كنت ناوية اكتب طريقة صينية القرع العسلي
بس ام عمر طلبت عيش بوري و ده ماينفعش بالكلام بس
لازم صور
اصل انا ما استمخش بالوصفة غير لما اشوفها كلها علي بعض
مش اقعد اتخيل
العيش البوري هو عيش هندي معروف
و في بيتعمل بالبهارات و فيه من غير أي بهارات يادوب ملح بس
المقادير::
1 و 1/2 كوب دقيق
1 و 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
(شييف اسامة ما استخدمهوش في وصفته بس انا لقيته بيهبط لما يخرج من الزيت و انا عايزاه يفضل منتفخ فترة اطول)
كوب لبن رايب
(مش هنستخدمها كلها)
علي فكرة معظم طرق البوري بيستخدموا ماية مش لبن رايب
بس انا بحترم أي وصفة فيها لبن او مشتقاته علشان القيمة الغذائية و صدقوني بتفرق في الطعم كتييير
نصف ملعقة صغيرة حبة البركة
نصف ملعقة صغيرة كمون ممكن حصي و ممكن مطحون
(علي حسب الرغبة)
رشة ملح
و زيت غزير للتحمير
الطريقة::
بنحط المقادير كلها علي بعض و نحط شوية من اللبن الرايب و نعجن كويس اوي و نزود لحد ما يكون عندنا عجينة ناعمة و طرية
و نسيب العجين يستريح 10 دقائق
(مش اكتر)
و بعدين نقسم العجين لكور صغيرة في حدود انش للكورة
و نفرد الكور ديه بالنشابة لسمك 2 مللي تقريبا علي شكل قرص او أي شكل تاني تحبيه
(رفيعة يعني بس مش اوي)
انا ساعات بعمله رفيع و ساعات بحب اتخنه شوي
و بعدين نحمرها في طاسة فيها زيت غزير
كل رغيف لوحده
ولما تطفو على الزيت نحط من الزيت السخن علييها من فوق علشان تعلى من الجنب التاني
و هو هينتفخ لوحده و يكون بالشكل ده
و بمجرد ما يخرج من الزيت نحطه علي ورق ماص علشان الزيت
و في اقتراح صغنن
بمجرد ما يطلع من الزيت نحط عليه رشة دقة
طبعا كلنا عارفين الدقة ديه ايه
ملح و فلفل و كمون و شطة
و ممكن زعتر لبناني يغني عن الدقة ديه
او دقة المدينة
و يستحسن يتاكل اول بأول علشان لما بيبات بيكون طعمة مش حلو و بينشف و يهبط
فيستحسن يكون طاااازة
و اديكووا شوفتوا مابياخدش وقت خااالص
يالا بالهنا و الشفا يا ام عمر
انا عايزة اربع ارغفة لي انا و العائلة الكريمة
مدام سلامونى
ReplyDeleteالسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انا مقيم بالسعودية
وهذا النوع من الخبز . اشتريه من السوبر ماركت مثل ( الدانوب - بن داود)
ولكنه لا يحمر فى الزيت بل يخبز فى الفرن
ويطلقون عليه ايضا اسم خبز التارامى
تحياتى
منذر
أ/منذر
ReplyDeleteو عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
طبعا مع احترامي لحضرتك
انا مش عارفة الخبز اللي حضرتك بتتكلم عليه
بس معروف ان الخبز البوري بيتحمر في الزيت
و اول ما شفت الطريقة او سمعت عنها كان من شيف اسامة السيد كان مستضيف شيف هندي و عمل شوية اكلات هندية و ده كان من ضمنها
مع اختلاف المقادير بأنه بيحط ماية للعجن و مش بيحط بيكنج باودر
بس فكرة
ممكن اجرب رغيف في الفرن
بدل الزيت و التحمير
خصوصا انا مش بحب الحاجات تتحمر في الزيت علشان تكون خفيفة
شكرا لمداخلتك
شكرا غزيرا رهيبا مريعا
ReplyDeleteأنا بقالى سنتين بدور على طريقه حلوه للعيش البورى مش لاقيه لحد ما الفت طريقه قريبه شويه من اللى انتى كتباها لكن دايما بحس ناقصه حاجه لكن بجد الطريقه دى تحفه تسلم ايدك يا قمر
دايما كده مغذيانا
إيمان
ReplyDeleteربنا يكرمك
و جزاك الله خيرا علي الشكر الغزير الرهيب المريع
:))
طيب قوليلي علي طريقتك اللي مألفاها
اصل بحب اتعرف علي باقي الافكار
جربي بأه ة قوليلي رأيك..
و ماتنسيش تقوليلي علي طريقتك
ممكن اعرف بيعمل كمية اد ايه
ReplyDeleteلو عملت التلت يعمي بنص كوب لكل مقدار ممكن يعمل 2 او 3 منه؟؟
جزاكي الله خيرا
مدونتك رائعة واكثر
حياكي الله
Anonymous
ReplyDeleteللأسف الشديد انا مش عارفة ممكن يعمل معاكي كام رغيف
اصل انا مش بركز في الموضوع ده اوي خصوصا اني بضاعف كمية المقادير علشان يعمل كتير..علشان انا بعمله لما يكون فيه لمة او عند مامتي علشان هناك بنكون كتير
لكن لو نصف المقدار يعمل كام؟؟
مش عارف بصراحة
آسفة اني خيبت ظنك و معرفتش ارد عليكي
و شكرا للرد اللي عرفنا عليكي
:)
مممممممممممم
ReplyDeleteسهل جدا انشاء الله أجربو و ردو عليكي
تسلمي حبيبتي
السلام عليكم
ReplyDeleteايه الابداع ده كله
كل سنة و انت طيبة
كل سنة وانتي طيبة واسرتك بخير وفي احسن حال ان شاء الله
ReplyDeleteلا تنسينا من دعائك
كل سنة و انتي طيبة يا موني و تسلم ايديكي على الحاجات الحلوة دي
ReplyDeleteبس قولي لي هو أنا ممكن أستخدم اللبن العادي بدل الرايب؟
موني أنا لي سؤال كمان لو سمحتي هو العيش البوري بيتقدم جنب المشويات بس مش كدا؟؟
ReplyDeleteو لا ممكن نقدمه جنب حاجات تانية؟؟
نكهة مغربية
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
مستنين النتائج
Sonnet
ReplyDeleteو عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
اي خدعة:)
و انت طيبة يا جميل
أليس في بلاد العجائب
ReplyDeleteجزاكم الله خيرا علي مرورك اللي فلا منتظرينه..و اعذري تقصيري
كل سنة و انت طيبة
بارك الله فيما عنك وزادك من فضله العظيم
Om HAGAR
ReplyDeleteو انت طيبة يا جميلة
مش عارف و الله يا قمر بس لو عايزة تبدلي بيقي تبدلي بالزبادي مش باللبن
لان الرايب و الزبادي فيهم باكتيريا تخمير انما البن لاء
عموما شيف اسامة عمله بالماية
بس انا ماباحبش الحاجة اللي بالماية
بتطلع ناشفة
و بالنسبة لتقديم العيش البوري
فده حاجة تبع ذوق كل واحد
ممكن تاكليه مع مشويات او محمرات علي حسب رغبتك يا جميل
عايزين نعرف النتيجة بأه
:)
و بوسيلي هاجر من كل حتة
السلام عليكم
ReplyDeleteانا اشتغلت بالسعودية
سنتين عشت فيهم مع واحدة هندية
واتعلمت منها البورى وطريقته
بس الحقيقة لا كانت تستعمل
الخميرة ولا اللبن الرايب
يعنى ميه ودقيق
وذرة ملح
وكتير
كان خفيف
كنا ناكله مع البيض
المسلوق ومع الشاى ساعات ومع الجبنة
norahaty
ReplyDeleteو عليكم السلام و رحمة الله و بركاته
الاول نسلم علي بعض الاول
و نقولك انك نورتينا
و بعدين
مش انا قلت ان شيف اسامة لما عمل الحلقة الهندي و جاب واحد هندي و عمل العيش البوري بماية مع الدقيق و ملح بس
انا بس بقول علي طريقة جربتها و عجبتني
خصوصا ان انا بحب عمل العجائن باللبن و مشتقاته
عموما نورتينا برأيك
طيب مكن تغششينا بأه طريقة صحبتك الهندية
:)
مساء الخير
ReplyDeleteكنا بنعملها بنفس
طريقة حضرتك حتى ما كان
عندنا نشابة بالبيت قامت هى
علمتنى اعملها بزجاجة فاضية استعملها بالنشابة بصراحة(سوسيلا)وهذا كان أسمها علمتنى كتير فى المطبخ !وفى الحياة كمان (تصدقى دى!)لانها كانت كتير صبورة ومتحملة لاى مشقة فى الدنيا والاهم من كل ده تركت لى ذكريات سعيدة جداُ معاها
ما انساها مهما عشت.
norahaty
ReplyDeleteانا كمان ماكنش عندي نشابة و كنت بستخدم ازازة مدورةلما كنت بعمل العيش الصاج..و من ساعة ما اشتريت النشابة و انا ماعملتش بيها حاجة خااالص
:)
ربنا يباركلكم في بعض و يجمعكم علي الخير دنيا و اخرة
Blog more than great,,, Barak Allah feeky... Gazaky Allah khayran En Shaa Allah.. keda fee e7temal gozy ma yetalakneesh after this nice blog......
ReplyDeleteالسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ReplyDeleteازيك يا موني وازي اسرتك
ان شاء الله تكونوا بخير
اخبار خالك ايه يارب يكون في تحسن والي شفاء تام ان شاء الله
الله يطمنكم عليه ويريح قلوبكم
ان شاء الله تكونوا بخير يا رب
ReplyDeleteسسسسسالوصفة رائعة وسهلة ولو ممكن لو حد يعرف طريقة صنية الكالماري بالبشاميل
ReplyDeleteجربتي اللي بيتعمل في تيكا؟
ReplyDeleteبيطلع نفس طعمه وللا مختلف؟
والنعمه طبيخك زي الفل.....بارك الله فيكي يا مدام...
ReplyDeleteبجد البلوج ده جامد جدا جدا جدا جدا
ReplyDeleteانا فاشلة فى الطبيخ مش اوى يعنى بعمل كل الاكلات بس بحس انه مش هو الاكل البروفيشنال بصراحة بحس ان فيه حاجة ناقصة
وكمان بحب العيش البورى وخبز الصاج اللى هو فلاحى بجد بموت فيه ومش كنت بعرف اعمله بس البلوج بتاعك وفر عليا كتير واتعلمت منه كتير وكل شوية حتلاقينى نطالك بكومنت هههههههههههه
تسلم ايدك وعينك
عائشة
ReplyDeleteديه شهادة اعتز بيها يا فندم
:)
أهلا بيكي في أي وقت
جربي كده تستعيني بالله قبل بداية الطبخ و استغفري طول مانتي واقفة بتطبخي و انتي هتبقى اكبر بروفيشينال شوفتيها في حياتك:)