Friday, December 12, 2008

Posted by Mony on 3:26 AM 3 comments
السلام عليكم
.
اخباركم ايه يا جماعة بعد العيد
.
كنت ناوية اخد اجازة بعد العيد بس في حد عزيز علي طلب الارز بالخلطة
.
و مقدرتش استني كتير
.
و قلت لزما و حتما انزلهولها في بوست خاص كده بالتفصيل الممل
.
هو سهل و مافيهوش غلبة خالص
.
بس علشان هشرح بالتفصيل الموضوع طول مني شوي
.
طبعا كلنا عارفين الرز بالخلطة بيكون بالمكسرات و الكبد و القوانص
.
كده يعني
.
.
بس بصراحة انا ماليش في الكبد و القوانص
.
فبعمل تحايل و مبحطش كبد و قوانص
.
بحط مكسرات بس
.
انا هقول الطريقة العادية و بعدين في الاخر هقول اللي مش بيحب الكبد و القوانص يعمل ايه
.
بسم الله
.
الاول بنحط اللوز في ماية مغلية دقيقتين تلاتة و بعدين نطلعه
(بحيث يمكن فرك القشر من اللوز)
و البندق كده برضه بس بياخد وقت اطول يعني ممكن خمس دقائق
و الزبيب يتحمر في شوي سمن صغيرين و اول ما يبدأ يتنفخ تشيله علي طول علشان بيتحرق بسرعة
لو هتحطي سنوبر يبقي مش محتاج حاجة لانه بيكون مقشر جاهز ممكن بس تحمريه شوي قبل الزبيب
.
.
علي فكرة ممكن مانغليش المكسرات و نحطها في فرن سخن 5 دقائق تقريبا و نطلعهم يكونوا جاهزين للتقشير تماما
و بكده يكون اتحمص و اتقشر من غير اي دهون
(انا بعمل كده)
(بس في ناس مش بتحب المكسرات ناشفة اثناء الاكل)
.
و نحط المكسرات و الزبيب علي بعض في طبق و  نحطهم علي جنب
.
و نعصج الكبد و القوانص
ازاااي؟؟
.
.
عادي
بنبشر بصلة كبيرة و عليها الملح و الفلفل
(او حسب الكمية)
بس راعي ان البصل يكون كتير
.
و بعدين في زيت او سمن شوحي البصل لحد ما يدبل و بعدين ننزل بالكبد و القوانص المقطعة صغير و نقلب كويس و بعدين نغطيها 
.
بس كل فترة نتابعها بالتقليب
.
لغاية ما تنزل مايتها و تشربها
.
هنا بأه نحط عليها ملعقة كاري
(ملعقة صغيرة او كبيرة علي حسب الكمية برضه)
.
اللي مش بيحب الكاري مش هنختلف ممكن نحط كركم علشان اللون بس
.
و نقلب كويس و نسيبها شوي و لما ندوقها و تكون استوت نطفي النار و نركن الكبد و القوانص علي جنب
.
.
.
نبدأ بأه في الرز
.
في حلة نحط فيها ملعقتين كبار او ربع كوب سكر
و نقلب لحد ما يكون كراميل غامق
بس اوعي يا حلوة يتحرق منك
.
و بعدين ضيفي عليه الماية او الشربة اللي هتحطيها علي الرز
.
يعني لو كوبايتين رز حطي كوبايتين و نص مايه او شربة
.
و نسيبها تغلي 
و علي ما تغلي الماية نبدأ في الرز في حلة تانية
.
نجيب الحلة الاساسية اللي هنعمل فيها الرز
.
و نحط فيها سمن او زيت
(حسب كمية الرز )
بس ماتقلليش السمنة علشان مايعجنش
.
و لما السمن  تسخن حطي الرز المغسول و قلبي كويس لغاية ما يكون لون الرز ذهبي
و بعدين حطي الملح و ملعقة كبيرة قرفة و قلبي كويس
و بعدين حطي الماية اللي جهزناها للرز
.
و لما تغلي الماية  و تبدأ تنقص وطي خااالص علشان الرز يستوي براحته
.
و لما الرز يستوي اغرفيه في سرفيس كبير 
.
و بعدين حطي عليه الكبد و القوانص
.
و عليهم الزبيب و المكسرات
.
في طرق كتير لتقديم الرز ده
.
ممكن تجيبي الصينية بتاعة الكيك المفتوحة من النص و تفرشي فيها و رق فويل
.
 و بعدين تحطي المكسرات و الزبيب
.
و بعدين تفرشي عليهم الكبد و القوانص
.
و في الاخر تحطي الرز و تكبسي كويس علشان يمسك نفسه 
.
و لما تقلبيه في سرفيس كبيرهيكون شكلهم اجمل
.
.
.
زي ده كده بس ده باللحم المفروم المعصج و البسلة
.
.
.
نيجي بأه للناس اللي زيي مش بيحبوا الكبد و القوانص
.
هنعمل كل الخطوات اللي فاتت و نوقع منهم خطوة الكبد و القوانص
.
.
.
طبعا لازم يتعمل جنبه صنف لحوم علشان يكمل الاكلة ممكن عرق لحم بارده
.
و عليها صوص ماشروم ولا صوص فلفل اسود بيكونوا تحفة مع العرق ده
.
و بالهنا و الشفا
.
.
.
.
ملحوظة بمناسبة العيد
.
.
.
ممكن بمناسبة اننا في عيد الاضحي نعمل الرز ده بالكبدة و القلب و الكلاوي بتاعة الخروف
بيكون طعمها احلي كتير
بالنسبالي علي الاقل
.
.
بس طبعا نراعي ان تسوية الكبدة بتاخد وقت اقل من تسوية القلب و الكلاوي
فنعمل الكبدة لوحدها
و القلب و الكلاوي لوحدهم
و بعدين
نحطهم علي وش الرز اثناء الغرف
بجد بجد طعمهم احلي من الكبد و القوانص
Categories:

3 comments:

Anonymous said...

تسلم ايدك بجددددددد انتي طباخه جامده جدااااا

Mony said...

Anonymous::


الله يسلمك يا فندم:)
طيب ممكن الاسم علشان نعرف نرد بصيغة المؤنث و لا المذكر
:)

pntre pantre said...

باستخدام الارز البسمتي طريقة عمل الكبسة بالدجاج بخطوات بسيطة