Pages

Pages - Menu

Saturday, April 25, 2009

الآيس كريم

بقالي كام يوم بفكر في الحلو المرة يه يكون ايييه؟؟

 

و الجو الحر الجامد اللي احنا فيه ده اوحالي اني اعمل آيس كريم

 
قلت اهه مناسب برضه اقولكم عليه

 
بس هفضل شايلاه في الفريزر لحد ما اولادي يخفوا
علشان هم تعبانين اوي من تقلبات الجو ديه





بسم الله نبدأ

 
هنعمل في البوست ده الآيس كريم

و كام صوص

و كمان طريقة البسكويت (القرطاس )بتاع الآيس كريم

 
الطريقة سهلة جدا و المقادير متوفرة برضه



انا بحب اعمل الآيس كريم بالفواكه الفريش في الموسم بتاعها



المقادير:

 
في حدود 3/4 كيلو مانجة مثلا

(او أي نوع فاكهة انت عايزة تعمليه)



و لو شوكولاته يكون في حدود نصف كيلو شيكولاتة خام و نسيحها
(500 جرام يعني)



علبة لبن مكثف نستلة او أي نوع
(ال370 جرام اللي هي اصغر حاجة)



علبة جيلي من نفس نوع الفاكهة
(لو مش متوفر النوع يبقي علي الأقل اللون)
(ممكن طبعا نستخدم الجيلاتين الشفاف)





بس كده المقادير كده خلاص





الطريقة:



نحضر الجيلي زي ما هو مكتوب عليه في التعليمات بالضبط

هيطلع لنا 2 كوب سائل الجيلي

نسيبه لحد ما يبرد شوي

 
نكون محضرين الفاكهة اللي هنستخدمها

تكون متقطعة



نحطها في الخلاط مع الجيلي و نضرب في الخلاط حتي التجانس التام



و بعدين نضيف اللبن المحلي المركز بتاع نستله

و نضرب كويس و بعدين نصب الخليط ده في علبة في الفريزر

ممكن نحط مع الخليط قطع من الفاكهة و نقلبها بتدي طعم جميل برضه

تخيلي كده انت بتاكلي ايس كريم فراولة و فيه قطع فراولة ي

و ياسلام لو مكسرات كمان

بالذات مع الشوكولاته البندق بيخلي طعمها رااااائع

و كمان ممكن نحط قطع من الشوكولاته في الخليط بتدي شكل جميل ساعة الغرف



و نسيبة علي الأقل ساعتين علشان يمسك نفسة و يكون قوامه زي الآيس كريم

طبعا علي حسب الفريزر بتاعك

ممكن يتطلب يقعد في الفريزر ل6 ساعات



بس بيطلع كريمي و طعم الفاكهة الفريش واضح جدا فيه

بيطلع تحححفة

كل اللي هيدوقة مش هيصدق انه معمول في البيت

و من غير ماكنة آيس كريم كمان



ممكن طبعا يتقدم كده سادة او يتقدم مع صوص حسب نوع الآيس كريم اللي معمول



انا بصراحة بستسهل و اجيب مربي و أخفها علي النار باشوية ماية صغيرين و استخدمها صوص

مربي مانجة او مشمش او فراولة او تين

علي حسب نوع الفاكهة المستخدم في الأيس كريم



ممكن تعملي صوص كراميل

كوب كبير و نصف سكر

نصف كوب كبير كريمة لباني
(فريش كريم)

نصف كوب كبير بندق مجروش



نحط السكر في حلة علي نار هادية و نقلب بالراحة لحد ما يسيح و لونة يكون كراميل غامق بس اوعوا يتحرق منكم

و بعدين نحط عليه الفرش كريم و نقلب لمدة دقيقة كده و نحط البندق و نقلب علي النار لحد ما قوامه يغلظ و يصبح عندنا الصوص جاهز
(تقريبا من 4 ل5 دقائق تقليب متواصل)





ممكن صوص شيكولاته

 نشيل شوي من الشوكولاته الخام اللي سيحناها

و نحط عليه زبدة و فريش كريم و نقلب كويس لحد التجانس التام و يكون في قوام الصوص

بس مانكترش الفريش كريم علشان ماتأثرش علي لون الشوكولاته



او نعمله بالطريقة ديه:

نصف كيلو لبن

ملعقة كبيرة مليانة كاكاو

نصف كوب كبير سكر
(100 جرام)

ملعقة كبيرة زبدة لينة

150 جرام شوكولاته دارك قطع



نحط اللبن و عليه السكر علي النار و نقلب كويسو لما يغلي نهدي النار شويو نحط الشوكولاته القطع و الكاكاو و نفضل نقلب علي نا هادية خاااالص حد ما الشوكولاته تسيح تماما في الأخر نحط ملعقة الزبدة علشان التلميع





طيب كده احنا خلصنا الآيس كريم

و الصوصات كمان



ندخل بأه علي المفاجئة الكبري



هقولكم علي طريقة بسكويت الأيس كريم



يالا ان شالله ما حد حوش



المقادير:

90 جرام زبدة لينة

90 جرام سكر بودرة

45 جرام دقيق

بياض بيضة

فانيليا





مبدأياً كده علشان صبرني ماتحدفنيش بحاجة

الملعقة الصغيرة بتساوي 5 جرام

و الملعقة الكبيرة(بتاعة الأكل) بتساوي 15 جرام



يعني 90 جرام هتساوي 6 ملاعق طعام

45 جرام هتساوي 3 ملاعق طعام



اتفقنا؟؟
كده مافيش ضرب
:)



في مقادير تانية و بتدي نتيجة كويسة برضه



نصف كوب سكر بودرة

نصف كوب زبدة

كوب دقيق
(بس ننقص منه مقدار ملعقة كبيرة)

بياض 2 بيضة

فانيليا
(لو اخدنا بالنا هنا زود في مقدار الدقيق مقابل السكر و الزبدة و عوض ببياض البيض)







نسيح الزبدة علي النار و نذوب فيها السكر البودرة و نقلب كويس و يستحسسن نضرب بالمضرب السلك

و نحط بياض البيض و عليه الفانيليا و نخفق كويس جدا و بعدين نحط الدقيق و نفضل نخفق لحد ما الخليط يكون عجين سائل بدون أي كلاكيع



و نجيب ورق مقوي مضلع من عند أي حد بتاع مستلزمات الحلواني

او حتي مش مضلع

و نقصه دواير و نحط عليه العجين بتاعنا بالكبشة و نفرد بالملعقة علي الدايرة بتاعتنا

نحاول ما نرفعهوش اوي علشان يكون قوامه كويس



و نحطه في الفرن علي درجة حرارة عالية

يادوب 5 دقائق او لحد ما الأطراف تحمر

نقوم بسرعة مطلعينه من الفرن و في ساعتها نلفه علي شكل قرطاس

او ممكن نحطه علي طبق علشان ياخد شكل الطبق

و هو دقيقة واحدة و هينشف علي الوضع اللي عملناه عليه
ممكن نحطه في الفرن تاني بعد ما شكلناه علشان يكمل احمرار
كده



علي فكرة انا ساعات بستخدم البسكويت اللي علي شكل طبق ده في تقديم الفروت سلاد (سلطة فواكة)

بتبقي فكرة حلوة ان الواحد بعد ما يخلص طبقة ياكله بعد كده


طبعا ممكن تشتري بسكويت جاهز من بره
 و تعملي ساندويتش ايس كريم
زي الويتش اللي بيتباع في السوبر ماركت
و ممكن نقدمه بالأشكال ديه

 



يالا بأه بالهنا و الشفا



انا عارفة اني تقلت عليكم اوي في البوست ده

بس ده موضوع متكامل لازم يتحط كله مع بعض







Tuesday, April 21, 2009

شميتوا فين السنة ديه

شميتوا فين السنادي

 
اول مرة نخرج في شم النسيم

عادة احنا مش بنحتفل بيه

 
لكن كل سنة بنحاول نخطط لاستغلال الكام يوم الاجازة بتوعه
 اربع ايام مش قليلين برضه

و الواحد عايز يغير جو

 
تامر اقترح اننا نروح البلد بتاعته عند عماته

 
و قد كان

 
قعد يكسل كالعادة

 
يالا يا تامر



اصلي انا عايز ءأنتخ شوي

طيب انام بعد الضهر و بعدين نسافر

طيب بعد العصر

 
لحد ما اليوم خلص و زهقت انا و بطلت اسأل

 
جه حمايا بالليل سألنا اذا كنا عايزين نسافر البلد علشان هو مسافر بكره الفجر

 
لولا حمايا ماكناش اتعتعنا من مكاننا

 
و رحنا البلد الحمد لله

 
ارض كبييييرة علي مداد النظر بس الخضرة قليلة علي غير العادة

كانت صفره

اصله كان موسم قمح

 
بقيت مستغربه ازاي مساحة القمح الفظيعة ديه و مش بيكفينا

ده الناس كلها زارة فمح

و شوية برسيم لا يذكروا علي جنب كده علشان اكل باقي الحيوانات

 
ادو و لي لي كانوا مبسوطين خااالص

 
عبد الله بيه طول السكة و احنا مسافرين

عمال يقول هي المزرعة بعيدة يا بابا

المزرعة باقي عليها اد ايه؟؟

و انا مكسوفة جداص يقول الكلام ده قدام الناس هناك اللي احنا رايحين لهم

هيقولواعلينا بنفشرعلي الواد و مفهمينه ياما هنا و ياما هناك

 
يا حبيبي احنا ماعندناش مزرعة

ده احنا راحين لناس قرايبنا في البلد و عم عندهم حيوانات بيربوا

 
و الولد:ايوة ايوة شغالين في المزرعة

يانهار مش باينله الوان

يا واد دول اهلنا

 
ايوة يا ماما اهلنا و مشغلينهم في المزرعة

ياخراااااااااشي

اعمل ايه في الواد اللي هيفضحنا ده

 
يا تامر الحقني

قول للواد ده حاجة

 
و رحنا الحمد لله

و الحمد لله عبد الله ماجبش سيرة المزرعة ديه هناك غير بالليل لما جه ينام

علي الاقل بيني و بينه مستورة

 
الناس هناك جميلة اوي

قلوبهم صافية و اللي في قلبهم علي لسانهم

و ترحابهم بينا كان فوق الوصف

 
الماية ليها طعم تاني

لا فلتر بأه ولا معدنية

 
طعمها جميل

تشرب منها ماتشبعش

و الأكل طعمه حاجة تانية خالص

اكننا في الجنة

 
و في العصرية كده

خرج تامر مع عبد الله يمشوا بين الزرع

الاقي عبد الله باشا راجعلي بكام فرع قمح و بيقوللي جبتلك قمح يا ماما علشان تعمليلنا عيش

 
قلت اشمعني انا يعني ما امتعش عيني بالزرع

رحت واخدة لي لي و قلت لواحدة من البنات اللي موجودين يجوا يمشوا معايا

 
و قد كان

 
لسة مامشيتش مترين علي بعض

رحت واقعه في قناية

القناية ديه للي مايعرفش هي حوض صغيرمحفور بين الرزع علشان يوزع الماية

اتبهدلت من الاخر

رحت مكلمة تامر علي الموبايل و حكيتله

قالي طيب تعالي ياختي

انت ايه اللي خرجك اصلا

و مشينا مع بعض وانا بتعكز عليه

و الخبر انتشر في البلد ان الست موني حرم سي تامر وقعت في قناية

و اللي ضحك علي و اللي اتصعب علي

 
ربنا يستر

هروح انهاردة ان شاء الله للدكتور اتطمن علي الناس اللي برة و الناس اللي جوة

و ربنا يسترها معانا باه

 
تاني يوم بأه اللي هو شم النسيم

الاقي الناس جاية تسلم علينا و كل واحد جاي يقوللي كلام عجيب

 
بنت عمة تامر:

اسلم عليكي بأه علشان انا رايحة اشم في المنصورة
(معرفتش يعني ايه اشم ديه غير بعديييين)



واحدة تانية :
احنا رايحين نشم في السمبلاوين





فييين علي ما فهمت انهم رايحين يشموا النسيم مش حاجة تانية

معلش باه

اول مرة احضر شم النسيم بره البيت



و علي العصر من تاني يوم رجعنا ارض الوطن سالمين نص نص

و طبعا غانمين


انتوا بأه شميتوا فييييين؟؟










Saturday, April 18, 2009

جمبري مقلي

بوست استثنائي علشان خاطر عيون
ELMASRYA - MOSLEMA LELLAH



جمبري مقلي:





بصي يا ستي

انا مش بحب اعمل الجمبري بالخلطة اللي فاتت لييي؟
(مع انها تنفع برضه)



انما الجمبري اصلا طري
(مش زي السبيط)



فعلشان اعمله لازم اعمله بطريقة تظهره

يكون يكون هو حاجة و طريقة الغلاف الخارجي حاجة تانية



(مش عارفة فهماني ولا لاء)





بصي يا ستي:



ندخل علي المقادير علي طول



كيلو جمبري وسط
(منظف و مقشر)

4 كوب ماء

كوب و نصف نشا

2 بيضة

3/4 ملعقة صغيرة بودرة ثوم

3/4 ملعقة صغيرة بودرة بصل
(لو مافيش ممكن6 فصوص ثوم مهروسين بالملح و الكمون و ريحوا نفوخكم)
(بس طبعا البودرة تضفي عليها لمسة اكنه معمول في مطاعم بره)

زيت للقلي

بقسماط





الطريقة:



في سلطانية كبيرة نخلط الماء و النشا و البيض



و نحضر كيس كبير و نحط فيه البقسماط علشان يسهل عملية تغطية الجمبري

و نخلط بالبقسماط بودرة الثوم و البصل

و لو مش متوفر نخلط بيه الثوم المهروس بس هنا هندعك كويس بإجدينا علشان الثوم يتجانس بالبقسماط



ركزوا بأه معايا هنعمل ايه علشان مايحصلش لغبطة



هنحط الجمبري في خليط الماية بالنشا و نقلب فيه كويس علشان نتأكد انه اتغطي كويس بالخليط

و بعدين نحطه في كيس البقسماط و نقلب كويس علشان يتغطي كويس

و بعدين ارجع الجمبري لخليط الماية النشا تاني علشان ياخد طبقة تانة

بس في السريع المرة ديه

و بعدين نرجه تاني لكيس البقسماط علشان ياخد طبقة تانية

و بعدين نحمرهم لحد ما يصلوا للون ذهبي جميل

و نطلعهم علي ورق مناديل المطبخ





و بالهنا و الشفا



طبعا طبعا جنب الجمبري المقرمش ده اكيد محتاجين صوص



و طبعا انسب صوص هو صوص التارتار



صوص التارتار نعمله ازااااي؟؟؟





مايونيز + خيار مخلل مقطع صغيييير جدا+فلفل مخلل(كابري)و ممكن كمان بصل مخلل مقطع صغير جدا



ساعات ممكن افتكس و احط ملعقة صغيرة كاتشب و ملعقة صغيرة مستردة

بيطلع مش بطال برضه



و ماتقولوليش مؤمن بأه ولا أي حاجة تانية





يالا

بالهنا و الشفا







Wednesday, April 15, 2009

كاليماري مقلي(حبار مقلي)

السلام عليكم يا جماعة

بعتذر بشدة عن التأخير



بس فعلا مش فاضية خالص اليومين دول

خاااالص



اصلي عقبالكم اشتغلت

اينعم من منازلهم بس لسة الواحد في الأول و لسة بحاول ارتب اموري



المهم



في بالي يا مادي علي طول
عايزة ادخل احطلك طريقة الكاليماري(الحبار)المقلي

و انتهزت فرصة ان الدنيا صبح و الناس نايمة و لسة مابدأتش شغل قلت اما الحق اكتبهالك في السريع

بصي يا ستي انا بعمل الكاليماري بطريقتين

و الإتنين تحححفة
(لا تقلقي)



اول طريقة:

المقادير تكفي 4 اشخاص
(مش اكيلة اوي)

نصف كيلو كاليماري
(لو جه معاكي 600 جرام خير و بركة)

3 بيضات

دقيق

ملح و فلفل و كمون

بقسماط
(اللي بنعمل بيه البفتيك ده)

الطريقة يا ستي:



طبعا بتجيبي الكاليماري متنضف من عند السماك
و تنقعيه في شوية خل و ليمون
(علشان الزفارة)

و بعدين تكوني قايلة للسماك يكون مقطعهولك حلقات
(الحلقة في حدود 1 سم تقريباً)

تحضري طبق فيه البيض مخفوق
(و عليه شوية ملح و فلفل صغيرين)

و تخلطي بالدقيق ملح و فلفل و كمون
(تبَهري الدقيق يعني)

و طبعا البقسماط في طبق تاني لوحده

و تحضري جنبك طبق فاضي للي هيطلع عليه الحبار المعمول بالبيض و الدقيق و البقسماط

تاخدي من الحبار و تحطي في الدقيق الأول و بعدين في البيض و في الأخر البقسماط

و تكوني محضرة طااسة علي النار في زيت ساخن

و تحطي فيها الحبار اللي بالبقسماط

هياخد معاك في حدود 3 دقائق

و تخرجيه علي ورق ماص للزيت

و يقدم بالهنا و الشفا





الطريقة التانية ديه بأه يا ستي اخدتها من موقع ايطالي

كانت بنت حلال برضه

بس فيها فكرة جديدة

المقادير تكفي 4 اشخاص
(بس اكيييلة)

كيلو كاليماري متنضف و مقطع حلقات

كوب كبير و نصف دقيق سميولينا
(بس يكون مطحون اوي مش محبب)

كوب و نصف دقيق ابيض

كيلو لبن كامل الدسم

ملح



ممكن نبهر الدقيق زي الطريقة الأولانية



الطريقة:

هي عجيبة بس لا تقلقي بيطلع جميل و الله
طبعا هننقع الكاليماري في الخل و الليمون برضه علشان الزفارة


و بعدين هننقع الكاليماري في اللبن لمدة ربع ساعة
(لسبب لا يعلمه الا الله)
(اللي يعرف يقوللي الله يكرمكم)
و بعدين نصفيه من اللبن و نحطه في طبق الدقيق
(بنكون خالطين دقيق السميولينا مع الدقيق العادي)

و بعدين نروح حاطينه في طاسة كبيرة فيها زيت ساخن

و نسيبه دقائق لحد ما لونه يكون ذهبي غامق

و نرش عليه ملح

او ملح و فلفل او كمون

او نرش عليه دقة تححححفة
(كاتبالك عنها تحت)

و نطلعه و نقدمه بالهنا و الشفا



لحسن حظك طلعت محتفظة بالفيديو بتاع الطريقة ديه

اهه








بالنسبه للطريقتين بتوعانا

اول ما بيطلع الكاليماري علي المانديل بكون محضرة حاجة اسمها دقة

عبارة عن ملح و فلفل و كون و شطة و ارش علي الكاليماري و هو طالع بيدي طعم روووووعة

الدقة ديه جدتي الله يرحمها كانت بتحبها و بتعمل منها كميات كبيرة و تشيلها

و ساعات كانت بتحب تاكلها كده بالعيش فقط لا غير





انا فعلاً كان نفسي في الكايماري جدا

و طبعا تامر باشا هايص علشان البحريات اللي بياكلها ديه

ممكن المرة اللي بعد الحلو اعملك طاجن كاليماري

دقته في محل عروسة البحر في اسكندرية و كان تححححفة

او مكرونة بفواكه البحر



فتكم بعافية بأه علشان الواحد يشوف شغله بأه