كالعادة راجعة بعد غيبة طويلة
بس معايا مكرونة بصوص الجبنة
و جنبها اي حاجة تحبوها
هقولكم انا عملت ايه معاها و على شوية اقتراحات تانية معاها لو تحبوا
كنت في كارفور و شفت جنب برطمانات المايونيز حاجة كده شبه المايونيز
بس مكتوب عليها انها صوص جبنة فورماج
كنت جعانة طبعا و قعدت اتخيل بأه الطعم و الشكل النهائي
مكدبتش خبر
قلت طب مانجرب
جبت معاها مشروم و مكرونة شرايط
و رجعت البيت قلت اعملها ازاااي اعملها ازاااي
بشرت بصلاية صغننة و عليها ملح و فلفل و شوحتها شوية لحد ما دبلت و
بعدين حطيت عليها شرائح مشروم و قلبت شوية حلوين كده لحد ما المشروم بدأ ياخد لون
بسيييط و بعدين حطيت من صوص الجبنة 3 ملاعق كبار مليانين و قلبت مع المشروم و زودت
تقريبا نصف كوب لبن علشان يطلع لي قوام الصوص
قلبتها مع اللبن لحد ما بدأ يغلي و قوام الصوص بدأ يبان
و بشرت عليها رشتين من جوزة الطيب
يمي كان طعمها تحححفة
لازم ندوق علشان لو محتاج ملح و فلفل تاني و لا حاجة
لحد ما نظبط الطعم
لو القوام بتاعها تخن شوية حطي عليها شوية لبن تاني و قلبي و استني
لحد ما يغلي علشان تشوفي القوام كده مظبوط و لا لاء
و رحت جايبة المكرونة بعد ما سلقتها و حطيتها على الصوص
و كنت عاملة جمبها فراخ بتتبيلة البانية
(بلصة مبشورة – طماطم مبشورة – ملح و فلفل – شوية كاري – خل – ليمون)
و بعدين شوحتها على النار كده مع شوية زيت ذرة لحد ما بدأت تاخد لون و
تستوي
و قطعتها شرائح بالعرض و حطيتها على الصوص قبل ما اضيف المكرونة
و عيشت في ملكوت تاني مليان سعادة
:)
ممكن نحط الفراخ على الوش بعد مانغرف المكرونة و الصوص مع بعض
زي سبكترا مثلا
ممكن تعملي جنبها ايييي حاجة
لو لحمة باردة بصوص المشروم او الفلفل الاسود مثلا
أو حتى زي ماعملت في الفراخ كده
تتقطع و تتقلب مع الصوص و المكرونة
ممكن فراخ مشوية
ممكن اي حاجة احنا شايفين انها مناسبة
*ملحوظة*
ان حنا ممكن نعمل صوص الجبنة ده من الاف للياء في البيت
جبن بارميزان+جبن شيدر+بلو تشيز+جبن كيري
الصلب يتبشر و الكميات بتكون متساوية
و نحطهم على نار هادية معاهم شوية لبن و تقلبي براااحة لحد ما كله
يسيح مع كله
ممكن طبعا نغير في انواع الجبن
بس اهم حاجة بلاش الرومي
ارجوكم
بتقلب طعمها تماما و تخلي الاكلة مش مظبوطة
بس كده
و بألف هنا
و شفا
:)
طبعا الصورة اللي فوق ديه مش بتاعتي
:(
مالحقتش اصور
بس وعد
هحطها اول ما اعملها تاني
;)
3 comments :
تسلم ايديكي ويارب دايما تجربي وتفيدينا وياريت ماتطولش الغيبة يا مبدعة :)
وش مندهش و منبهر و احمر من الطماطم من كتر الكسوف
الله يسلمك يا جميل و يباركلك على كلامك الجميل ده
مبدعة مرة واحدة
ربنا يعزك يا شيخة و الله
Post a Comment