بما ان عندنا برتقال إذا فنحن نمتلك ثروة
:))
عرفت طريقة كوكيز ببشر البرتقال طعمة لذيذ و في نفس الوقت مش بياخد وقت خاااااالص
لا في تحضيره و لا في خبزه
جبتها من البلوج ده ----& stephanie's kitchen
لتحضير الكويز:
2 ½ كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
رشة ملح
ا كوب زبدة سايحة
1 كوب سكر بحبب "من غير طحن"
2 ملعقة كبيرة بشر برتقال
2 ملعقة كبيرة عصير برتقال
1 بيضة
لتحضير الصوص:
1 ½ كوب سكر مطحون ناعم
ملعقة كبيرة بشر برتقال
2 ملعقة كبيرة عصير برتقال
نبدأ نعمل الكويز:
نحط بشر البرتقال على السكر في طبق و نفرك البشر مع السكر لحد ما السكر
ياخد طعم و لون البرتقال
كدة
و في طبق غويط نحط الدقيق + البيكنج بودر و رشة الملح و نقلب كويس
نحط عليهم خليط السكر اللي عملناه و نقلب
و نحط البيضة و الفانيليا و نقلب كويس
اخر حاجة الزبدة
و نقلب كويس لحد ما تتشكل معانا عجينة ماسكة نفسها
و نجيب الصواني اللي هنعمل فيها و نفرش فيها ورق زبدة
و نبدأ ناخد قطعة صغننة من العجين و نكور كور وسط مش صغننة و مش كبيرة
و نرصهم في الصينية
كدة
و ندخلهم الفرن على درجة حرارة عالية لمدة 10 ل 12 دقيقة
يادوب تبدأ تاخد لون ذهبي فاتح من تحت و نشيلها على طول
نطلع الصينية تبرد شوية و بعدين نشيل الكوكيز بالراحة بملعقة مسطحة كبيرة
من بتوع المطبخ علشان ماتتفتفتش معانا
و بعد ما بتبرد خالص بتنشف شوية علشان كده مش المفروض نسيبها في الفرن كتير
علشان ماتنشفش اوي
و ديه تجربتي الفريدة
لو انا ماكنتش فاشلة في التصوير كان زمان عرضها افضل
:(
:(
انا بعد ما عملت الصوص لقيتها عجبتني اكتر من غيره
بس هقوله علشان اللي بيحب الحاجة مسكرة اوي
بنحط السكر المطحون و بشر البرتقال و عصير البرتقال مع بعض و نقلب كويس و
بس كده
:)
بتحطيه على الكوكيز او كيكة البرتقال اللي عملناها المرة اللي فاتت
و بألف هنا و شفا
:))
0 comments :
Post a Comment