بما اننا داخلين على موسم الأضاحي
نبدأ نجرب بأه الوصفات الخاصة باللحم الضانى و مشتقاته
هنعمل انهردة ال" طرب"
الطرب ده اساسي فيه المناديل الضاني
لو حتذبحوا في العيد وصي الجزار يطلعهولك على جنب
او اشتريه من الجزار عادي
و قطعيه زي ما بنقطع الكرنب (مستطيلات) و
شيليه
و بنجيب لحمة مفرومة عادية و نحط عليها بصل مبشور مصفى من الماية بتاعته(نصفي كويييييس)
و نحط عليه ملح و فلفل و ممكن كمان كبابة صيني مطحونة بتدي طعم رائع
و بنجيب لحمة مفرومة عادية و نحط عليها بصل مبشور مصفى من الماية بتاعته(نصفي كويييييس)
و نحط عليه ملح و فلفل و ممكن كمان كبابة صيني مطحونة بتدي طعم رائع
و نقلب اللحم المفروم مع كل الكلام ده
و نبدأ نحشي المناديل اللي جهزناها قبل كده و قطعناها
و نبدأ نحشي المناديل اللي جهزناها قبل كده و قطعناها
نصبع اللحم المفروم حاجة اكبر من شكل الكفتة حاجة بسيطة
و نرصها في صينية
و ندخلها الفرن على درجة حرارة بين عالية و وسط
و لااااا تقلقي كل الدهون اللي في المناديل ديه هتسيييييح
نفتح الفرن و نصفي الدهون اللي نزلت ديه
و ندخلها تاني لحد ما كل الدهون تنزل خاااااالص وتاخد لون الشوي
و بعد كده ممكن نحط معاها فحمة مولعة علان تاخد ريحة الشواء
و ممكن نشويها اصلا من الاول و تبقى حفلة شوي
يعني تتحط في سيخ و على الفحم
و ديه طريقة تانية للطرب بتتبيلة مختلفة
من البرنامج المتميز "عباسيات"
http://www.youtube.com/watch?v=hNRNkCMyYko
:)
بألف هنا و شفا
:)
السلام عليكم
ReplyDeleteمن زمان ما عديتش عليكي
عاملة ايه؟
بالنسبة للطرب
تصدقي عمري ما أكلته
مع اني بحب الحاجات دي
يمكن عشان دايماً يقولوا دسم قوي
بس طالما سهل كده يبقى أجربه بقى
إن شاء الله
شكراً على الطريقة السهلة
سلام
بس بقى جوعتينى ايه الافترا ده هههههههههه
ReplyDeleteبصى فى مرة عملت الطرب بس مشلتى فى السوا معرفش بيتحمر ويتحرق ومع ذل اللحمة بتبقى نية العيب فين بقى ياترى ؟؟؟
وشكرا ياحبيتى على الطريقة الواحد يجهز نفسه عشان العيد على الا بواب كل سنة وانتى طيبة والشاطرة اللى زيى كدة لازم تتعلملها حاجة تنفعها عشان تعرف تتباهى بيهم قدام اهلها وجوزها
تسلم ادي يا حبيبتى
عائشة
ReplyDelete:)
لا لا لا يا ايوشة تحمير ايه
دانتي لما حتحطيها في الفرن هينزل منها دهن السنين و تقعدي تصفي الدهن و ترجعيها تاني تكمل سوا
جربيها في الفرن و تابعيها
و قوليلي ايه رأيك
:)
دعاء
ReplyDeleteأهلا بيكي يا جميل
هو ممكن يكون ثقيل شوية في الاكل بس ده حاجة جانبية مش اساسية في الاكل
ممكن جنبه رقاق باللحم المفروم مثلا
و لو تعملي جنبه سلطة زبادي علشان تخففه شوية على معدتك
السلام عليكم و رحمة الله
ReplyDeleteعمل ايه يا طباخة يا مبدعة يا نشيطة
فكرة حلوة للفرن احنا في المغرب بنعما نفس الطريقة مع الكبدة على الشواية و الفحم تحفففففة كل المغاربة دا غداهم يوم العيد الكبير
لو مفهاش رزالة كنت عوزة اسألك عن حالة خالك اللي وقع في المسبح عامل ايه دوقتي حرك رجليه ؟ و الله من زمان كنت عوز اسأل عليه بس كنت بتغيبي على المدونة
نكهة مغربية
ReplyDeleteأهلا أهلا
اين انتي يا جميل و فين مدونتك؟؟
جزيت خيرا على كلامك الجميل
بس انا مترضة على نشيطة هو انا لو نشيطة كان ده بقى حال المدونة
:))
هو فعلا الطرب بيتعمل على الفحم و بيكون اطعم بكتير
انما الفرن ده بديل لربة المنزل اللي مش عندها شواية الفحم متوفرة طول الوقت
:))
و بالنسبة لخالي للأسف الحال كما هو ولا يوجد جديد
المفروض له ثلاث عمليات في النخا الشوكي و نسبة نجاحهم 25% لكن تكلفتهم عااااالية جدا و النسبة مش مشجعة
الله المستعان
ربنا يرزقه الشفاء من واسع فضله و كرمه
نورتيني يا جميل بزيارتك الحلوة
و مستنية مدونتكترج تاني
:))
الله يشافيه و يخفف عنو ما بلاه
ReplyDeleteربنا يرزق الشفا عاجلا غير اجلا
بالنسبة للمدونة و الله بقالها تقريبا سنتين من غير جديد الكسل و عمبلو هههههههههههه
عندك حق الفرن بديل سريع و عملي
بس في العيد ضروووووووووووووري الفحم و ملفوف الكبدة
جوعتيييييني و انا بحكي
نهارك سعييد
و كل سنة و انتو بالف خير