انهاردة بمناسبة رجوعي بالمدونة
جبتلكم طريقةالكشري
بتاعة شيف شربيني
بصراحة ماطلعش حلو زي بتاع بره الا بعد ما اخدت طريقة الراجل ده
ندخل علي الطريقة علي طول بأه
المقادير:
كيلو ارز
نصف كيلو مكرونة اسباجيتي
(مقصوصة قصير)
نصف كيلو مكرونة مقصوصة
(بتاعة الكشري)
نصف كيلو عدس بجبة
نصف كيلو حمص مسلوق
كيلو طماطم
(عصيرمضروب في الخلاط)
راس ثوم كبيرة مهروسة و عليها ملح و كمون
نصف كيلو بصل مقطع شرائح رفيعة
(علبة هريسة شطة)
خل
الطريقة
الأول نعمل الارز:
نغسل العدس و نسيبة في شوية ماية
و نغسل الارز و نركنه علي جنب
في حلة علي النار نحط فيها شوية زيت و نبشر فيها بصلة كبيرة و عليها ملح و كمون و فلفل
و نقب و لما تذبل البصلة نحط العدس بمائه علي البصلة
(الماية يا دوب تكون مغطية العدس بسنتي متر)
و نسيبه علي النار و نغطية
و لما يتشرب احط شوية زيت و بعدين احط عليه الرز
(علشان ما يعجنش)
و اقلب كويس علشان يتجانس و بعدين ازود ماية
(المقدار العادي لتسوية الرز)
و ادوقه علشان لو محتاج ملح تاني
و اغطية لحد تمام التسوية
طبعا ممكن نعمل الارز لوحده و العدس لوحده
بس العدس هنعمله بالطريقة بتاعتنا من غير ما نزود الرز و لما يستوي نطفي عليه
و الرز نعمله بالشعرية مثلا او رز ابيض عادي
المكرونة:
هنسلقها عادي بالطريقة العادية بتاعتنا
بس نسلق كل نوع لوحده
صلصة الطماطم:
ناخد نصف مقدار الثوم المهروس و نحطه في حلة فيها زيت علي النار
و نقلب
يا دوب الثوم يبدأ ياخد لون
احط عليه 3\4 كوب خل
و لما الخليط يغلي احط عصير الطماطم و اسيبها لحد ما تستوي
(بس ما اسبهاش لحد ما تبقي غليظة)
يادوب تكون بدأت تربط و ليها قوام
للصلصة اللي بالشطة:
ناخد مقدار من الصلصة اللي عملناها و نحطه في كسرونة صغيرة و ندوب في نصف ملعقة من هريسة الشطة
و نسيبها علي النار و لما تغلي نطفيها
الدقة اللي بتكون موجودة في المحلات في زجاجة:
ناخد النصف الباقي من الثوم المهروس و نحطه في حلة فيها زيت ساخن علي النار
و نقلب و لما يبدأ الثوم يتلون نحط عليه مقدار من الخل و علي مقدارين ماية
(مثلا لو نصف كوب خل يبقي نحط كوب ماء)
و عليهم ملح و كمون
و نتركهم لحد ما يغلو و بعد كده نطفي عليهم
و نحطهم في برطمان و نغطيه كويس لحين الاكل
البصل المحمر:
نرش علي البصل شوية ماية و بعدين نحطه في كيس فيه دقيق و نقلب علشان يتغطي بالدقيق
و نحمره علي النار في زيت غزير و ساخن
كده البصل هيفضل مقرمش فترة طويلة و مش هيشرب زيت كتير
و كده خلاص نكون خلصنا الكشري
نبدأنغرف الطبق بأه حسب الرغبة
الارز بالعدس الاول
(لو معملناهومش مع بعض نحط الارز في الاول و العدس في الاخر خااالص)
و بعدين المكرونة بنوعيها
ثم الحمص المسلوق
و العدس
(لو ما ضفناهوش مع الرز)
و بعدين الصلصة
و في الاخر علي الوش البصل المحمر
علي فكرة مش بياخد وقت خالص
لو بدأنا في كل حاجة في نفس الوقت
هنخلص في نصف ساعة كل حاجة
و بالهنا و الشفا
مبرووووووووووك مبروووووووووووووووووك مبرووووووووووووووووووك
ReplyDeleteيعنى لازما اكون انا اول تعليق يا رجاله
نورتي البلوج يا اختي
كشري كشري تحيا مصر
ايوه انا باعمله قريب من كده
بس انا باحب الرز لوحده والعدس لواحده
انا مصوراه يعنى فى الخطه بس شويه بقى
نورتي البلوج يا قمر
وتسلم ايدكي
الله يبارك فيكي يا جميل
ReplyDeleteما أنت صاحبة الفضل بعد ربنا يا صبرني
اه يا ستي انت اول تعليق
ده شرف ليا طبعا
و بعدين محدش يعرف يجيبني الا لو عنده اللينك الجديد بدل اللي اتلطش
علشان جوجل بيختلط عليه انهو مدام سلاموني فبيجيب الاقدم طبعا
و بعدين يا صبرني انت اساسا شطورة
اكيد اي حاجة تعمليها تطلع تحفة
مستنين الكشري بتاعك يا ستي
ده نورك انت يا جميل
نورتيني و الله
الله الله الله .....عليكي ياموني ****** جامدة طول عمرك
ReplyDeleteحتى الكشري بحبه قوي بس عمري ماجربت اعمله دايما بحب أكله من بره حتى هنا اما الاقي نفسي فيه اقول لعتلم نفسي في كشري طبعا طعمه مش زي عندنا في مصر بس بما أنك عملتيه يبقى ربنا يسهل واعمله ويارب يطلع حلو عموما اللي يمشي على طريقة الاكل زي مانتي بتقولي بيطلع جامد مووووت حتى لو أول مره يعملها علشان انتي مبسطه كل حاجه
بجد ومن غير مجاملة المينيو اللي انتي بعتييهولي واللي عملته تحت اشرافك وبترتيب زي مانتي قولتيلي كان حلو قوي وعجبهم بجد بس ده كله بفضلك انتي ومساعدتك ليا ربنا يخليكي لينا ياموني ويبعد عنك اي مكروه
تسلم اديكي
بوساااااااااااااااات كتير لاحلى أخت
tota
ReplyDeleteجزاك الله خيرا يا جميل
انا برضه ما كنتش اكله في البيت ابدا
دايما حاسة ان في حاجة ناقصة
بس بصراحة لما شفت الشيف شربيني عمله مقدرتش اقاوم و خصوصا ان انا مجربه للشيف ده كذا اكله
و للصدف السعديدة جوزي مش بيحب الكشري خاااالص
و ما ياكلخوش الا نادرا
او لو اصحابة اتجمعوا و غصبوا عليه
لما جيت اطبخه كنت متأكده ان تامر مش ممكن ياكل منه
لما دخل البيت و شم الريحة
حطيتله طبق
ماصدقش خااالص ان انا اللي عملاه
و قاللي احلفي انك مش جايباه من بره
و خلص الطبق و طلب كمالة كمان:)
جربي و علي ضمانتي
و هتلاقي جوزك عمل عزومة تانية الاسبوع اللي بعده علي كشري فقط لا غير علي اعجابة بالكشري
هههههههه
و انت نفسك حلو في الاكل ماشاء الله فهيطلع تحفة ان شاء الله
مستية العزومة التانية بأه علشان نظبطها مع بعض:)
نورتيني يا ارق اخت
عودا حميدا يا مووووووووووووووني
ReplyDeleteوجايلنا حامية ومشطشطة
مونكن طبق ندوق بس كتري الورد ايف يو بليز
تعرفي اني مستمتعش بالكشري اطلاقا لو عملته انا ومعرفش اكل
بينما الولاد ميعجبهمش الجاهز ويقولوا بتاعك طعمه هو اللي بنحبه
المهم جوعتيني ووحشتيني
لا قفل الله لك بلوجا ولاحرمنا بوستاتك "حلو العربي ده"
سلام ياقمر
حمدلله على السلامة
ReplyDeleteونورتى المدونة
بس تغيبى تغيبى وترجعى بطبق كشرى
ده كلام
يلا هاتى طبق وكترى الدقة
هههههههه
تحياتى
نفسي اذوق الكشري ومع ذلك خايفة اجرب واعمله لانه في مكونات كتيرة ارز وعدس ومكرونة يعني اكلة غربية عليي شوية
ReplyDeleteبس ان شاء الله هجربها
تسلم ايدك
انا مش ليه في الكشري ولا
ReplyDeleteالليله دي خالص ياموني انا اخري اقلي بيضتين
بس جيت اقولك عودا حميدا ياقمر
ستيته حبيبتي
ReplyDelete(الا الرد بتاع عودا حميدا ايه؟؟)
(اصل ماخدناهاش في المدرسة)
ربنا يكرمك يا جميل
ماهو البركة فيكم برضه
تصدقي انا بأه اي اكله انا اطبخها ما استمتعش باكلها ابدا
لو انا و تامر خرجنا نتغدي في مكان بره
يقوللي بذمتك مش انت بتعملي احسن من كده
اقولله اللي انا بعمله مابستطعمهوش
(شكله عايز يوفر!!صح؟)
سبحان الله
طبق مخصوص لاحلي ستيته
تجوعي و انت في مطبخ مدام سلاموني
ده عيبه حتي
نورتيني يا جميل
همس الاحباب
ReplyDeleteالله يسلمك يا استاذ خالد
اصل بصراحة انا بحبه اوي
و كمان لسة عملاه فتأثيره لسه موجود
:)
من عيني اكبر طبق لاستاذ خالد
نـــوارة
ReplyDeleteلا تقلقي لا كتير ولا حاجة
و مش بياخدوا وقت خالص
لان كلهم بيحتاجوا سلق
مش محتاج تدخل منك خالص يعني
غير في الصلصة
عايزين نسمع عن التجارب بأه
mayada
ReplyDeleteمادي حبيبتي
نورتيني يا جميل
كده برضه
ماتعرفيش غير تقلي بيضتين بس
عموما في تحسن ان شاء الله
انا ماكنتش بعرف غير اسلقهم بس
و ربك فتح عليا
و بقيت بعك براحتي
:)
عودااا حميييييييدا ..
ReplyDeleteبجد انا فرحانة جدا انك رجعتى لان ما تعرفيش انا اتعلقت بمدونتك اد ايه ..
واخر مرة لما سئلتك المدونة اتقفلت وراها على طول قلقت الصراحة قلت هو انا السبب ولا ايه :(
بس الحمد لله انك رجعتى ..
وعلى فكرة انا عملت التومية وكانت جميلة جدا ..
جزاكِ الله خير ..
وما تغيبيش تانى ..
وحمد لله على السلامة ..
دمتِ بخير ..
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteربنا يكرمك يا لوجي
و انا كمان و الله فرحانه انك عرفتي توصليلي علي اللينك الجديد
لا يا جميل انت وشك حلو
فتحنا علي لينك جديد اهه
نورتيني يا قمر
الف الف مبرووك على الافراج
ReplyDeleteما تصوريش فرحتى اد ايه يا استاذه
انا عارف انك زعلانه من حضرتى
بس ما تحرميناش من كلامك و تعليقاتك الجامده جدا
و دمك الخفيف و اكلك الروعه
تقبلى اعتذاراتى
بس هيا جت فيكى الكلمات السابقه غصبا عنى لانى كنت ف حله قرف من القطط معلش سورى
biberss222
ReplyDeleteالله يبارك فيك يا فندم
هو مش افراج اوي يعني
بس الحمد لله احنا كنا فين
اما بالنسبة للزعل
فخلاص مافيش مُشكِل
طالما ماكنتش تقصدنا
و ربنا يهديلك قطتك
يا سلااااام على الكشري المصري مفيش اجمل منه
ReplyDeleteبالمناسبة انا عايزة اقولك معلومه لاحظتها
انااصلا من القاهرة وعايشة بالاسكندرية لظروف عمل زوجي فكل ما اقول لواحده صحبتي عن الكشري تقولي اه دا اللي بالعدس الأصفر اقولها لأ واقعد اشرحلها الطريقة تقولي لأ في الاسكندرية الكشري ده اللي بالعدس بجبة والمكرونه والصلصة ده مش معروف اوي في الاسكندرية لكنه معروف ومن الاكلات الاساسية والشعبية بالقاهرة
انا بس حبيت اقولك المعلومه دي لأني لاحظتها واستغربت منها جدا
حاجه تانية اسمحيلي اضيفها على طريقتك الجميله
علشان يطلع معاكي البصل محمر لفترة ومقرمش وانتي بتحمريه ضعي عليه شوية ملح حتلاقيه اتحرمش واصبح جميل وطعمه مملح
انا بعمل كده علطول بجمرالبصل في الاول قبل ما احط العدس بجبة بحمر بصلة كبيرة او بصلتين متوسطين واحط الملح وبعد ما يتحمر اخد نصه على منديل ليشرب الزيت والباقي اضيف عليه العدس والمية زي ما تفضلتي وقلتي
اسفة ان كنت طولت عليكي لكن مدونتك شدتني جدا وان شاء الله حكون متابعاكي علطول
بنت مصر
ReplyDeleteنورتيني يا جميل
فعلا المنتشر في المدن الساحلية هو الكشري الاصفر
انا بحبه اوي علي فكرة
و بعمله كتير
و ساعات كتير هم بيعملوه و بيحطوا علي وشه عند التقديم جمبري محمر
ده جنب البيض المحمر اللي هو اساسي
و بيقولوا علي الكشري بتاعنا
"كشري مصري"
انا كمان برش ملح علي البصل بعد التحمير
اصلي بحب الملح زايد في الاكل بصراحة
انت بتقولي انك بتحمري بصل قبل العدس و بعدين تشيلي منه شوي و هو ده يكن البصل المحمر اما الباقي فبيكون لتسوية العدس
بس كده انت محطيتيش علي البصل المحمر دقيق
الدقيق بيخلي البصل مقرمش لتاني يوم لو عايزة كمان
و بيخلي لونه ذهبي جميل
جربي البصل بالدقيق و قوليلي علي الفرق
هتلاقي فرق يعجبك بجد
و نورتيني يا بنت مصر
ميرسي كتير ليكي مدام سلاموني انت ما شاء الله في الطبخ
ReplyDeleteانا كمان بحب الطبخ جدا
وكان نفسي اتعرف عليكي
كنت زعلانه جدا لما المدونه بتاعتك مكنتش شغاله من فتره
الحمد لله انها رجعت
فضفضتي
ReplyDeleteهو انا بحب الطبخ بس بشروط
اني ما اقضيش عمري في المطبخ
يعني كبيري ساعتين
مع اني مابكملش ساعة
نورتيني يا فضفضتي
علي فكرة انا بعتلك الميل بتاعي عندك
بس ماتظهريهوش يا ريت
ميرسي كتير ليكي علي الرد السريع ده
ReplyDeleteانا كمان كده
احب اعمل السهل والسريع وخصوصا اللذيذ
واكره تنظيف المطبخ بعد الشغل
ومبسوطه جدا اني اتعرف عليكي...
فضفضتي
ReplyDeleteلا ميرسي علي واجب يا جميل
انا تحت امرك في اي وقت
علي فكرة يا فضفضتي انا عاملة تحكم في التعليقات
ReplyDeleteيعني ماتبانش غير لما اواقف عليها
علشان كده مش بتظهر لما تكتبي في ساعتها
لازم اقرائها الاول و اعملها اوكي
علشان كده طيب ميرسي انا مكنتش فاهمه
ReplyDeleteوعماله اكتب في الحجات مره واتنين
ميرسي ليكي
لو ممكن حضرتك تضيفيني علي الماسنجر ولا الياهو
ReplyDeleteوبلاش اظهار الماسدج دي
فضفضتي
ReplyDeleteطيب اضيفك ازاي يا جميل من غير ما يكون عندي الميل بتاعك
انا بعتلك الميل بتاعي في رد علي اخر موضوع عندك في مدونتك
طيب ممكن تبعتيلي الميل بتاعك هنا و انا مش هظهره و اضيفك عندي علي طول
كل مبدخل عندك بتعب جدا من كتر ما المدونه بتاعتك ما شاء الله تفتح النفس
ReplyDeleteوانا عامله دايت زي مانت عارفه
بس قلت اسلم وانا هنا
فضفضتي
ReplyDeleteمنوراني دايما يا جميل
بس اشمعني الكشري بس اللي بتعلقي فيه
هي اكلاتنا التانية مش عجباكي ولا ايييه؟؟
تسلم ايديك, انا عايزة ادوق الكشري, من كثر مابشوفو في الافلام, حبيت ادوقو, شكرا على الوصفة, و ان شاء الله, ناوية اسرق وصفتك واجربها, وطبعا حقول لك على النتيجة , شكرا كثير كثير
ReplyDeletesabah
ReplyDeleteاهلا بالمغرب معنا
نورتيني و الله
اتفضلي يا فندم جربي الطريقة و هتحسي انك سافرتي مصر
القاهرة بالتحديد علشان تدوقي الكشري المصري الأصيل
و ان شاء الله انزل الكشري الساحلي و الكشري بالعدس الأصفر
علشان تكوني دوقتي كشري جميع اقطار مصر من الشمال للجنوب و كأنك زرتينا