Pages

Pages - Menu

Wednesday, October 12, 2011

الطرب

بما اننا داخلين على موسم الأضاحي

نبدأ نجرب بأه الوصفات الخاصة باللحم الضانى و مشتقاته

هنعمل انهردة ال" طرب"

الطرب ده اساسي فيه المناديل الضاني

لو حتذبحوا في العيد وصي الجزار يطلعهولك على جنب
او اشتريه من الجزار عادي
و قطعيه زي ما بنقطع الكرنب (مستطيلات) و شيليه

و بنجيب لحمة مفرومة عادية و نحط عليها بصل مبشور مصفى من الماية بتاعته(نصفي كويييييس)
و نحط عليه ملح و فلفل و ممكن كمان كبابة صيني مطحونة بتدي طعم رائع

و نقلب اللحم المفروم مع كل الكلام ده
و نبدأ نحشي المناديل اللي جهزناها قبل كده و قطعناها
نصبع اللحم المفروم حاجة اكبر من شكل الكفتة حاجة بسيطة

 
و نرصها في صينية 

Saturday, July 2, 2011

كيكة الكريم كراميل

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

عملنا ايه انهردة؟؟


عملنا كيكة بالكريم كراميل






شوفتها في منتديات كتير بطرق مختلفة
حاولت استخلص الطريقة اللي ممكن تتصدق و تكون قريبة من الحقيقة
و جربتها و طلعت ناااااجحة و لله الحمد

المقادير:
للكريم كراميل:
2 باكو كريم كراميل
ملعقة كاكاو

و يتعمل الكريم كراميل زي ماهو مكتوب في طريقة العمل بالضبط
بس هيقولك تذاب محتويات الكيس في 2 كوب لبن
هنا بأه هنختلف و ندوبها في 1 و نص كوب لبن بس
يبقى هندوب كيسين الكراميل في 3 كوب لبن ساخن و معاهم ملعقة الكاكاو
و نحطهم على النار و قبل بدأ الغليان نطفي النار على طول
و نكون محضرين الصينية اللي هنعمل فيها
و نحط السكر المحروق في قعر الصينية
و نحط عليه الكراميل اللي عملناه
و نحطهم في الفريزير لحد ما نعمل باقي المقادير

مقادير الكيكة:
¾ كوب سكر
¼ كوب زيت ذرة
ندوبهم مع بعض لحد مايبقوا زي الكريمة
و نحط 2 بيضة و معاهم الفانيليا
و نضرب
نحط 1 و ¼ كوب دقيق + كيس و نصف بيكنج باودر+ملعقة صغيرة نشا
و نضرب
هنلاقي الخليط ثقل جدا
نحط ½ كوب لبن
و نضرب

كده عملنا الكيكة
نجيب الصينية اللي فيها الكريم كراميل يكون جمد شوية
و نحط عليه عجينة الكيكة
و نحط الصينية في حمام مائي و في الفرن
لمدة ساعة تقريبا  على درجة حرارة 200
بس نكون محميين الفرن من قبلها
هي بتداخد من ساعة لساعة و ثلث حسب الفرن
ابتداءً من ساعة ممكن تلقي عليها نظرة و تحطي طرف السكينة لو طلعت نظيفة يبقى خلاص
و تطلعيها من الفرن على الفريزر عدل
بعد ساعة  ولا ساعة و نص ابقي بصي عليها
و اقلبيها في طبق كبير


على فكرة ممكن تخلي الكيكة اللي بالشوكولاتة و الكريم كراميل بالفانيليا عادي
عكس ما انا عملت يعني
ساعتها مش هنحط في الكريم كراميل الكاكاو و هنشيل من مقدار الدقيق ملعقة و نحط مكانها ملعقة كاكاو

و بالهنا و الشفا

Sunday, June 12, 2011

تشيز كيك بالفرولة و جيلي الفراولة


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

عاملين انهردة الحلو

**تشييييز كييييك بجيلي الفراولة**


طبعا ممكن بنفس الطريقة نحط التوبنج أي حاجة احنا عايزينها

هقولكم ازاي في الاخر

أهمممممم حاجة في التشيز كيك الصينية تكون بقاعدة متحركة
علشان تعرفي تغرفيها و تقدميها من غير ماتبوظ منك



المهم المقادير
لقاعدة البسكوت:
1 و نص باكيت بسكويت
(انا جيبت داناش الاخضر علشان ريحته و طعمه حلوين)
نص كوب زبدة

نطحن البسكوت مع الزبدة
و نرصها طبقة في قعر الصينية و نضغط عليها خالص و نساويها تماما بإيدينا

و نحضر خلطة الجبنة اللي بتبقى في النص:
4 مثلثات جبن لافاشكيري
(و ممكن كيري أو أي جبن مطبوخ تاني طري)
ملعقة كبيرة دقيق
(اللي بناكل بيها مش الغرف)
2 كوب الا ربع لبن
(يعني كوب و ثلاث أرباع)
نصف كوب سكر
بيضة

Friday, June 10, 2011

مكرونة بالفراخ و الصوص الأبيض

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

رجعالكم انهردة بأكلة ممكن تكون معروفة بس أنا عن نفسي
أول مرة أعملها

مكرونة عليها فراخ بالصوص الأبيض و المشروم

أكلة خفيفة
سريعة
صيفي
و طعمها جميل

بتسلقي المكرونة عااادي جدا و تركنيها

نكون محضرين صدور الدجاج و متبلينها بالبصل المبشور و الملح و الفلفل
و نقطع صدور الدجاج شرائح
نجيب طاسة غويطة شوية 
و نحط فها زيت يادوب يغطي القعر 
و بعد ما الزيت يسخن نحط الفراخ المقطعة المتبلة و نقلب و احنا و اقفين لحد ما تستوي الفراخ


و نحط عليهم كمية المشروم اللي عايزينها و نفضل نقلب لحد ما الماية تروح منها خالص
و نحط ملعقة كبيرة دقيق و نقلب كويس بسرعة
و ماتخافوش مش هيكلكع و لا حاجة لان مافيش ماية موجودة في الطاسة
نقلب حاجة بسيطة لحد ما الدقيق ياخد لون البيج


و بعدين نحط كوب لبن و نقلب بسرعة
هيمسك بسرعة
نقفل و نحط كوباية ماية و نقلب و النار مقفولة
بس كده


الصوص جاهز يا فندم
ممكن نحط رشة فلفل اسود مطحون و خلاص

و نغرف المكرونة و نحط عليها الصوص من فوق


ممكن كنوع من الديكور نحط رشة كسبرة خضرا مفرومة 
أو ريحان أخضر مفروم



ممكن طبعا نحط الصوص بالفراخ على المكرونة و نقلبها و نقدمها كده



بس لما يكون الصوص بالفراخ من فوق بيكون الشكل أشيك 


المهم أنتوا بتحبوا ايه


و بألف هنا و شفا



ماتنسوش رأيكم في الكومنتات
مهم جدا رأيكم




Saturday, February 12, 2011

طبق بلح الشام يليق بالمناسبة السعيدة

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



هلا و غلا للجميع



بما ان في خبر سعيد و الناس فرحانه

ربنا يجعل فرحتنا ديه أول قطرة في سيل النصر و الفرح لينا كلنا يارب





فقلت ننتهز الفرصة ديه و نحط حاجة حلوة الناس تحلي بيها



ايه رأيكم انهردة في

**بلح الشام**



اه احنا مش في رمضان

بس الحدث يستاهل برضه اننا نعمل حاجة خاصة برمضان





نبدأ بأه على طول من غير رغي كتير



::المقادير::



1كوب ماء

1و نص كوب دقيق

8 ملاعق زيت

( ملاعق كبيرة اللي بناكل بيها مش الكبشة)

3بيضات

1بطاطس وسط مسلوقة و مهروسة

(و هي ساخنة نهرسها علشان مايكونش فيها كلاكيع)

1فانيليا

رشة ملح صغننة على الدقيق

Monday, January 24, 2011

سلطة فراخ

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



نبدأها ببسم الله



و نعمل مع بعض حاجة خفيفة كده

بس طعمها رااااائع

ممكن جدا تتاكل لوحدها





**سلطة فراخ**



مقاديرها سهلة و بسيطة جدا





3 او 4 قطع فراخ

(بانيه)

(مقطع شرائح لا طويلة و لا قصيرة و لا تخينة و لا رقيقة)



1خس كابوتش

1/8 زيتون مخلي حلقات

علبة (صغيرة) ذرة حلوة

3فلفل ألوان
(أحمر/اصفر/أخضر)
(على فكرة انا نسيت احط الفلفل الالوان في الطبق اللي في الصورة بس فعلا بيعمل شغل جاامد)








ملعقة كبيرة صوص صويا

ملعقة كبيرة عسل نحل

2ملعقة كبيرة مايونيز

(ممكن 3 لو الموضوع احتاج)



هنقطع الفراخ شرائح زي ما اتفقنا و نبشر معها بصلاية وسط و ملح و فلفل و على النار نعصجهم

و مانغطيهاش

يادوب الفراخ تدخل في السوا

مش عايزينها مستوية اوي علشان ماتتهريش مننا



و نركن الفراخ المستوية

نحطها في الثلاجة لحد ما نحضر باقي المقادير



هنقطه الخس شرائح

و الفلفل الالوان مكعبات وسط لا صغيرة و لا كبيرة

و نحطهم على بعض

و نحط عليهم الذرة الحلوة و الزيتون الحلقات





و نروح للفراخ ونحط عليها العسل و الصويا صوص

(لااااااااا تقلقوا مافيش اي طعم للعسل هيبان)



و نقلب الفراخ على السلطة اللي جهزناها

و نحط عليهم المايونيز

و نقلب كويس اوي علشان كل الطعم يتوزع





و بالهنا و الشفا



بجد بجد

راااائعة





على فكرة الكمية ديه كتييييييير جدا

يعني ممكن تعملوها في عزومة



يالا قولولي رأيكم ايييه