Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » كوكيز ببشر البرتقال

كوكيز ببشر البرتقال

Written By Mony on Monday, January 7, 2013 | 10:50 AM


بما ان عندنا برتقال إذا فنحن نمتلك ثروة

:))

عرفت طريقة كوكيز ببشر البرتقال طعمة لذيذ و في نفس الوقت مش بياخد وقت خاااااالص لا في تحضيره و لا في خبزه


 جبتها من البلوج ده ----& stephanie's kitchen



لتحضير الكويز:
2 ½ كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
رشة ملح
ا كوب زبدة سايحة
1 كوب سكر بحبب "من غير طحن"
2 ملعقة كبيرة بشر برتقال
2 ملعقة كبيرة عصير برتقال
1 بيضة

لتحضير الصوص:
1 ½ كوب سكر مطحون ناعم
ملعقة كبيرة بشر برتقال
2 ملعقة كبيرة عصير برتقال

نبدأ نعمل الكويز:
نحط بشر البرتقال على السكر في طبق و نفرك البشر مع السكر لحد ما السكر ياخد طعم و لون البرتقال
كدة




و في طبق غويط نحط الدقيق + البيكنج بودر و رشة الملح و نقلب كويس



نحط عليهم خليط السكر اللي عملناه و نقلب

و نحط البيضة و الفانيليا و نقلب كويس

اخر حاجة الزبدة
و نقلب كويس لحد ما تتشكل معانا عجينة ماسكة نفسها

و نجيب الصواني اللي هنعمل فيها و نفرش فيها ورق زبدة

و نبدأ ناخد قطعة صغننة من العجين و نكور كور وسط مش صغننة و مش كبيرة

و نرصهم في الصينية
كدة

و ندخلهم الفرن على درجة حرارة عالية لمدة 10 ل 12 دقيقة

يادوب تبدأ تاخد لون ذهبي فاتح من تحت و نشيلها على طول


نطلع الصينية تبرد شوية و بعدين نشيل الكوكيز بالراحة بملعقة مسطحة كبيرة من بتوع المطبخ علشان ماتتفتفتش معانا
و بعد ما بتبرد خالص بتنشف شوية علشان كده مش المفروض نسيبها في الفرن كتير علشان ماتنشفش اوي

و ديه تجربتي الفريدة

لو انا ماكنتش فاشلة في التصوير كان زمان عرضها افضل
:(

انا بعد ما عملت الصوص لقيتها عجبتني اكتر من غيره
بس هقوله علشان اللي بيحب الحاجة مسكرة اوي

بنحط السكر المطحون و بشر البرتقال و عصير البرتقال مع بعض و نقلب كويس و بس كده

:)


بتحطيه على الكوكيز او كيكة البرتقال اللي عملناها المرة اللي فاتت

و بألف هنا و شفا

:))
SHARE

About Mony

0 comments :