تقريبا كده الفتة ديه شئ اساسي في العيد
.
مش عارفة ليه
.
يمكن علشان بيكون في لحمة كتير مش عارفين يعملوا بيها ايه؟؟
.
المهم انا انهارده هقولكم علي طريقة الفتة علي طريقة شيف شربيني
(اول مرة اعمل الفتة حلوة كان لما شفته و عملت بطريقته)
(و من ساعتها تامر دايما بيقول ربنا يخليلنا شيف شربيني)
.
طبعا نكون سالقين اللحم و محضرين الشربة و مظبطين القعده كلها
.
بنحضر برضه ارز ابيض
و ده طريقته سهلة
يعني لو هنعمل كوبايتين رز
نحط في الحلة ملعقة سمن كبيرة و عليها كوبايتين و نص ماية
و نحط الحلة بالماية علي النار و لما الماية تغلي تحط الملح و بعدين نحط الرز
و اول ما الماية تبدأ تنقص نهدي النار خااالص لحد ما يستوي الرز
.
.
كده الرز خلص
.
.
.
نحضر الدقة بتاعة الفتة
(اللي هي الصوص اللي بنحطه فوق وش الفته)
.
.
نكون مفصصين شوية ثوم معتبرين
(راس ثوم كبيرة مثلا)
(طبعا نراعي لو هنعمل كمية كبيرة او صغيرة)
(يعني ناخد الطريقة و نظبط المقادير بمعرفتنا)
و نهرس الثوم بحيث يكون مفروم و عليه ملح و فلفل
.
نشيل ملعقة من الثوم المهروس ده علي جنب علشان هنستخدمه تاني
.
و نحط الباقي في طاسة فيها سمن
و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون
و بعدين نحط عليه نصف كوب خل
(لو كمية الاكل قليلة كفاية ربع كوب)
.
لما تغلي نزودها شوية ماية صغيرين علشان نخفف الخل
.
ده بأه لو عايزين الصوص من غير طماطم
.
.
انا بأه بعملها بصوص الطماطم بيكون طعمها احلي كتييير
.
لو هنحط طماطم يبقي نلغي الماية
و نضرب 2 طماطم في الخلاط و نحط العصير بتاعم علي الثوم و الخل و نسيبهم لما يستوا مع بعض
(لو الكمية اكثر نزود طماطم)
و لما يستوا كده نكون خلصنا الصوص
.
.
.
.
و نكون محضرين عيش بلدي مقطع
(يستحسن يكون محمص خفيف في الفرن و بعدين نقطعه)
.
.
و نحط العيش في طاسة كبيرة فيها سمن سخن و نقلب العيش لحد ما يتحمص تمام
و بعدين نحط عليه شوي من الصوص اللي عملناه
و نقلب كويس لحد ما الصوص يكون تغلغل في العيش كويٍس
و بعدين نزود الشربة
بس ماتكونش كتير علشان مايعجنش
و نقلب و هو علي النار لحد ما العيش يكون طري و شرب الشربة
(بس مش معجن)
.
.
.
.
كده احنا خلاًصنا
نبدأ نرص الفتة
.
.
.
.
نجيب سرفيس كبير
(يستحسن لو صينية بايركس علشان طبقات الفتة تبان)
.
و نحط العيش
و نجيب حتة لحم و نفصصها علي وش العيش
و نرش شوية من الصوص
.
و بعدين نحط الرز
و نجيب قطعتين لحم و نفصصهم علي الوجه و نرش علي الوجه باقي الصوص
.
.
.
اما باقي قطع اللحم
فهنحمرها تحمير خفيف مع ملعقة الثوم اللي شيلناها علي جنب
.
بيطلع طعم اللحم راااائع
.
.
و بالهنا و الشفا
2 comments :
جميلة جدااا
أنا لما باجي أدخل المطبخ لازم أحود الأول عليكي
و يا بطلع بحاجة أعملها يا بطلع ناسية حاجة من الوصفة اللي معايا
تسلم إيديكي
^ـ^
بنـوتــــة
تسلميلي يا جميل على الكومنت الجميل ده
رفعتي من روحي المعنوية و الله:)
طيب قوليلي بأه أعمل ايه أكل
علشان جراب الحاوي فضي:(
Post a Comment