في رمضان كنت بعمل طبق جانبي كده
الكل كان بيحبه
الحمد لله
و مهما كترت الكمية كان بيخلص لاخر قطعة
كنت بعمل السمبوسك بالجبن الرومي و القشطة
اصل انا مش بحب اكله محشي لحم مفروم
طبعا السمبوسك ليه حشوات كتيييير
بس اللي جربتها ديه فعلا حازت علي اعجاب الجميع
كنت بجيب سمبوسك فرجللو علشان مش لازق في بعضه و مافيهوش نسبة دهون كتير
في برضه السنبلة مش بطال و الكرامة كويس برضه
المهم ندخل بأه في المقادير
يالا بأه بسم الله
لفة سمبوسك
(النوع المفضل بتاعكم)
ربع كيلو جبن رومي مبشرور
(اشتروه قطعة علي بعضها و بعدين ابشروه)
علبة جبن مثلثات
(نوع يكون طري زي لافاشكيري و لا حلايب)
نصف علبة قشطة
زي ديه
و نبشُر الجبنة الرومي ونحط عليه الجبن المثلثات و القشطة
و نقلب مع بعض بشوكة حتي يصبح خليط طري كده ناعم من القشطة
لو احتاجت قشطة تاني نزود
في اضافة كمان لو تحبوا
نحط قطع بسطرمة للي بيحبها
بس طبعا ننظفها من الثوم اللي في الاطراف
و شوحها في طاسة علي النار لحد ما تبقي مقرمشة
و شوحها في طاسة علي النار لحد ما تبقي مقرمشة
و نضيفها للخليط
بس كده و نحشي بيه السمبوسك بالطريقة المعتادة
الحشوة ديه بتخلي الجبن الرومي تذوب و تمط معنا و احنا بناكلها
طيب لو السمبوسك نوعه مش اوي
و مش بيقفل نعمل ايه
و مش بيقفل نعمل ايه
نعمل محلول من ملعقة دقيق علي ملعقة ماية حاجة كده اخف من العجين و نستخدمها كصمغ نقفل بيه
و نحمر عادي
بس في ملحوظة و احنا بنحمر
طبعا اكيد بنحب السمبوسك يكون مقرمش كده
و انت بتقلبي علي النار بالكبشة المخرمة الكبيرة
قلبي و ارفعي السمبوسك من النار
زي الراجل بتاع الطعمية كده
علشان الهوا يدخل و يخليها مقرمشة
ييييمي
فكرتوني بطعمه
ممكن اطلب السوبر ماركت اعملها دلؤتي
يالا بالهنا و الشفا
4 comments :
عايزة اقولك ان السمبوسك بالجبنة دي من الحجات الاساسية في رمضان
اولادي بيحبوها جداااااا لأنها سهلة الاكل والاطفال بيحبوها اوي
تسلمي على المواضيع الجميله
بنت مصر
انا في رمضان ماكنتش بلاحق عليه
لو عملت لفة زي ما عملت لفتين او اكتر
في كل الاحوال بيتنسف
يعطيك ألف عافيه عالأكلات الحلوه
عايزة أسأل الجبن الرومي أيش أسمه بالإنجلش؟
دمت مبدعه :)
Fdwa
أهلا فدوه
ربنا يكرمك يا جميل و اسفة على التأخير
الجبن الرومي انا دورت عليه لقيته بالانجليزي مش متغير كتير:)
الجبن الرومي= Rumy Cheese
اي خدمة:)
Post a Comment