تورتة ايس كريم
بعد الكشري قلت اجيبلكم حاجة تبرد علي قلبكم شوي
:)
انهاردة عرفتلكم طريقة لتورتة الايس كريم
سهلة خااالص
و تكلفتها مش هتكون زي شرائها جاهزة طبعا
جبتلكم الطريقة ديه من نايجلا لاوسون اللي بتيجي في فتافيت
ندخل في المفيد
المقادير:
هنحتاج كيكة او بواقي كيكة
ناس هتقوللي تمشي بسكوت
ماااشي
نمشيها بسكوت
(بس انا مجربتوش)
مكسرات مجروشة خشن
مكسرات مجروشة خشن
لتر و نص ايس كريم جاهز اللي في علب
طبعا الكمية انتم اللي تحددوها
(النوع اللي تحبوه بأه)
(هبقي اقول لكم علي طريقة الايس كريم اللي بعملها بعدين)
الطريقة سهلة جدااااا:
لو عندنا بواقي كيك او تورتة او جاتو
نحط البواقي ديه في التلاجة علشان تنشف
و كده يسهل اننا نفتفتهم علشان يكونوا قاعدة لتورتة الايس كريم
و نخلط بالفتافيت ديه المكسرات المجروشة
(ممكن مانحطش مكسرات طبعا ده حسب الرغبة)
(بس بتدي رونق للحاجة و بترفع من قيمتها)
نجيب الصينية اللي هنشتغل فيها
و نفرد عليها ورق نايلون بحيث يكون مغطي جميع جوانبها
(بيتباع في السوبر ماركت لفة شبة لفة الفويل)
بحيث يكون ده شكل الصينية
و بعدين نفرد الكيكة اللي فتفتناها و خلطناها بالمكسرات
و نضغط عليها جامد علشان تنضغط
و كده نكون عملنا قاعدة للأيس كريم
طبعا احنا كنا سايبين الايس كريم في درجة حرارة الغرفة علشان ينفع افرشه بسهولة
ممكن نحط معاه شوية مكسرات مجروشة و نقلب كويس علشان المكسرات تتوزع كويس
(بس لو هنحط في القاعدة مكسرات يبقي بلاش نحط في الايس كريم)
(علشان الحاجة تطلع شكلها شيك)
و ننزل الايس كريم في الصينية علي قاعدة الكيك اللي عملناها
ممكن طبعا نعمل نوعين ايس كريم
(طبقتين)
بس الله يكرمكم الطبقتين يكونوا لايقين علي بعض
ممكن نحط الطبقتين علي بعض و خلاص
و ممكن نحط بين الطبقتين قاعدة تانية من الكيك المفتفت و فوقيها الطبقة التانية من الايس كريم
بس كده هنستني لما الطبقة الاولي تجمد شوي و بعدين تطلعها و نحط طبقة الكيك و فوقها الطبقة التانية للايس كريم
و نحطها في الفريزر لحين وقت التقديم
و تقدم من الفريزر مباشرة
و لما نقدمها طبعا سهل اننا نطلعها من الصينية بسهولة علشان النايلون اللي فرشناه في الصينية الاول
ممكن وقت التقديم نكون محضرين أي صوص
(اللي بنحبه و طبعا يكون لايق علي الأيس كريم اللي محطوط)
ممكن صوص شوكولاته
صوص كراميل بالمكسرات
لو الايس كريم شوكولاته ممكن الصوص يكون فانيليا
اهم حاجةاننا نراعي ان الحاجة اللي احنا حاطينها تناسب بعضها
(لايقة علي بعض يعني)
ممكن مانحطش صوص خالص و هتكون جميلة برضه
او ممكن نرش علي وش التورتة مكسرات
و ياريت طبعا لو هنعمل الايس كريم شيكولاته مثلا
ياريت الكيكة اللي هنسنخدمها قاعدة تكون كيكة شوكولاته
في ناس هتقوللي احنا ليه محطناش الكيكة او شريحة منها تحت الايس كريم عادي كده من غير ما نفتفتها
هقول ان الايس كريم لما بيسيح علي الكيكة بشكلها العادي بيخليها عاملة زي العيش المبلول
انما الفتافيت المضغوطة ديه هتقاوم شوي
طبعا انت ممكن تحطيها كده من غير ما تفتفيها لو متأكده انك اول ما تحطيها لضيوفك مش هيسيبوها تسيح
و هتتاكل فورا
و سلمولي بأه علي التهاب الزور
:)
و بالهنا و الشفا
تسلم ايديكى ياقمر
ReplyDeleteايه الشطارة دى كلها
بصي انا حالا هاقوم اعملها عشان لما يرجعو يلاقوها جاهزة يتغدو وياكو منها بجد سهلة اوى
وانا جوزى بيعشق الحلويات والايس كريم
صبرنى ياريت لو مش عندك مانع طبعا نتكلم على الايميل عاوزه اخد رأيك في حاجة
تحياتى ياقمر والمدونة دى حلوة اوى بس هتبوظ لنا ريجيمنا
reem
ReplyDeleteالله يسلمك يا جميل
يلا اعمليها و ربننا ييسر و تطلع تحفة
و ياكلوا صوابعهم و بعدين صوابعك وراها
هههههههههه
و ان شاء الله صبرني تدخل و تشوف النداء
و ترد عليكي علي طووول
اما بالنسبة للرجيم
فاعمليها في اليوم الفري يا ستي
:)
نورتيني يا جميل
تصدقي يامونى انا طلعت متخلفة خالص انا بدخل دايما هنا عندك اشوف اكلك الحلو وبدخل كمان عند صبرنى مدونة الاكل بتاعتها وكتبت التعليق دا واتلخبطت وفكرت انى بكتب لصبرنى يارب
ReplyDeleteسورى ياقمر معلش جالى الزهايمر من حماتى
حاولت ادخل مدونتك التانية بس لقيتها للمدعوين فقط
عموما كويس ان دى مفتوحة للجميع ومبسوطة بجد انى عرفتك ياجميل
وتسلم ايديكى
reem
ReplyDeleteولا يهمك يا جميل انا و صبصب حبيبتي واحد
المدونة التانية مغلقة حتي اشعار اخر
ربنا يهديلنا سيدنا لافندي و نفتحها علي مصرعيها
:)
و انا كمان مبسوطة اني عرفتك يا قمر
نورتيني
تصدقي يا موني انا عندي ايس كريم عايزه اعمله
ReplyDeleteاصل انا باجيبه باودر كده بالكيلو اسهل من العمايل فى البيت دي بطلع روحي يا اختي
بس انا خايفه اعمله عشان العيال على طول الايام دي برد والتهاب زور وودان
وحاجه صداع
تسلم اديكى يا موني
وعلى فكره يا حبذا لو كان الكيك ده يدخل الفرن بعد التفتيت ده يتحمص سنه كده
بيبقى مقرمش بقى تحت الايس كريم وتحفه
انا ما عملتوش قبل كده بالايس كريم انما عملته فى التارت والتشيز كيك
لما اعمل الايس كريم هاقولك يا بطه
ايه ده رييم غلطت فى المدونات
ReplyDeleteهههههههههههههههههههههه
طيب يا ريم ماشي عنيه الاميل هاكتبهولك عندك فى التعليقات وابقى شيليه اول ماتشوفيه
تسلمى يا موني
تسلم ايدك والله
ReplyDeleteوبمناسبة البسكويت
خلوا الصينية مربعة
وافردي ثلاث طبقات بسكويت سادة
ثم باكيت كريم كراميل "بس مش ها تحتاجوا الكراميل" يعني تعمليه بدون صب كراميل
صبيه على البسكويت ودخليه التلاجة ينشف
ثم افردي الأيس كريم
طعمه فوق كلمة تحفة بشوية
تحياتي
صبرني يارب
ReplyDeleteانا عادة باعمله بالفاكهة الطبيعية المتاحة عندي و عليها جيلي ممن نفس نوع الفاكهة و لبن مكثف
و بيطلع طعمه احسن من الجاهز
و ساعات بجيبه من عند بتوع مستلزمات الحلويات
و اجيب معاه محسن ايس كريم
و بيطلع حلو برضه
بس مش بخرج كتير فبستسهل و اشتري الجاهز
عندك حق في تأجيله شوي علشان تقلبات الجو
فعلا بين الفصول الولاد بيتعبوا كتير
ربنا يصلح حالهم و يشفيهم
موضوع تحميص الكيك مجربتوش
ممكن ابقي اجرب شوي علي جنب
و نورتيني يا صبصب كالعادة
ستيته حسب الله الحمش
ReplyDeleteستوتة حبيبة قلبي
فعلا شكل الوصفة جميلة بجد
انا مجربتش الكريم كراميل قبل كده
انا حطيت البودنج
و كان حلو برضه
نجرب الكريم كراميل و اكيد هيطلع تحفة
بس تلات طبقات بسكوت؟؟
معني كده اننا هنحطه سليم مش مفتفت!!
افيديني في موضوع سليم مش مفتفت ده علشان اجرب
ربنا يكرمك
و يجازيكي عنا خير
الازهري
ReplyDeleteانا لسة جديدة في الموديريشن بتاع التعليقات ده
فمن غير قصد
طيرت تعليقك
:(
المدونة التانية مغلقة حتي اشعار اخر
ربنا يصلح الحال و نفتحها
اما بخصوص التوترتة
نقي الحتة اللي تعجبك و اتفضلها
ولا خدهم كلهم و كلهم علي مهلك بالهنا و الشفا
خالصين كده؟؟
:)
موني يا حبي
ReplyDeleteالبسكويت المفتفت ده بيتحمر في الزبدة ويتعمل منه الشيز كيك
اما هنا البسكويت بحاله علشان يعمل قاعدة كويسة للأيس كريم
وبعدين الكريم كراميل بيخليه طبقة واحدة وكأنك حطيتي كيكة بس طعم تاني
بالهنا والشفا
حلوة اوى ما شاء الله وتكلفتها فعلا مش هاتيجى نص بتاعت بره ..
ReplyDeleteهحاول اعملها ان شاء الله ..
جزاكِ الله خير يامونى بجد ..
ربنا يجعله فى ميزان حسناتك ..
دمتِ بخير ..
ستيته حسب الله الحمش
ReplyDeleteخلاص يا ستوتة
علم يا فندم و ينفذ
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteفعلا يا لوجي تكلفتها تعتبر بسيطة
جزانا و اياكم و يا جميل
عايزة اسمع عن تجارب ناجحة ان شاء الله
ازيك ياموني ماما بتقولك مررررررررررررررسي
ReplyDeleteعشان خليتي الحجر ينطق انا عملتها ياموني
عملتها
بصي عملتها بكيك بار
جبته من جاهز من السوبر ماركت في منه محشي وساده
وعملتها فانليا وشيكولاه وغطيتها بصوص شيكولاه من بتاع التورته ورجعتها التلاجه بس طلعه جميله
mayada
ReplyDeleteلولولولولولولوليييييييي
الف الف مبروك يا مادو
حاسة اني شايفاها قدامي من الفرحة و الله
عقبال التقيل يا مادو
شكرا علي المدونة الجميلة ياريت تقبلوني معاكم
ReplyDeleteوهبدأ بسؤال غبي شوية
بالنسبة للبسكويت لما بحط الكريم كراميل بفكه علي النار باللبن عادي؟ وبحطة وهو سخن وللا فهمت غلط؟
ايه الشطارة دى كلها عيونا عليكى باردة
ReplyDeleteعبير
ReplyDeleteأولا أعتذر جداااا على التأخير الطويل ده
و الله لسة شايفة الكومنت بتاعك و انا داخلة حالا
بس انت بنت حلال برضه :)) الرد جه و بعد سنتين كمان
انا فعلا مكسوفة منك و الله على التأخير و ياريت تسامحيني
بالنسبة لسؤالك فهو زي ماقلتي بالضبط ان شاء الله
ياريت تفرحيني بردك على إنك سامحتيني على التأخير
Anonymous
ReplyDeleteربنا يكرمك:))
ولا شطارة و لا حاجة خالص
ادينا لسة بنتعلم
:))
نورتينا
و في انتظار نتائج حاجة عملتيها من عندنا علشان اعرف رأيك عن تجربة:))