كنت في يوم معزومة عند اخت تامر
هي ما شاء الله عليها شطورة خاااالص
و كان من ضمن الموجود صينية الفراخ بالكاري
و تامر كان مبهور بيها
لدرجة انه قاللي ماتمشيش من غير طريقتها
و اخدنا الطريقة و عملناها و طلعت زيها بالضبط الحمد لله
هي مش بتاخد وقت خالص
(و ده اهم حاجة بالنسبالي)
يعني لو واحدة موظفة ولا واحدة مالهاش نفس تقوم تطبخ
او واحدة اول مرة تطبخ
يبقي الصينية ديه ممكن تكون من الحلول المتاحة
و اللي هيدوقها هيفتكر انك تعبتي فيها كتير
نبدأ بأه بسم الله
المقادير:
فرخة
(مقطعة اربع ارباع)
(ممكن تحطي اوراك بس او صدور بس)
بس انا مابعرفش آكل غير الفراخ البلدي
1 بصلة كبيرة
(مقطعة مكعبات صغيرة)
1 طماطم كبيرة
(مقطعة مكعبات صغيرة)
ملعقة كبيرة كاري
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون
3 ورق لوري
3 حبهان
نصف ملعقة صغيرة شطة او هريسة شطة
(حسب الرغبة)
طبعا نراعي ان المقادير ديه لاربع قطع فراخ
(فرخة يعني)
يعني لو زودنا في قطع الفراخ
طبعا هنزود في مقادير التتبيلة
الطريقة:
من بالليل
تحطي قطع الفراخ في الصينية
و تغرزيها بالسكين علشان التتبيلة تتغلغل
وحطي عليها البصلة المكعبات و الطماطم المكعبات
و ورق اللوري و الحبهان
و الكاري و الملح و الفلفل
(ممكن اضافة ملعقة صلصة طماطم علشان يكون لون صوص الفراخ احمر)
و قلبيهم مع بعض كويس
خدي بالك ماحطناش اي دهون خاااالص
و مش هنحط
و غطيهم بورق فويل
و حطيهم في الثلاجة لتاني يوم لما يجي وقت الطبخ
و وقت الطبخ طلعيها من التلاجة بنفس الصينية و اللفة اللي بورق الفويل
و حطيها في فرن ساخن
(تكوني مسخناه من قبل كده)
بتاخد من ساعة الا ربع لساعة
بعد ساعة الاربع
اكشفي الورق الفويل علشان تشوفيها استوت ولا لاء
لو لقيتيها استوت سيبيها مكشوفة في الفرن شوي علشان وجهها يحمر
ممكن تحطيها دقيقتين تحت الشواية
ممكن تقدم في الصينية زي ماهي
و ممكن بعد ما تتحط تحت الشواية و تاخد لون نقدمها علي رز ابيض او ارز بالكاري
و ممكن نعمل معاها تومية
و سلطة
كده برضه يا مدام سلاموني ؟
ReplyDeleteأول مرة أتعرف على مدونتك تجوعيني بالشكل ده؟
يسلموا إيديكي الوصفة تجنن والصور تهبل وتجوع
ومش هقدر أكمل فرجة على باقي المواضيع لأني جعت جدا وهقوم آآآآآآآآآآآآآآآآكل
خالص مودتي وتحياتي
تمام .. تمام ..
ReplyDeleteدى سهلة خالص ..
انا عملت واحدة قريبة كانت سريعة وخفيفة كده برده بس اللى عملته كانت ففراخ بالكريمة والجبنة والقشطة وكان طعمها حلو اوى وسهلة زى دى ..
هابقى اشترى كارى ان شاء الله واجربها ..
جزاكِ الله خير حبيبتى مونى ..
دمتِ بخير ..
تسلم ايدك يا مونى
ReplyDeleteأنا متخيلة طعمها عشان بعملها بطريقة قريبة من كده وبحط عليها كمان زعتر وشمر مطحون وليمون
نورتى مدونتك من تانى يا جميل
سالى
اصلا انا بحب الرز بالكاري واللحمة المفرومة والفلفل الملون
ReplyDeleteوعليه مؤنكد ها احب ادوق هذه الصينية اللوزعية
تبلت الفراخ في التلاجة يا فندم وندوق وندعي للفوميليا كولتها
ربنا يهنيكم ويسعدكم
ودايما مبدعة يا مدام سلاموني
تحياتي
ELMASRYA - MRS EGY_
ReplyDeleteاعمل ايه طيب
مانت اللي داخلة المطبخ برجليكي
اهلا بيكي معانا
و يا رب ترجعلنا تاني
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteتسلم ايدك يا لوجي
انت اللي جوعتيني
الصينية اللي عملتيها ديه غير بيكاتا الفراخ؟؟
لو غيرها شاركينا بيها
اهه تنعلم منك يا قمر
و جزانا و اياكم
مستنين النتيجة بأه
:)
حاجات جوايا
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
فعلا الزعتر مناسب جدا مع الفراخ
بس مجربتش الشمر ده قبل كده
اصل انا عملت طريقتها زي ما قلتلي من غير اي اختراع مني
انت اللي نورتيني يا سالي من تاني
:)
ستيته حسب الله الحمش
ReplyDeleteاوكي يا ستوتة
مستنين النتايج
و لا تقلقي يا جميل
مش بتاخد مجهود خاااالص
طيب غششينا الرز بالكاري اللي باللحمة المفرومة ده
و اهه ينوبك ثواب
نورتيني يا ستوتة
اولادي بيحبو الفراخ دي جداااا وكتير بعملها
ReplyDeleteبس بأه انا كنت بسويها على النار من فوق الاول وبعدين احطها في الفرن ومكنتش بسيبها من بالليل زي ما عملتي
لكن المرة الجاية حعملها زي ما كتبتي لأنها شكلها تحفة حتبلها من بالليل واغطيها بالفويل واسويها بالفرن
وانتي عارفه لو ضفتي كمان فلفل اخضر رومي شرائح حتكون حلوة اوي برضه
تحياتي وفي انتظار الاكلة القادمة
اوووعي تتأخري علينا
بنت مصر
ReplyDeleteلما تسيبيها من باليل التتبيلة بتتغلغل في الفراخ و يوصل طعمها للعظم
:)
و ربنا ييسر و ما يجبش تأخير
تسلم ايدك اكلة تجنن
ReplyDeleteانا بحب الفراخ موووت
هبقى اجربها وادعليك يا قمر
دمتِ بالف خير
نـــوارة
ReplyDeleteاوك يا جميل مستنين النتايج
اه يامونى غير بيكاتا اللحمة هاقولك عملتها ازاى ..
ReplyDeleteهاتى كوبية كريمة وعليهم معلقتين قشطة ومعلقتين مايونيز ومكعبين كيرى او اى نوع جبنة ومكعب مرقة واضربيهم ببعض لغاية ما يتجنسوا ..
المقادير دى على اد فرخة ..
وبعدين تجيب الفرخة مقطعة وتحطيها فى الصينية وتحطى عليها الخلطة اللى قلت لك عليها وتشقق الفراخ علشان الخلطة تدخل فيها وبعدين تغطيها بالفويل وتدخليها الفرن من ساعة الا ربع لساعة ..
وبعدين تكشف من عليها الفويل تاخد وش تحمير 10 دقتئق وخلاص على كده ..
بس طعمها جميل جدا والصوص بتاعها تحفة
طبعا كل ما تزودى فى الفراخ تزودى فى الخلطة بس ما تزوديش مرقة لان المرقة بتحدئها ..
يارب اكون افادتك وبالهنا والشفا ..
وعلى فكرة عملت البيكاتا وطلعت جميلة ما شاء الله ..
جزاكِ الله خير ..
السلاااااام عليكم يا موني
ReplyDeleteاولا حمدا لله علي السلامة و ربنا مايقفلك مدونة ماتتصوريش كنت مفتقدة المطبخ بتاعك قد ايه و كل يوم ادخل ادور عليكي
كنتي وحشانا يا شيخة والله و اكلاتك الحلوة دي
النهاردة عملت الكوردون بلو و كان تحفة ماشاء الله
كده يبقي محصلة الاكلات اللي عملتها من عندك 4
البيف ستروجانوف
الفته
التومية
الكوردون بلو
تسلم ايديكي يا جميييييييييلة
سلااااام
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteربنا يكرمك يا لوجي
شكلها حلوة
قريبا ان شاء الله اجربها و اكيد هتطلع تحفة
ام محمد و عمر
ReplyDeleteجزاك الله خيرا و الله
رفعتي روحي المعنوية خاااالص
انا كمان و الله كنت مفتقداكم لما قفلتها
ربنا ييسر و مانفقلهاش تاني
جزاك الله خيرا يا ام محمد و عمر
ميه ميه يا جميل
ReplyDeleteهانجرب ونقولك ان شاء الله
تسلم اديكى
ماشاء الله عليكي ربنا يسعدك ياااااارب
ReplyDeleteانا بقالي اكتر من 3 شهور لينك المدونة معايا بس نويت من انهرده ماسكة الاجندة وعمالة انقل كل وصفاتك
مش عارفة ادعيلك بايه ولا بايه ربنا يستجيب اللي دعيتهولك يا قمر
ومستنية كل الحاجات الجديدة ليكي
بجد انتي زي العسللل ومش متخيله انا استفدت منك ازاي ربنا يبارك فيكي
ReplyDeleteغير معرف
ReplyDeleteانت اللي زي العسل يا فندم
:)
متشكرين خالص جاري التطبيق اليوم
ReplyDeleteوان شاء الله نعيدها لو زبطت
بس انا زدت عليها شوية خل ومخليتها تنقع في الخلطة بتاع ساعة ونص تقريبا وبعديها هحطها بالفرن
3roob
ReplyDeleteربنا معاكي:)
و طمنيني على النتيجة
بس المقصود بان تخليها تبات في الخلطة ان الفرخة تتشرب من الخلطة بحيث يوصل التتبيل للعظم
لكن كده كده الفراخ تستوي في الفرن من غير خل
ممكن لو مستعجلة عليها تشرطي الفراخ بالسكين زي مابيعملوا في الشوي
علشان تشرب من التتبيلة اثناء التسوية
مستنين النتائج:)
أنا جربتها وطلعت تحفة ، تسلك إيدِك يا قمر وجزاكِ عنا كل خير
ReplyDelete