بوست استثنائي علشان خاطر عيون
ELMASRYA - MOSLEMA LELLAH
جمبري مقلي:
بصي يا ستي
انا مش بحب اعمل الجمبري بالخلطة اللي فاتت لييي؟
(مع انها تنفع برضه)
انما الجمبري اصلا طري
(مش زي السبيط)
فعلشان اعمله لازم اعمله بطريقة تظهره
يكون يكون هو حاجة و طريقة الغلاف الخارجي حاجة تانية
(مش عارفة فهماني ولا لاء)
بصي يا ستي:
ندخل علي المقادير علي طول
كيلو جمبري وسط
(منظف و مقشر)
4 كوب ماء
كوب و نصف نشا
2 بيضة
3/4 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
3/4 ملعقة صغيرة بودرة بصل
(لو مافيش ممكن6 فصوص ثوم مهروسين بالملح و الكمون و ريحوا نفوخكم)
(بس طبعا البودرة تضفي عليها لمسة اكنه معمول في مطاعم بره)
زيت للقلي
بقسماط
الطريقة:
في سلطانية كبيرة نخلط الماء و النشا و البيض
و نحضر كيس كبير و نحط فيه البقسماط علشان يسهل عملية تغطية الجمبري
و نخلط بالبقسماط بودرة الثوم و البصل
و لو مش متوفر نخلط بيه الثوم المهروس بس هنا هندعك كويس بإجدينا علشان الثوم يتجانس بالبقسماط
ركزوا بأه معايا هنعمل ايه علشان مايحصلش لغبطة
هنحط الجمبري في خليط الماية بالنشا و نقلب فيه كويس علشان نتأكد انه اتغطي كويس بالخليط
و بعدين نحطه في كيس البقسماط و نقلب كويس علشان يتغطي كويس
و بعدين ارجع الجمبري لخليط الماية النشا تاني علشان ياخد طبقة تانة
بس في السريع المرة ديه
و بعدين نرجه تاني لكيس البقسماط علشان ياخد طبقة تانية
و بعدين نحمرهم لحد ما يصلوا للون ذهبي جميل
و نطلعهم علي ورق مناديل المطبخ
و بالهنا و الشفا
طبعا طبعا جنب الجمبري المقرمش ده اكيد محتاجين صوص
و طبعا انسب صوص هو صوص التارتار
صوص التارتار نعمله ازااااي؟؟؟
مايونيز + خيار مخلل مقطع صغيييير جدا+فلفل مخلل(كابري)و ممكن كمان بصل مخلل مقطع صغير جدا
ساعات ممكن افتكس و احط ملعقة صغيرة كاتشب و ملعقة صغيرة مستردة
بيطلع مش بطال برضه
و ماتقولوليش مؤمن بأه ولا أي حاجة تانية
يالا
بالهنا و الشفا
لا مش ممكن دا انا لازم هجربة
ReplyDeleteبجد بجد تحفة الطريقة دى وسهلة
ومكوناتها تمام جدا بالنسبالى
تسلم ايدك يا مونى
تقبلى مرورى
يا حبيبي يا قمر
ReplyDeleteإيه التمكن والإبداع ده كله؟
ربنا يخليكي ليا ياللي بتعلميني الوصفات التححححححفه
وصفك يجنن ومقاديرك وتفنيناتك وافتكاساتك ولا أروع من كده
تسلمي على زوقك يا موني واهتمامك بعرض الوصفة
كلك زوق ورقة والله
معلش اتأخرت في الرد كانت المدونات بعافية
بس الحمد لله وصلت لسر شويبس بواسطة واحدة صاحبتي عسولة زيك كده بس تخصص مدوحرة في الكومبيوتر
هجرب الوصفة دي بالظبط بالظبط بإذن الله
بحبك قوي قوي قوي
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ReplyDeleteموني انتي اليومين دول عماله تجري ريقنا علي الاكلات الجميله بتاعك
خصوصا بقي الاسماك والجمبري اللي باموت فيهم
اعملي حسابي معاكي في طبق
سلام
صباحك سكر ياموني
ReplyDeleteجميله قوي الطريقه دي وفيها جديد بس طبعا ولأن موني اللي عملاها يبقى اكيد تجنن وانتي عارفه انا بموووووووووووت في الجمبري اد ايه ربنا يخليكي لينا يارب
تسلم ايديكيي ياقمر
اخبار الشغل معاكي ايه ياااارب دايما في تقدم تمنياتي ليكي بالخيروالتوفيق
بيعجني أسلوبك في الكتابة
ReplyDeleteباين ان دمك خفيف جدااااااااا
تسلمي حبيبتي على الوصفة الرائعة
الطريقة دى جميلة برده جداااا ..
ReplyDeleteان شاء الله هاحاول اجربها ..
جزاكِ الله خير ياأحسن شيف مدونتى ..
احساس طفلة محبة للرومانسية بس واقعية
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
خلاص مستنين النتايج بأه
ELMASRYA - MRS WRITER
ReplyDeleteوالااه لا ابداع ولا افتكاسات ولا حاجة
انامجرد ناقلة
بس بحب اجرب اللي بنقله علشان يكون نقل مظبوط مبني علي التجربة
يعني اشوف الوصفة في مكان و احاول اعملها
و لو نجحت احاول انفع بيها غيري
فقط لا غير
اما بخصوص المدونات
فكتيييير مننا اليومين دول متعرض للمشاكل ديه
انا و تامر برضه مش بنعرف ندخل علي مدوناتنا بالأكسبلورر
فاير فوكس بأه ولا سفاري
مش عارفة بأه مد من ايه و هيطول ولا نعمل ايه؟؟
يالا
الحمد لله اننا بنعرف ندخل دلؤتي اهه
ملحوظة صغننة:
شكرا كتير للبوست المنفرد للمجموعة القصصية بتاعة تامر
هو فعلا اسلوبه جميل جدااا بس هو مش حاسس بقيمته
ربنا يكرمك يا جميل
ماتتخيليش هو كان فرحان اد ايه بالبوست ده
و انا كمان و انا بقرأ كنت في غاية الفخر
عايزة الم الناس كلها
و اقولهم ده بعلولتي يا جماعة
ربنا يكرمك
علي رفع الروح العنويةالكبيرة ديه
و جزاك الله خيرا يا قمر
خمسة فضفضة
ReplyDeleteو عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
يا فندم تحت امرك المينيو كلها و المطبخ و طاحبة المطبخ
اللي عايزاه نعمله و نجيبهولك لحد عندك
tota
ReplyDeleteحبيبة قلبي
اين انت يا ست انت
بتووحشيني بجد و الله
ايه اخبار العزومات علي حسك:)
ادعيلي بأه علشان الشغل علشان لسة برضه مش عارفة اظبط اموري بين البيت و الشغل ده غير الظروف الخاصة اللي بمر بيها كمان دلؤتي
يعني الشغل في الوقت ده بالذات حاجة لوز لوز لوز
ربنا يستر و الله
La cuisine du monde à la marocaine
ReplyDeleteربنا يكرمك
و الله يسلمك يا جميل علي الكلام الحلو ده
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteاوكي
مستنين النتايج
مع اني واثقة منها
علشان انت الي هتكوني عاملة
صباحك سكر ياموني
ReplyDeleteاناموجوده اهو والله بس ياأختي الكمبيوتر بعافيه اليومين دول مش بعرف اكتب كومنت خالص والله وانتي كمان وحشتيني كتير كتييييييييييييييير بس قولت اسيبك اليومين دول تظبطي امورك في الشغل علشان عارفه اللي انتي فيه ربنا معاكي ياقمر ويكرمك انشاء الله اما عن العزومات برتاح شويه وبعدين اول اما يكون في حاجه هتلاقين بقولك الحقيني ماانتي عارفه اختك مش بتعرف تصرف ودايما دايما محتاجلك ياأحلى احت وقلبي معاكي وربنا يوفقك ويكرمك بالخير دايما ويبعد عنك اي مكره
وخلي بالك على نفسك ياقمر
بوسااااااااااااااات لموني حبيبة قلبى
اكييييييد هجربها
ReplyDeleteطريقتك مميزة وسهلة
تسلم ايدك ياقمر
وصفاتك حلوه كتير و طريقة عرضك لها جميل
ReplyDeleteشكرا على المدونه الجميله و اتمنى انك تعرضي كمان و كمان وصفات حلوه
شكرا
Summer
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
ده بس من ذوقك
انا بحاول بس اوصل المعلومة زي ما احب انها توصلي
فقط لا غير:)
شكلها كده اول زيارة
نتمني ماتكونش الاخيرة بأه
:)