كتير كانوا عايزين طريقة عرق اللحم الباردة
اللي هو الروستد فيليه
هنعمله انهردة بصوص الفلفل الاسود
و طبعا الصوصات ديه بتبقي حسب ما تحبي
المهم نبدأ بسم الله
نروح للجزار و نقوله عايزين عرق لحم باردة او عرق تربيانكو
على حسب المناسبة بتاعتك عايزاه كبير و لا صغير
و بتقوليله يجهزه و يربطه كويس
و انتي تتبليه براحتك
التتبيلة الاساسية بتكون بسيطة جدا و هي:
و نحطهم في شوية ملح بالفلفل
و نغرز السكين في العرق في اماكن متفرقة
بالتساوي
هتعمل فتحات كتير نحاول نخليها غويطة شوية علشان تاخد نصف فص الثوم كله و مايطلعش
منك اثناء التسوية
و نحط انصاف فصوص الثوم ديه اللي بالملح و
الفلفل جوة الفتحات اللي عملناها
و بعد ما نخلص ندهن العرق كله بالملح و
الفلفل كويس
ديه التتبيلة الاساسة
ممكن تزودي لو تحبي من برة
ممكن نعمل خليط ربع كوب زيت زيتون نحط فيه ملح و فلفل و روز ماري و زعتر و ممكن
زبادي و ندهن بيه العرق من برة
بس خليكي في الاساسى الاول و بعد كده فنني
براحتك يا ستي
:)
و نجيب صينية كبيرة مستطيلة او بيضاوية او حلة تاخد العرق كله
بطوله
علشان مايطلعش متني منك
و نحط فيها شوية زيت
يادوب نملى القعر بس
و نبدأ نحمر فيهاالعرق بالراحة لحد ما ياخد
لون التحمير البني من جميع الجوانب
و بعدين نزود ماية مغلية نغطي بيها العرق
لو الصينية ماتاخدش مافيش مشاكل حطي للنص و
نزود كل فترة لما نحص ان الماية قربت تخلص
و هنحط مع الماية ورق لورى و حبهان و مستكة
ممكن و طماطم صغننة و بصلاية صغننة
ممكن نزود جزر و كرفس "افرنجي او عادي"حسب
الرغبة
خدي بالك مازودناش في الماية ملح خاااالص علشان
يستوي
و نغطي الصينية او الحلة بالورق الفويل كويس
جدا
الموضوع بياخد تقريبا من ساعة و نص لساعتين على حسب وزن العرق
طبعا ممكن يزيد او يقل حسب الوزن برضه
فكل فترة نلقي نظرة عليه و نشوف اخبار السوا ايه و
اخبار الماية لو محتاجة تتزود
و بعد ما يستوي نشيل منه الحبل اللي كان
مربوط بيه و نسيبه يبرد خااالص قبل التقطيع
و نقطعه بعد كده بسكينة مشرشرة علشان مايتهريش
مننا
و نرصه في سرفيس التقديم و نحط عليه الصوص اللي تحبيه
انا بحب معاه صوص الفلفل الاسود
في كاسارولة نحط شوية زيت في القعر و نحط
عليه ملعقة كبيرة فلفل اسود مجروش
"مش مطحون و مش حصي"
كمية الفلفل تتحكمي فيها انتي برضه على حسب كمية الصوص اللي عايزاه
ديه صورة عن قرب توضح الفرق بين الفلفل الحصى و المجروش
في مطاعم بتحط شوية فلفل حصى كديكور زي كده
لكن المطلوب الطعم فبناخده من المجروش و مافيش مانع نحط شوية حصى
و نقلب شوية علشان الريحة تظهر و ممكن كمان نحط معاه مشروم
بيدي شكل جميل
نقلبه شوية مع الفلفل المجروش
و نحط عليه بعد كده 2 كوب من المرقة بتاعة العرق اللي عملناه
بيدي شكل جميل
نقلبه شوية مع الفلفل المجروش
و نحط عليه بعد كده 2 كوب من المرقة بتاعة العرق اللي عملناه
هنستخدمها كـ"جريفي صوص" علشان اللون
و نسيبها على النار لحد ما تغلي
اول ما تغلي احط عليها كوب كريمة و اقلب لحد
ما القوام يبدأ يتخن شوية
انا مش بستخدم الكريمة كتير بحط مكانها كوب لبن
عليه 2 ملعقة دقيق مدوب فيه و اقلب كويس افضل و اسرع و نفس النتيجة
لو بتحبي الصوص يكون غامق يبقى كفاية نص كوب
كريمة او نص كوب لبن بملعقة دقيق مذوبة في اللبن كويس
و يوصل بس لقوام الصوص بتطفي عليه و تحطيه و
هو سخن على العرق اللي انتي رصيتيه في السرفيس
و بألف هنا و شفا
**ملحوظة**
للي مش بتعرف تعمل الفلفل مجروش
شيف شيربيني كان قال قبل كده رشي على سطح
الرخامة شوية ملح خفيف بس علشان الفلفل مايجريش و حطي عليهم الفلفل و دوسي
عليه بالراحة بالنشابة "العصاية بتاعة فرد العجين" او اي حاجة على شكل
اسطوانه عندك و امشي عليهم كده كأنك بتفرديهم و هتلاقيه اتجرش بسهولة خالص
افتكري ماتكتريش الملح لان الغرض منه انه
يمنع الفلفل انه يجري بس:))
6 comments :
جميل جدااا انا من عشاق صفحتك بس انا بعمل عرق التلبيانكو لان الفلتو شوى بس اكيد من ايدك هيكون يجنن و ليا طلب لو ممكن يعنى ياريت مقادير السويسرول لانى من زمااااان مش عملته و نسيتها و ميرسى يا قمر
مها
شكرا مها على رأيك
و على لفت نظري للخطأ المطبعي
:)
تم تعديله
هي فعلا اللحم الباردة بيتعمل بالعرق التربيانكو
بالنسبة للسويسرول فللأسف انا ماعملتوش قبل كده فمقدرش افتي فيه من غير علم
ديه طريقة منال العالم لسوسيرول الشيكولاته
http://www.youtube.com/watch?v=LJhGgoWbt3w
و ديه طريقتها لسويسرول المربى
http://www.youtube.com/watch?v=vU1H05efFU4
الست ديه ممتازة و مقاديرها بتكون مظبوطة معاية دائما
يارب اكون افدتك
:)
انا عملتها مع صوص الفلفل الأسود. و الناس اتجننوا عليها
بجد تسلم ايديكى يا مونى
بس انا زودت صوص الشوى 😉
Ola Naguib
بالهنا و الشفا يا علا
:))
و تسلم ايد اللي وقف و تعب
ويارب دايما كده ربنا يصلح كل حاجة بتعمليها بإيدك
:)
رائع جزاك الله خير
mona Ahmed
جزانا و إياكم
;)
Post a Comment