(البقان)
اللي اكل عند سينابون هيعرف الجوز ده
اصل انا ماعرفتوش الا من هناك
نبدأ بأه
"المقادير"
3 بيضات مضروبين و طالع عينهم
1 كوب شربات ذرة
(بيتباع في السوبر ماركت)
غامق او فاتح مش مشكلة
4 مربعات شوكولاته طهي سايحة و باردة
(سكر قليل)
1/2 كوب سكر
2 ملعقة سمن او زبدة سايحة
1 فانيليا
(اوملعقة سايلة)
1 1/2 كوب جوز مقطع انصاف
اللي اكل عند سينابون هيعرف الجوز ده
اصل انا ماعرفتوش الا من هناك
نبدأ بأه
"المقادير"
3 بيضات مضروبين و طالع عينهم
1 كوب شربات ذرة
(بيتباع في السوبر ماركت)
غامق او فاتح مش مشكلة
4 مربعات شوكولاته طهي سايحة و باردة
(سكر قليل)
1/2 كوب سكر
2 ملعقة سمن او زبدة سايحة
1 فانيليا
(اوملعقة سايلة)
1 1/2 كوب جوز مقطع انصاف
(ممكن لوز او بندق حسب الرغبة)
1 قاعدة تارت
"الطريقة"
في سلطانية كبيرة
نحط البيض المضروب و عليه شربات الذرة و الشوكولاتة و السكر و الزبدة و الفايليا و نخلطهم مع بعض كويس اوي لغاية التجانس التام
و بعدين نصب الخليط علي قاعدة التارت و نرص علها الجوز
و نحطها في درجة حرارة 180 من 50 ل 60 دقيقة
او لحد ما ندخل السكين و يطلع نضيف
ازاي نعمل قاعدة التارت؟؟
انا شوفت الطريقة ديه علي برنامج اسمه حلويات علي قناة الاسرة و الطفل
150 جرام دقيق
100 جرام زبدة
50 جرام سكر بودرة
اضرب السكر و الزبدة لحد ما يبيضوا و يتجانسوا تماما
وبعدين احط الدقيق واقلب حتي يكون عندي عجينة صالحة للتشكيل
اسيب العجينة تستريح في كيس لمده نصف ساعة في الثلاجة
و بعدين افرد العجينة و اقطعها علي مقاس الصينية
و اخرمها بالشوكة
و بعدين احطها شوي في الفرن شوي بس تمسك نفسها و بعدين احط فيها الخليط
وفي طرق اخري بيكون الخليط بيتحط بعد تسوية التارت زي اللي فوق علي الشمال
0 comments :
Post a Comment