Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » صينية اللحم المشوية في الفرن

صينية اللحم المشوية في الفرن

Written By Mony on Friday, December 5, 2008 | 11:55 AM

كل سنة و كل الامة الاسلامية بخير
.
و كلكم طيبين
.
ان شاء الله
.
بمناسبة العيد جبتلكم وصفة لصينية لحم ضاني مشوي في الفرن
.
ناس كتير مش بتحب الضاني ولا ريحته
.
و اولهم اخواتي
.
.
و لما عملتلهم الصينية ديه افتكروها كباب
(انا حاولت ادور علي اقرب شكل ليها علي الجوجل)
طبعا اللحمة ديه شكلها كده مش مستوية
(تخيلوها مستوية و ده الصوص بتاعها)
اصل مالاقتش صورة احسن من كده
.
.
.
.
.
اه و الله
.
مافيش اي اثر للزفارة ابداااااااا
.
و الطريقة سههههلة خاااالص
.
لو هتعملي مثلا كيلو لحم
(ضاني)
.
مشكل
(يعني ريش مع لحم احمر مع لحم بالعظم)
.
و تتبليه بكمية كبيرة بصل مبشور
(نقول مثلا 3 بصلات كبار)
.
و عليهم شوية خل معتبرين
(نصف كوب كبير مثلا)
ده علشان يستوي بسرعة
.
و عصير ليمونتين كبار
.
و ملح و فلفل
.
و فلفل اخضر رومي مقطع مكعبات
(ممكن نحط واحد حامي لو بتحبوا الشطة)
(ممكن الاستغناء عن الفلفل علي فكرة)
.
.
.
و نحط كل الحاجات ديه علي بعضها و عليها اللحم في الصينية اللي هنطبخها بيها و نقلب كويس و نغطيها بورق فويل و نبيتها ليلة في الثلاجة
.
.
و تاني يوم قبل وقت الغذاء بساعة نحط عليها ملعقة سمن او زيت و نحطها في الفرن
(من غير ما نشيل الفويل)
(و طبعا الفرن بيكون سخن)
.
.
.
و نسيبها براحتها مده ساعة الا ربع او ساعة.
(اهم حاجة تكون متغطية كويس علشان تنزل الماية بتاعتها و تستوي فيها و تعمل صوص)
.
.
.
و لما تستوي اللحم كويس اوي نشيل الفويل و نسيبها 3 دقائق تحت الشواية
علشان تاخد لون
.
.
بيكون ليها صوص تحفة مع لونها و ريحة روعة
احلي من الكباب كمان
.
بعمل معاها سلطة تومية كاتباها هنا
.
و ممكن سلطة كول سلو و بطاطس محمرة و عيش
.
و بالهنا و الشفا
SHARE

About Mony

6 comments :

Anonymous said...

عملتها النهاردة واهي بالفرن

متاكدة انها هتطلع جااامدة

لو قدرت هصورهالك واحطها هنا

ميررررررررسي ياحبيبتي

Mony said...

نـــوارة

طيب طمنيني بأه اول ما تخلصي اكل



هستناكي تطمنيني

عائشة said...

طيب يا جماعة معقولة حتستوى من غير مانحطلها ماية خالص ازاى طيب ؟؟

ده اللحمة بنسلقها فى الماية ونفضل نغلى فيها وفى الاخر مش بتستوى بجد دى حتستوى كدة من غير ولا نقطة ماية

Mony said...

عائشة

ايوة يا جميل هتستوي بإذن الله
:)

علشان مغطينها بورق فويل
و متبلينها من فترة طويلة في خل

جربي و انتي هتلاقي ماية نزلت منها كتييييير لدرجة انك هتكشفي الصينية علشان الماية تقل شوية و تعمل صوص بس
:)

و قوليلي رأيك بأه
:)

Unknown said...

انا يجربها اهه ادعولي تطلع حلوه حاسه انها هاتبئه خطييييره

Mony said...

زهراء محمد

ايه الاخبار يا زهراء
ايه اللي حصل معاكي
النتيجة ايه؟؟