Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » العيش البوري

العيش البوري

Written By Mony on Sunday, August 9, 2009 | 4:11 PM

كنت ناوية اكتب طريقة صينية القرع العسلي

بس ام عمر طلبت عيش بوري و ده ماينفعش بالكلام بس

لازم صور

اصل انا ما استمخش بالوصفة غير لما اشوفها كلها علي بعض

مش اقعد اتخيل





العيش البوري هو عيش هندي معروف

و في بيتعمل بالبهارات و فيه من غير أي بهارات يادوب ملح بس





المقادير::

1 و 1/2 كوب دقيق

1 و 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
(شييف اسامة ما استخدمهوش في وصفته بس انا لقيته بيهبط لما يخرج من الزيت و انا عايزاه يفضل منتفخ فترة اطول)
كوب لبن رايب

(مش هنستخدمها كلها)

علي فكرة معظم طرق البوري بيستخدموا ماية مش لبن رايب

بس انا بحترم أي وصفة فيها لبن او مشتقاته علشان القيمة الغذائية و صدقوني بتفرق في الطعم كتييير

نصف ملعقة صغيرة حبة البركة

نصف ملعقة صغيرة كمون ممكن حصي و ممكن مطحون

(علي حسب الرغبة)

رشة ملح
و زيت غزير للتحمير



الطريقة::

بنحط المقادير كلها علي بعض و نحط شوية من اللبن الرايب و نعجن كويس اوي و نزود لحد ما يكون عندنا عجينة ناعمة و طرية

و نسيب العجين يستريح 10 دقائق

(مش اكتر)


و بعدين نقسم العجين لكور صغيرة في حدود انش للكورة
و نفرد الكور ديه بالنشابة لسمك 2 مللي تقريبا علي شكل قرص او أي شكل تاني تحبيه

(رفيعة يعني بس مش اوي)

انا ساعات بعمله رفيع و ساعات بحب اتخنه شوي



و بعدين نحمرها في طاسة فيها زيت غزير

كل رغيف لوحده

ولما تطفو على الزيت نحط من الزيت السخن  علييها من فوق علشان تعلى من الجنب التاني






و هو هينتفخ لوحده و يكون بالشكل ده

و بمجرد ما يخرج من الزيت نحطه علي ورق ماص علشان الزيت


و في اقتراح صغنن

 

 بمجرد ما يطلع من الزيت نحط عليه رشة دقة

طبعا كلنا عارفين الدقة ديه ايه

ملح و فلفل و كمون و شطة

و ممكن زعتر لبناني يغني عن الدقة ديه

او دقة المدينة





و يستحسن يتاكل اول بأول علشان لما بيبات بيكون طعمة مش حلو و بينشف و يهبط

فيستحسن يكون طاااازة



و اديكووا شوفتوا مابياخدش وقت خااالص



يالا بالهنا و الشفا يا ام عمر

انا عايزة اربع ارغفة لي انا و العائلة الكريمة

SHARE

About Mony

27 comments :

Anonymous said...

مدام سلامونى
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انا مقيم بالسعودية
وهذا النوع من الخبز . اشتريه من السوبر ماركت مثل ( الدانوب - بن داود)
ولكنه لا يحمر فى الزيت بل يخبز فى الفرن
ويطلقون عليه ايضا اسم خبز التارامى

تحياتى
منذر

Mony said...

أ/منذر

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته

طبعا مع احترامي لحضرتك
انا مش عارفة الخبز اللي حضرتك بتتكلم عليه

بس معروف ان الخبز البوري بيتحمر في الزيت
و اول ما شفت الطريقة او سمعت عنها كان من شيف اسامة السيد كان مستضيف شيف هندي و عمل شوية اكلات هندية و ده كان من ضمنها

مع اختلاف المقادير بأنه بيحط ماية للعجن و مش بيحط بيكنج باودر


بس فكرة
ممكن اجرب رغيف في الفرن
بدل الزيت و التحمير
خصوصا انا مش بحب الحاجات تتحمر في الزيت علشان تكون خفيفة


شكرا لمداخلتك

إيمان said...

شكرا غزيرا رهيبا مريعا
أنا بقالى سنتين بدور على طريقه حلوه للعيش البورى مش لاقيه لحد ما الفت طريقه قريبه شويه من اللى انتى كتباها لكن دايما بحس ناقصه حاجه لكن بجد الطريقه دى تحفه تسلم ايدك يا قمر
دايما كده مغذيانا

Mony said...

إيمان

ربنا يكرمك

و جزاك الله خيرا علي الشكر الغزير الرهيب المريع
:))

طيب قوليلي علي طريقتك اللي مألفاها
اصل بحب اتعرف علي باقي الافكار



جربي بأه ة قوليلي رأيك..
و ماتنسيش تقوليلي علي طريقتك

Anonymous said...

ممكن اعرف بيعمل كمية اد ايه

لو عملت التلت يعمي بنص كوب لكل مقدار ممكن يعمل 2 او 3 منه؟؟

جزاكي الله خيرا

مدونتك رائعة واكثر

حياكي الله

Mony said...

Anonymous

للأسف الشديد انا مش عارفة ممكن يعمل معاكي كام رغيف
اصل انا مش بركز في الموضوع ده اوي خصوصا اني بضاعف كمية المقادير علشان يعمل كتير..علشان انا بعمله لما يكون فيه لمة او عند مامتي علشان هناك بنكون كتير


لكن لو نصف المقدار يعمل كام؟؟
مش عارف بصراحة


آسفة اني خيبت ظنك و معرفتش ارد عليكي
و شكرا للرد اللي عرفنا عليكي
:)

نكهة مغربية said...

مممممممممممم
سهل جدا انشاء الله أجربو و ردو عليكي
تسلمي حبيبتي

Anonymous said...

السلام عليكم
ايه الابداع ده كله
كل سنة و انت طيبة

أميرة said...

كل سنة وانتي طيبة واسرتك بخير وفي احسن حال ان شاء الله
لا تنسينا من دعائك

Rosa said...

كل سنة و انتي طيبة يا موني و تسلم ايديكي على الحاجات الحلوة دي

بس قولي لي هو أنا ممكن أستخدم اللبن العادي بدل الرايب؟

Rosa said...

موني أنا لي سؤال كمان لو سمحتي هو العيش البوري بيتقدم جنب المشويات بس مش كدا؟؟

و لا ممكن نقدمه جنب حاجات تانية؟؟

Mony said...

نكهة مغربية

ربنا يكرمك يا جميل

مستنين النتائج

Mony said...

Sonnet

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته

اي خدعة:)


و انت طيبة يا جميل

Mony said...

أليس في بلاد العجائب

جزاكم الله خيرا علي مرورك اللي فلا منتظرينه..و اعذري تقصيري


كل سنة و انت طيبة
بارك الله فيما عنك وزادك من فضله العظيم

Mony said...

Om HAGAR

و انت طيبة يا جميلة
مش عارف و الله يا قمر بس لو عايزة تبدلي بيقي تبدلي بالزبادي مش باللبن
لان الرايب و الزبادي فيهم باكتيريا تخمير انما البن لاء


عموما شيف اسامة عمله بالماية
بس انا ماباحبش الحاجة اللي بالماية
بتطلع ناشفة

و بالنسبة لتقديم العيش البوري
فده حاجة تبع ذوق كل واحد
ممكن تاكليه مع مشويات او محمرات علي حسب رغبتك يا جميل


عايزين نعرف النتيجة بأه
:)
و بوسيلي هاجر من كل حتة

Unknown said...

السلام عليكم
انا اشتغلت بالسعودية
سنتين عشت فيهم مع واحدة هندية
واتعلمت منها البورى وطريقته
بس الحقيقة لا كانت تستعمل
الخميرة ولا اللبن الرايب
يعنى ميه ودقيق
وذرة ملح
وكتير
كان خفيف
كنا ناكله مع البيض
المسلوق ومع الشاى ساعات ومع الجبنة

Mony said...

norahaty

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته

الاول نسلم علي بعض الاول
و نقولك انك نورتينا

و بعدين
مش انا قلت ان شيف اسامة لما عمل الحلقة الهندي و جاب واحد هندي و عمل العيش البوري بماية مع الدقيق و ملح بس

انا بس بقول علي طريقة جربتها و عجبتني
خصوصا ان انا بحب عمل العجائن باللبن و مشتقاته

عموما نورتينا برأيك


طيب مكن تغششينا بأه طريقة صحبتك الهندية
:)

Unknown said...

مساء الخير
كنا بنعملها بنفس
طريقة حضرتك حتى ما كان
عندنا نشابة بالبيت قامت هى
علمتنى اعملها بزجاجة فاضية استعملها بالنشابة بصراحة(سوسيلا)وهذا كان أسمها علمتنى كتير فى المطبخ !وفى الحياة كمان (تصدقى دى!)لانها كانت كتير صبورة ومتحملة لاى مشقة فى الدنيا والاهم من كل ده تركت لى ذكريات سعيدة جداُ معاها
ما انساها مهما عشت.

Mony said...

norahaty


انا كمان ماكنش عندي نشابة و كنت بستخدم ازازة مدورةلما كنت بعمل العيش الصاج..و من ساعة ما اشتريت النشابة و انا ماعملتش بيها حاجة خااالص
:)


ربنا يباركلكم في بعض و يجمعكم علي الخير دنيا و اخرة

Simba Mohmy said...

Blog more than great,,, Barak Allah feeky... Gazaky Allah khayran En Shaa Allah.. keda fee e7temal gozy ma yetalakneesh after this nice blog......

أميرة said...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ازيك يا موني وازي اسرتك
ان شاء الله تكونوا بخير

اخبار خالك ايه يارب يكون في تحسن والي شفاء تام ان شاء الله
الله يطمنكم عليه ويريح قلوبكم

أميرة said...

ان شاء الله تكونوا بخير يا رب

Anonymous said...

سسسسسالوصفة رائعة وسهلة ولو ممكن لو حد يعرف طريقة صنية الكالماري بالبشاميل

Kariman Al Essawy said...

جربتي اللي بيتعمل في تيكا؟
بيطلع نفس طعمه وللا مختلف؟

Anonymous said...

والنعمه طبيخك زي الفل.....بارك الله فيكي يا مدام...

عائشة said...

بجد البلوج ده جامد جدا جدا جدا جدا

انا فاشلة فى الطبيخ مش اوى يعنى بعمل كل الاكلات بس بحس انه مش هو الاكل البروفيشنال بصراحة بحس ان فيه حاجة ناقصة

وكمان بحب العيش البورى وخبز الصاج اللى هو فلاحى بجد بموت فيه ومش كنت بعرف اعمله بس البلوج بتاعك وفر عليا كتير واتعلمت منه كتير وكل شوية حتلاقينى نطالك بكومنت هههههههههههه

تسلم ايدك وعينك

Mony said...

عائشة

ديه شهادة اعتز بيها يا فندم
:)
أهلا بيكي في أي وقت

جربي كده تستعيني بالله قبل بداية الطبخ و استغفري طول مانتي واقفة بتطبخي و انتي هتبقى اكبر بروفيشينال شوفتيها في حياتك:)