Pages

Pages - Menu

Sunday, June 12, 2011

تشيز كيك بالفرولة و جيلي الفراولة


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

عاملين انهردة الحلو

**تشييييز كييييك بجيلي الفراولة**


طبعا ممكن بنفس الطريقة نحط التوبنج أي حاجة احنا عايزينها

هقولكم ازاي في الاخر

أهمممممم حاجة في التشيز كيك الصينية تكون بقاعدة متحركة
علشان تعرفي تغرفيها و تقدميها من غير ماتبوظ منك



المهم المقادير
لقاعدة البسكوت:
1 و نص باكيت بسكويت
(انا جيبت داناش الاخضر علشان ريحته و طعمه حلوين)
نص كوب زبدة

نطحن البسكوت مع الزبدة
و نرصها طبقة في قعر الصينية و نضغط عليها خالص و نساويها تماما بإيدينا

و نحضر خلطة الجبنة اللي بتبقى في النص:
4 مثلثات جبن لافاشكيري
(و ممكن كيري أو أي جبن مطبوخ تاني طري)
ملعقة كبيرة دقيق
(اللي بناكل بيها مش الغرف)
2 كوب الا ربع لبن
(يعني كوب و ثلاث أرباع)
نصف كوب سكر
بيضة
كيس فانيليا


(طبعا المقادير ممكن تتضاعف زي مانتوا عايزين)
على حسب الحجم اللي انتوا عايزينه

و كلللل ده يتضرب مع بعضه في الخلاط و يتحط على طبقة البسكويت
و يتحط الكلام ده في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة


و بعد ما يخرج نسيبه يبرد

على ما الصينية تخرج من الفرن نجهز الجيلي
مكتوب على باكيت الجيلي يذوب في 2 كوب ماء مغلي


**نصيحة**
علشان الجيلي يكون متماسك و لون أغمق واضح

تذوبي الجيلي في كوب و نصف ماء فقط

و تحليه ب3 ملاعق صغيرين سكر


و لما الجيلي يبرد و الصينية كمان تبرد
نحط الجيلي على خليط الجبنة

و ندخلهم الفريزر علشان يمسك بسرعة
و قبل ما يتجمد نحطه في الثلاجة عادي بس تحت الفريزر مباشرة

في حركة خدعة بعملها علشان الفاكهة تكون جوة الجيلي و ماتذبلش أو لونها يتغير


اشيل شوية جيلي على جنب ما أحطهوش كله على الجبنة و احطه في الثلاجة علشان يسقع بس مش يتجمد


و احط نصف مقدار الجيلي على خليط الجبنة و ادخله الفريز
و قرب ما يتجمد أرص عليه الفاكهة

(تكون جامدة مش مستوية)

و اغرزها في الجيلي اللي بدأ يتجمد

و احط عليه باقي الجيلي السائل الساقع و احطهم تاني في الفريزر

اول ما الطبقة التانية تبدأ تتجمد انزله في الثلاجة عادي

و يطلع شكلها زي الصورة ديه



انا عملت جيلي فراولة

فزينته بالفراولة و ممكن ازينه بالموز و ممكن اعمل تشكيلة حلوة باللون الاحمر (الفراولة) و الاصفر (الموز) و الاخضر (الكيوي)


اهم حاجة لو هتزينيه بفاكهة تمسحي وش الفاكهة بالفرشاة بجيلي من نفس لون الفاكهة و ممكن جيلي شفاف


ممكن طبعا ماتحطيش فواكه و تعملي وردة صغننة بالكريم شانتيه على كل مثلث تقدميه

و ممكن بلااااش جيلي خالص و تحطي بداله مربى أي نوع بتحبيه

و ممكن تحطي التوبنج كراميل

ممكن شوكولاتة

زيييي مانتي عايزة

على حسب المتاح عندك

علشان تعملي كراميل زي اللي جوة شوكولاتة مندولين و لا جلاكسي و الحاجات اللي تفتح النفس ديه


في طريقة تخليه نفس الشكل و اللون و القوام

تجيبي علبة لبن مكثف
و تحطيها في حلة فيها ماية بتغلي

و سيبيها لمدة ساعة و نص

و بعد كده افتحيها و اتفرجي و دوقي و ذوووبي

ممكن طبعا تحطي مربي توت و لا فراولة و لا مشمش زي ماتحبوا


المهم انتوا بتحبوا ايه؟؟

:)

قولولي رأيكم بأه

و اخبارها ايييه معاكم

مستنية رأيكم

هحطلكم كام فكرة للتقديم

عيشوا يالا

:)






10 comments:

  1. هية دى بقى التشيز كيك ...طب ماهى سهلة اهيه..وانا كنت فاكراها صعبه .......كده بقى فى امل اعملها ان شاء اللة

    ReplyDelete
  2. مممممممممم.. تحفة بجد
    بموت فيها.. ودايما بتبوظ مني :(

    مش عارفة فكراني ولا لا
    بس المدونة بتاعتك وحشتني جدا :)
    يارب تكوني بخير

    ReplyDelete
  3. ayat

    هي التشيز كيك لها طرق كتييير
    و ديه واحدة منهم
    :)
    اي خدعة
    :)
    قوليلي رأيك بأه يالا

    ReplyDelete
  4. فتافيت

    طبعا طبعا فكراكي
    :)
    بالأمارة ليكي عندنا عزومة حمام
    ;)
    صح كده
    :)

    لااااا تقلقي جربيها و علي المرة ديه

    .
    .
    معلش كنت انشغلت شوية
    و الحمد لله فضيت و بدأنا نجرب حاجات جديدة


    في انتظار رأيك يالا بأه
    :)

    ReplyDelete
  5. تسلم الأيادي وحمد الله على السلامة :)

    ReplyDelete
  6. Food Lover

    الله يسلمك
    :)


    بعد اذنك انا ضيفتك عندي في المدونات المطبخية الشقيقة
    :)

    و أحب أعرف رأيك
    :)

    ReplyDelete
  7. تسلم ايدك انا بأعمل التشيز كيك البارد و بتتطلع معايا تحفه بس بأعمل البارده و جوزى و ولادى بيحبوها جدا

    ReplyDelete
  8. Anonymous

    الله يسلمك يافندم
    :))
    طيب ماتشاركنا بيها و نجربها كلنا
    و ليكي الثواب
    :))

    في انتظارك

    ReplyDelete
  9. حلووووو بعملها اهو واقولك دودو

    ReplyDelete

رأيك يهمنا