليلة ديه و تحمري الماشروم مع الدقيق في اول عمل الشوربة

Anonymous said...

فى البدايه شكرا على وصفاتك الجميلة. اجيب كريمة فريش منين؟ و هل ممكن استعمل علب كريمة جهينة؟

Mony said...

Anonymous

لا شكر على واجب يا فندم
:))
الفريش كريم بتاعة جهينة تنفع طبعا
مكتوب عليها فريش كريم

و ممكن لو مش عايزاها دسمة ممكن تذوبي ملعقة دقيق كبيرة في كوب لبن و تقلبي كويس علشان مايبقاش في كلاكيع و تستبدليها بالكريمة
:))
و بألف هنا و شفا

Anonymous said...

خلاص هجربها باللبن و الدقيق

Mony said...

Anonymous

بألف هنا
:))
بس خدي بالك الدقيق مايكلكعش
(ممكن تضربيه مع اللبن في الخلاط)

و خدي بالك ان الوصفة الاساسية بالفريش كريم
:))