بقالي كام يوم بفكر في الحلو المرة يه يكون ايييه؟؟
و الجو الحر الجامد اللي احنا فيه ده اوحالي اني اعمل آيس كريم
قلت اهه مناسب برضه اقولكم عليه
بس هفضل شايلاه في الفريزر لحد ما اولادي يخفوا
علشان هم تعبانين اوي من تقلبات الجو ديه
بسم الله نبدأ
هنعمل في البوست ده الآيس كريم
و كام صوص
و كمان طريقة البسكويت (القرطاس )بتاع الآيس كريم
الطريقة سهلة جدا و المقادير متوفرة برضه
انا بحب اعمل الآيس كريم بالفواكه الفريش في الموسم بتاعها
المقادير:
في حدود 3/4 كيلو مانجة مثلا
(او أي نوع فاكهة انت عايزة تعمليه)
و لو شوكولاته يكون في حدود نصف كيلو شيكولاتة خام و نسيحها
(500 جرام يعني)
علبة لبن مكثف نستلة او أي نوع
(ال370 جرام اللي هي اصغر حاجة)
علبة جيلي من نفس نوع الفاكهة
(لو مش متوفر النوع يبقي علي الأقل اللون)
(ممكن طبعا نستخدم الجيلاتين الشفاف)
بس كده المقادير كده خلاص
الطريقة:
نحضر الجيلي زي ما هو مكتوب عليه في التعليمات بالضبط
هيطلع لنا 2 كوب سائل الجيلي
نسيبه لحد ما يبرد شوي
نكون محضرين الفاكهة اللي هنستخدمها
تكون متقطعة
نحطها في الخلاط مع الجيلي و نضرب في الخلاط حتي التجانس التام
و بعدين نضيف اللبن المحلي المركز بتاع نستله
و نضرب كويس و بعدين نصب الخليط ده في علبة في الفريزر
ممكن نحط مع الخليط قطع من الفاكهة و نقلبها بتدي طعم جميل برضه
تخيلي كده انت بتاكلي ايس كريم فراولة و فيه قطع فراولة ي
و ياسلام لو مكسرات كمان
بالذات مع الشوكولاته البندق بيخلي طعمها رااااائع
و كمان ممكن نحط قطع من الشوكولاته في الخليط بتدي شكل جميل ساعة الغرف
و نسيبة علي الأقل ساعتين علشان يمسك نفسة و يكون قوامه زي الآيس كريم
طبعا علي حسب الفريزر بتاعك
ممكن يتطلب يقعد في الفريزر ل6 ساعات
بس بيطلع كريمي و طعم الفاكهة الفريش واضح جدا فيه
بيطلع تحححفة
كل اللي هيدوقة مش هيصدق انه معمول في البيت
و من غير ماكنة آيس كريم كمان
ممكن طبعا يتقدم كده سادة او يتقدم مع صوص حسب نوع الآيس كريم اللي معمول
انا بصراحة بستسهل و اجيب مربي و أخفها علي النار باشوية ماية صغيرين و استخدمها صوص
مربي مانجة او مشمش او فراولة او تين
علي حسب نوع الفاكهة المستخدم في الأيس كريم
ممكن تعملي صوص كراميل
كوب كبير و نصف سكر
نصف كوب كبير كريمة لباني
(فريش كريم)
نصف كوب كبير بندق مجروش
نحط السكر في حلة علي نار هادية و نقلب بالراحة لحد ما يسيح و لونة يكون كراميل غامق بس اوعوا يتحرق منكم
و بعدين نحط عليه الفرش كريم و نقلب لمدة دقيقة كده و نحط البندق و نقلب علي النار لحد ما قوامه يغلظ و يصبح عندنا الصوص جاهز
(تقريبا من 4 ل5 دقائق تقليب متواصل)
ممكن صوص شيكولاته
نشيل شوي من الشوكولاته الخام اللي سيحناها
و نحط عليه زبدة و فريش كريم و نقلب كويس لحد التجانس التام و يكون في قوام الصوص
بس مانكترش الفريش كريم علشان ماتأثرش علي لون الشوكولاته
او نعمله بالطريقة ديه:
نصف كيلو لبن
ملعقة كبيرة مليانة كاكاو
نصف كوب كبير سكر
(100 جرام)
ملعقة كبيرة زبدة لينة
150 جرام شوكولاته دارك قطع
نحط اللبن و عليه السكر علي النار و نقلب كويسو لما يغلي نهدي النار شويو نحط الشوكولاته القطع و الكاكاو و نفضل نقلب علي نا هادية خاااالص حد ما الشوكولاته تسيح تماما في الأخر نحط ملعقة الزبدة علشان التلميع
طيب كده احنا خلصنا الآيس كريم
و الصوصات كمان
ندخل بأه علي المفاجئة الكبري
هقولكم علي طريقة بسكويت الأيس كريم
يالا ان شالله ما حد حوش
المقادير:
90 جرام زبدة لينة
90 جرام سكر بودرة
45 جرام دقيق
بياض بيضة
فانيليا
مبدأياً كده علشان صبرني ماتحدفنيش بحاجة
الملعقة الصغيرة بتساوي 5 جرام
و الملعقة الكبيرة(بتاعة الأكل) بتساوي 15 جرام
يعني 90 جرام هتساوي 6 ملاعق طعام
45 جرام هتساوي 3 ملاعق طعام
اتفقنا؟؟
كده مافيش ضرب
:)
في مقادير تانية و بتدي نتيجة كويسة برضه
نصف كوب سكر بودرة
نصف كوب زبدة
كوب دقيق
(بس ننقص منه مقدار ملعقة كبيرة)
بياض 2 بيضة
فانيليا
(لو اخدنا بالنا هنا زود في مقدار الدقيق مقابل السكر و الزبدة و عوض ببياض البيض)
نسيح الزبدة علي النار و نذوب فيها السكر البودرة و نقلب كويس و يستحسسن نضرب بالمضرب السلك
و نحط بياض البيض و عليه الفانيليا و نخفق كويس جدا و بعدين نحط الدقيق و نفضل نخفق لحد ما الخليط يكون عجين سائل بدون أي كلاكيع
و نجيب ورق مقوي مضلع من عند أي حد بتاع مستلزمات الحلواني
او حتي مش مضلع
و نقصه دواير و نحط عليه العجين بتاعنا بالكبشة و نفرد بالملعقة علي الدايرة بتاعتنا
نحاول ما نرفعهوش اوي علشان يكون قوامه كويس
و نحطه في الفرن علي درجة حرارة عالية
يادوب 5 دقائق او لحد ما الأطراف تحمر
نقوم بسرعة مطلعينه من الفرن و في ساعتها نلفه علي شكل قرطاس
او ممكن نحطه علي طبق علشان ياخد شكل الطبق
و هو دقيقة واحدة و هينشف علي الوضع اللي عملناه عليه
ممكن نحطه في الفرن تاني بعد ما شكلناه علشان يكمل احمرار
كده
علي فكرة انا ساعات بستخدم البسكويت اللي علي شكل طبق ده في تقديم الفروت سلاد (سلطة فواكة)
بتبقي فكرة حلوة ان الواحد بعد ما يخلص طبقة ياكله بعد كده
طبعا ممكن تشتري بسكويت جاهز من بره
و تعملي ساندويتش ايس كريم
زي الويتش اللي بيتباع في السوبر ماركت
و ممكن نقدمه بالأشكال ديه
يالا بأه بالهنا و الشفا
انا عارفة اني تقلت عليكم اوي في البوست ده
بس ده موضوع متكامل لازم يتحط كله مع بعض
ايه الحلاوه دى
ReplyDeleteانا اول مره اعرف طريقه الايس كريم فى البيت
تسلم ايدك
بس سؤال :هو ايه نوع اللبن ده اللى استخدمتيه ؟ يعنى ايه لبن مكثف؟
الله ينور عليكى ، زمان و أنا صغيرة كانت ماما الله يرحمها بتحب التفصيل و عندها مجلة بردة كثير و واحدة منهم كان فيها طريقة عمل البسكويت ده و كانت أمنيتى إنى أتعلم ألمانى و أدور على المجلة و أعمله :) الحمد لله وفرتى عليا المجهود و حققتيلى الحلم
ReplyDeleteإن شاء الله هاجرب الأيس كريم و البسكويت لأغنى كان نفسى أجرب و كل الطرق لازم ماكينة أيس كريم .
تسلم إيديك يا قمر
Bondoka
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
لا حلاوة ولا حاجة
ديه حاجة كده علي قدنا يعني
:)
اللبن المستخدم هوالحليب الكثف(المركز) المحلي بتاع نستلي
Shimaa Gamal
ReplyDeleteان شاء الله الطريقة تعجبك
كتير من اللي داقوه عندي ماصدقوش انه جاهز
مستنين النتائج بأه
:)
لا يا مونى لا
ReplyDeleteانتى وصبرنى هتعملوا فيا حاجة على فكرة
مش كدا براحة عليا
اول ما يتشحنلى جيلى من مصر
هعملوا على طول
واستنى النتيجة
هبقى اقولك بهدلت الدنيا وعملت اية
انا عملت الجمبرى على فكرة وفعلا مأخدش وقت فى التحمير وطلع جميل جدا
تسلم ايدك بجد
تقبلى مرورى
احساس طفلة محبة للرومانسية بس واقعية
ReplyDeleteههههههه علشان مايكونش فيه حجة عند حد و يقول مش عارف اطبخ ايه
ولا ايه رأيك؟؟
طيب ما تجربي الجيلي اللي مكتوب عليه كوشر
كوشر ديه يعني حلال بس بالعبري
اصل اليهود تقريبا زينا في المحرمات في الأكل
و مش بياكلوا من دهن الخنزير علشان حرام عندم
فممكن لو لقيتي جيلي مكتوب عليه كوشر او اي عبارة توحي انه حلال تعرفي انه حلال علي طول
ولا تستني الشحن من مصر ولا حاجة
بجد انت فرحتيني لما بتقولي ان الجمبري طلع حلو
ماتتخيليش بفرح اد ايه لما بسمع كده
طلع حلو يا جميل علشان انت اللي عاملاه بس
يمممممم..
ReplyDeleteالصراحة يامونى بوست من الاخر بجد ..
بس ليه صابنى شعور انى مش هاعرف اعمله ؟؟ :(
مع انى عملت حاجات من عندك وطلعت حلوة جدا واخر حاجة عمكلتها الرز بالبن وطلع زى بتاع بره بالظبط ..
طب انتى قلتى لو جيلى نعمله بالطريقة بتاعته ..
طب لو جيلاتينا شفافة ؟؟
نعمل مقدار كويتين ولا نعمل ايه بالظبط ..
بجد تسلم ايدك ياشيفنا يارافع راسنا ..
دمتِ بخير ..
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteلا يا جميل ماتقلقيش خالص
و عموما اعملي حاجة حاجة
اول مرة اعملي الآيس كريم
و فعلا مش بياخد وقت خالص خالص
هتقطعي الفاكهة و تضربيها مع الجيلي و اللبن المركز بسسسسسسسسس
و حطيهم في الفريزر
يستحست تدوري علي جيلي مناسب للفاكهة بتاعتك علشان تقوي النكهة بتاعة الآيس كريم
اما لو مالقيتيش فلما تشتري الجيلاتين الشفاف اسألي الراجل العطار او بتاع مستلزمات الحلويات اللي جبتيه منه..علي طريقة العمل
و احنا عايزين مقدار كوبايتين سايب
و مرة تانية تعملي الصوصات
و مرة تالتة تعملي البسكويت بتاع الآيس كريم
مش لازم كله مرة واحدة
و انت هتتمكني يا قمر باذن الله و تعملي بعد كده التلالتة في نفس الوقت
ربنا معاك يا جميل
هيوفقك ان شاء الله
بصي يا موني الطريقة دي عظيمة جداً جداً بصراحة يعني الحق يتقال تسلم إيدك و أنا هجربها و أقول لك
ReplyDeleteبس أنا لي سؤال لو أنا حبيت أعمل آيس كريم فانيليا طريقته ايه؟ و لو آيس كريم كراميل برضه طريقته ايه؟
و بعدين أنا كنت واخدة من الشيف حسن طريقة عمل سوربيه المانجو و الفراولة و أي سوربيه فواكه و هو ساعتها قال ان آيس كريم الفواكه هو سورببيه فهل دا مختلف عن اللي انتي عملتيه؟
سؤال أخير بقى و النبي معلش استحمليني. كوبايتين جيلي سائل و ثلاثة أرباع كبلو فاكهة كمية كبيرة على دورق الخلاط اللي هو 2 لتر فبتعملي ايه بقى؟ بتقسميهم على كذا مرة و لا ايه؟
ماشاء الله عليك فنانة بمعنى الكلمة
ReplyDeleteجيما اقتراحاتك حلوة
شكرا يا قمر
تسلم ايد يا مونى بجد توحفه
ReplyDeleteوفى طريقة تانيه للأيس كريم بيستخدموا فيها الكريم شانتى مع الفواكه
ومش بيحطوا جيلى
بس اجمل شئ فى طريقتك انها سهله ومش محتاجه فذلكه
تسلم ايدك
الله الله الله الله ايه الحلاوه دي ياموني
ReplyDeleteحبيبة قلبي ياناس
انا بقى بحب قوي الآيس كريم بطريقة مش
معقولة بجد بمووووووووووووووت فيه وعتلم كمان وعندي محل فتح امام
العماره اللي انا فيها عتلم كل يوم
يجيب وهوه جاي من الشغل كده بقى الواحد يجرب انشاء الله الطريقه بتاعتك وهو مطمن بس هجرب حاجه حاجه وانشاء الله يطلع حلو
تسلم ايديكي ياقمر
واااااااااااااااااااو
ReplyDeleteيجنن
سيبك من الآيس كريم
جميل وحلو ورائع وكل حاجه بس أنا هتجنن على طريقة عمل البسكوتة بتاعة الآيس كريم
جمييييييييييله يا موني
ربنا يخليكي لينا
ولا حكاية الطبق بتاع الفروت سلات
ههههههه حلوة دي ناكل الطبق في الآخر
أنا هعمل الآيس كريم ده بإذن الله بس لما الدنيا تحرر شوية أحسن اسكندرية تلللللج لسه
يسلموا إيديكي وشكرا إنك بتدينا من وقتك وتعلمينا الحاجات الرائعة دي
مواااااااه
Om HAGAR
ReplyDeleteيا هلا بيكي يا جميل :)
بصي انا ماجربتش اعمل آيس كريم الفانيلا ولا الكراميل قبل كده
انا بعمل ده بالفواكه الفريش علشان اضمن ان فيها فواكه مش مكسبات طعم
اما ده مايمنعش اني ممكن اجرب
يعني الفانيليا هتبقي نصف كيلو لبن و عليه فانيليا و ريحة فانيليا من العطار و اكمل عادي باقي المقادير بعد كده
و الكراميل اعمل الصوص اللي قلت عليه ده بحيث يطلع مقدار نصف كيلو اللي هو كوبايتين و بعدين اكمل برضه باقي المقادير عادي
بس هنا هنستخدم الجيلاتين الشفاف بس
يعني خدي قاعدةكده الفواكه بس هي اللي تكون 3/4 كيلو اما السوائل زي اللبن و الشوكولاته و الكراميل و الشاي الأخضر و اي سوائل تانية هنخليها نصف كيلو بس
اما بخصوص دورق الخلاص
فانا بحط علي الفاكهة جيلي الي يادوب يخليها تتخلط كويس و يعدين بحط كل الاجات ديه في طبق غويط و استخدم مضرب البيض علشان كل حاجة تتجانس مع بعض كويس
يعني بستخدم الخلاط لضرب الفاكهة و تنعيمها تماماً بس
يالا مستنين النتايج بأه
نكهة مغربية
ReplyDeleteانا مش فنانة ولا حاجة والله
انا بس بحب اجرب و ساعات ربنا بيوفقني
جزاك الله خيراً
tota
ReplyDeleteتسلميلي يا جميل
يالا جربي و انا واثقة في عمايل ايديكي هيكون نتيجتها ايه
ماقلتيليش صح؟؟ايه اخبار الفخدة عملتوا فيها ايه؟؟
الفقيرة إلى الله أم البنات
ReplyDeleteجزاك الله خيراً يا جميل
طيب قوليلنا علي الطريقة االتانية علشان الكل يستفيد برضه
و الفايدة تعم
ELMASRYA - MRS WRITER
ReplyDeleteحلوة حكاية بتدينا من وقتك ديه
يا شيخة انا اللي بشكركم علي انكم بتاخدوا من وقتكم و تيجوا تشرفوني هنا
ده شرف كبير ليا و الله
طيب علي ما يبدأ الجو يحرر اعملي بسكويت الأيس كريم للفروت سلاد بس
شكليه علي شكل طبق
علشان تظبطيه علي ما الصيف يجي للأيس كريم
يااااااااااه انتي لسه فاكره ياموني
ReplyDeleteعموما هقولك ايه اللي حصل يوميها
قسمتها زي ماانا قولتلك وكنت عارفه انها كتير علينا بس تقولي ايه بقى مشيت ورا كلامهم ياأختي ويارتني مامشيت عموما هما اللي عملوها وبرضه اتبقى كتير يااختي يالا اهي فخده تفوت ولا حد يموت اهههههههههههههه
شكرا على سؤالك ياقمر
وربنا يكرمك ويخليكي لينا ياأحلى اخت
مشكريييييييييييين
ReplyDeleteبجد شوية حاجات تحففففففففه
والله بجد مش عارفه اشكرك على المدونة التحفه دى بأيه روحى يا شيخه ربنا يوقفلك ولاد الحلال
وميجوعلك حبيب ابدا
اول مره ازور مدونتك
بس ايه خلاص انا كده بقيت مقيمه كل ما تدخلى هتلاقينى
مووووووووووه
تصدقي يا موني انتى بنت حلال
ReplyDeleteوالله انا كنت من كام يوم باقول عايزه اقول لموني تنزل الايس كريم الى قالت عليه بقى الصيف جه
شوفي انا جربت في البيت ميت طريقه للايس كريم واخر لما زهقت بقيت اجيب بودر كده للايس كريم بالكيلو
وازود عليه شويه فاكهه طبيعى واعمله واكبر دماغي
انما هاجرب طريقتك دي ان شاء الله واقولك
وبالنسبه للبسكوت طبعاااااااااا هابوووووووسك انا باموت فيه
برضه هاقولك ان شاء الله لما اعمله
على فكره انا باعمل حركة المربي دي برضه
هههههههههههههههههههه
واه انتى ما قلتليش جربتي تعملي اللبن المكثف زي ما انا قلتلك ؟
ونفع ولا لا ؟
tota
ReplyDeleteهههههههههههه
لا لا
اعملي حسابك انا مش بنسي
طيب خير
قعدتوا تاكلوا فيها لمدة كام اسبوع طبعا..صح
:):)
إيمان
ReplyDeleteاي خدمة يا ستي
تحت امرك
:):)
ايه ده هو انت و مصرية غير بعض
انا كنت فاكراكم حد واحد
علشان نفس اسم المدونة تقريبا
بس دلؤتي بس اخدت بالي من الفرق
معلش يا فندم امسحيها عندي المرة ديه
انا متابعاكي مع تامرعلي طول و الله
و كنت ادخل معاه عندك الاقي موضوع..و اجي اعلق(كنت بدخل مدونة مصرية علي انها انت)الاقي موضوع تاني
اقول ده اكيد موضوع جديد
يالا يا ستي سعدت بالتعرف عليكي عن قرب اكتر
طيب انت خبيرة تغذية هتفيديني كتير بأه
:(:(:(
(استغلال بأه)
يعني ماينفعش مدونة فيها اكلات من غير اراء و مشورات خبيرة التغذية
:)
اهلا بيكي في اي وقت تشرفينا يا جميل
صبرني يارب
ReplyDeleteاي خدعة يا صبصب
انت بس فكري من غير ما تقشري تلاقي اللي نفسك فيه قدامك
و لو حكمت نجيبه لحد المنصورة يا ستي
لا تقلقي هيعجبك ان شاء الله
انا لما دقته عند واحدة قريبتي اول مرة
اتلحست و قلتلها الطريقة دلؤتي ولا مش مروحة و هلبدلكم في الدرة
هههه
انا عملت اللبن بس كان خفيف
(مش زي بتاع نستله)
مش عارفة بأه العيب كان مني ول من اللبن
ما شاء الله لا قوة إلا بالله
ReplyDeleteأول مرة أدخل مدونتك
النهاردة
و إتشجعت و عملت
شراب الدوم و الخروب
و قلت أكتب التعليق بعد ما أشوف النتيجة
اللى كانت كما توقعت
تحفففففففففففففففففة
و أُعجبت جداً بردك على ضيوف مدونتك
اللى كله ذوق و عذوبة
بارك الله فيكى و فى زوجك و ذريتك
مى
ReplyDeleteربنا يباركلك و يشرح صدرك زي ما شرحتي صدري
ماتتخيليش اد ايه بكون فرحانة لما وجه جديد يشرفي و يعمل حاجة من هنا و كمااااان تعجبه
بطير من علي الارض طير
و اخجلتيني خالص بصراحة من الكلمتين اللي قلتيهم في الأخر دول
و كمان بونص دعاء
يعني 2 في 1
كلام جميل و دعاء في نفس الوقت
ربنا يكرمك و يباركلك
جزاكم الله خيرا
انا اكتشفت مدونتك من قريب بس
ReplyDeleteبس بجد تحففففه وخدت طريقة لقمة القاضى اجربها وهجرب البراونيز لانى بحبه اوى انا وجوزى
بجد تسلم ايديكى مدونه تحفه
بس للاسف زعلت جيت ادخل المدونة التانيه لقيتها للمدعوين بس
ياريت لوسمحتى اقدر اقرا لانى حاسه انك انسانة جميله واكون سعيده بده
وده الميل لو حبيتى تعمليلى الدعوه وشكرا
marool_afifil@hotmail.com
الشموع البيضاء
ReplyDeleteتصدقي
انا مكسوفة جداااا دلؤتي
مش عارفة حتي ارد عليكي اقولك ايه
بصي يا ستي بما انك زائرة جديدة
نحكيلك الحكاية من الأول
حصل كام مشكلة في المدونتين الخاصين بي
ديه و مذكرات موني
و بقرار جمهوري من زوجي العزيز قرر(هو لوحده)
اني الغي جميع المدونات و ارجع لشغلتي الأساسية الا و هي ربة منزل
بس اختنا العزيزة صبرني يا رب عملت اعتصام شديد و جمعت عدد لا يستهان به من الأخوة و الأخوات المدونين و نددوا و شجبوا فلم يتحمل زوجي العزيز الضغط
اللي كان من ناحيتهم فقط
(وانا ولاااكأني هنا)
و جه و قاللي..بصي يا موني انا موافق ترجعي مدام سلاموني للحياة مرة اخري
انما مذكرات زوجة شابة لاااااء
(مع ان المشكلة الأساسية حصلت في مدام سلاموني)
بصراحة ما صدقت و شبط في الكلمة
و جيت علشان ارجع مدام سلاموني كما تنص بنود الإتفاق الاقي مدام سلاموني اتلطشت
في حد خد اللينك اللي كانت عليه
قاصد بأه و لا مش قاصد الله اعلم
فأنا علشان احافظ علي مذكرات زوجة شابة
رحت مرجعاها علي نفس اللينك القديم بتاعها
بس علشان الأوامر العليا بتقول مانفتحهاش يبقي مانفتحاش
فخليتها للمدعوين اللي هم انا فقط لا غير
حفاظا علي اللينك لا يتلطش زي ما اللينك القديم بتاع مدام سلاموني اتلطش
طبعا انا كان لازم احكيلك الحكاية ديه كلها علشان اقولك
و الله المدونة محدش بيدخلها خالص ولا حتي انا
انا بس مخلياها لحد ما يقضي الله امرا كان مفعولا
و احاول مرارا و تكرارا اني افتحها مرة اخري
لو لسة عايزة تدخلي انا ممكن اكتبلك اليوسر نيم و الباسورد بتوعي
تدخلي تبحري براحتك يا فندم
تسمحيلي بأه أستغل الميل بتاعك
علشان مايكونش اتكتب علي الفاضي و اضيفك عندي علي الماسنجر؟؟؟
تسلمى يامونى ياجميله ومعلش خليتك تحكيلى القصه كلها انا والله مكنتش اعرف بس مادام اوامر عليا يبقا علم وينفذ امرك لله بقا :-)
ReplyDeleteعلى فكره والله اول مره مدونة تطلع معايا للقراء واطلب من صاحبتها لانى حسيت انك بتكلمى كلام جميل زيك بس ولايهمك
بالنسبة للماسنجر طبعا يشرفنى تضيفينى
وبالنسبة لمدام سلامونى عاوزه اقولك انى مش من هواة مدوانت الاكل خالص انتى الوحيده الى مدونتها بجد حلوة وشيك وتفتح النفس
وعلى فكره دى مش مجامله ده احساسى
تحياااتى لكى
الشموع البيضاء
ReplyDeleteاه و الله فعلا أوامر عليا
ربنا ييسر و نحاول نفتحها مرة اخري
و ربنا يكرمك يا جميل علي الكلام الجميل اللي انا مش اده خالص ده
ادخلي كده علي مدونات مطبخية شقيقة و هتلاقي ناس احسن مني كمان هناك
جميله اوى طريقه الايس كريم دى
ReplyDeleteانا وعدت اخواتى اعمله لهم بعد امتحانى يوم الاربع بس عندى سؤالين
مش ممكن اعمل بلبن عادى مش مجفف؟
و لو هستخدم الجيلاتين بدل الجيلى استخدم كميه اد ايه؟
و يا رب اعمله حلو كده زى بتاعك
nona
ReplyDeleteماتقلقيش يا جميل
هيطلع احسن من بتاعي كمان ان شاء الله
بالنسبة للبن انا مش بحط لبن مجفف
انا بحط لبن مكثف
المكثف المحلي اللي زي بتاع نستلة
بيكون مسكر و قوامه ثقيل
اما بالنسبة للجيلاتين
اعملي المقدار اللي يطلعلك كوبايتين
علشا الجيلاتين ده في انواع بتكون بتربط و تتقل بسرعة و انواع تانية مالهاش لازمة
فانت لما تشتريه من محل مستلزمات الحلويات
اسألي هناك اد ايه يعمل 2 كوب سائل
ماشي كده
يالا بأه اعملي و دقيني
عايزة ادوق الابداع
بقولك صحيح لو هتعملي شوكولاته ولا فانيليا
(اي حاجة مش من الفواكه)
علشان مايطلعش ناشف معاك
ابقي حطي علي الوصفة اللي قلنا عليها ديه كريم شانتيه
بس كده خلاص
و اي استفسار انا تحت امرك يا جميل
انا هقول لك اللى حصل معايا بس بلاش تريقه
ReplyDeleteانا قريت ردك بعد ما جيت و كنت جبت الجيلاتين و الشيكولاته بس مش جبت لبن مكثف و مش لقيت فى البيت فاكهه طازة ممكن اعمل بيها الا فراوله مجمده
فقلت مشيها شيكولاته دلوقتى و لما لقيتك بتقولى ان الشيكولاته محتاجه كريم شانتى كان صعب ارجع تانى اجيبه فقلت هاعمل باللى موجود وامرى لله
جبت اللبن العادى و عملت بيه الجيلاتين(ال يعنى بدل اللبن المكثف و الميه بتاع الجيلى) و دوبت الشيكولاته و حطيتها فيه و طبعا حطيت شويه سكر
و سبته يتجمد .. حتى مش لقيت مكان يكفيه فى الفريزر فصبيته فى كبايات و حطيته فى الدرج اللى تحت الفريزر
المهم طلع فى الاخر حاجه كده شبه دانيت
بس انا لسه ما فقدتش الامل و ان شاء الله اعمل ايس كريم مظبوط فى يوم من الايام
nona
ReplyDeleteطيب ايه رأيك بأه ان انت ابدعتي كده
انت كده اخترعت طريقة دانيت
و بيتي كمان
انا كده ممكن الطش منك الطريقة و اعملها لولادي
علشان انا كنت قريت ان دانيت مش كويس علشان فيه مواد مسرطنة
يبقي كده عندي دانيت بيتي
بس بيني و بينك كده انا بعمل حاجة شبه الدانيت برضه
بس بكستر الشوكولاته
عموما مبروك اول اختراع
و عقبال الاختراعات الباقية
:)
ربنا يخليكى
ReplyDeleteبترفعى روحى المعنويه
يللا مستنيين اكلات حلوة كده عشان اجربها فى العيال اخواتى
السلام عليكم
ReplyDeleteبارك الله فيكى
samoha
من جد مطبخك راااائع بصراحه استحيت من مطبخي عند مطبخك
ReplyDeleteوالف الف شكر لصاحب المدونه اعجبت بها وبتنسيقها ومواضيعها على طوووول ع المفضله راح اكون من المتابعين
ولي الفخر بأن أضع كلماتي بين طيات هذه المدونه الراقيه
واتمنا تشرفون مدونتي المتواضعه
http://ikingdoms.blogspot.com/
بصراحه الطريقه سهله كان نفسي نعمل الايس كريم من زمان زي اللي في المحلات
ReplyDeleteخطوة بخطوة تعملى اسرع طريقة عمل ايس كريم فراولة من موقع باتيه وانتريه الموقع الغنى بأشهى وصفات حلويات وطبخ
ReplyDeletehttp://www.pntre.com/how-making-icecream/