*تم تحديث الطريقة*
سلام عليكم و رحمة الله و بركاته
سلام عليكم و رحمة الله و بركاته
و عرفت طريقة جميلة جداً للفراخ المشوية
اهم حاجة انها سريييييييييييعة
فقلت اما اشارككم بها
مش محتاجة وقت في التتبيل ولا اي حاجة خااالص
بصوا بأه بنجيب الفرخة و نتبلها من جوة في العظم بالملح و الفلفل الاول
و بعدين نجيب بصلة كبيرة مبشور و عليها ملح و فلفل و رشة زعتر ناشف و شوية خل
و نتبل بيها الفرخة من جوة و من برة و تحت الجلد
و نسيبها في التتبيلة لحد ما نسخن الفرن
و نتبل بيها الفرخة من جوة و من برة و تحت الجلد
و نسيبها في التتبيلة لحد ما نسخن الفرن
و نفتح الفرن علي در جة حرارة متوسطة
(بين المتوسطة و العالية)
ركزوا معايا بأه علشان اللي جاي عايز تركيز
نجيب زجاجة حاجة ساقعة فاضية و نظيفة اللي بتكون ازاز200 مل تقريبا
و التتبيلة حتكون نزلت شوية سوائل (الخل+ماية البصل) نلم التتبيلة اللي تحت الفراخ بالسائل اللي نزل و كمان هننفض الفرخة من التتبيلة و ناخد التتبيلة ديه
و نحطهم جوة زجاجة المياة الغازية و نحط معاهم رشة زعتر و رشة روز ماري و واحدة مستكة و اتنين ثلاثة حبهان و ورق لورى
و ممكن نزود كمان شوية خل مقدار ربع كوب مثلا
و نجيب الفرخة و ندخل الزجاجة في بطن الفرخة و ممكن نزود كمان شوية خل مقدار ربع كوب مثلا
بحيث يكون عنق الزجاجة داخل الفرخة
يعني هنستخدم زجاجة الحاجة الساقعة كحامل للفرخة
كده و في نفس الوقت التتبيلة اللي جوة الزجاجة هتفضل تتبل الفرخة طول فترة التسوية
و نكتف الفرخة كويس
و نحط الفرخة بالزجاجة علي صينية علشان الدهون بتاعة الفرخة لما تنزل ماتوسخش الفرن
و ندخلهم في الفرن على درجة حرارة ما بين الوسط للعالية
انا بعملها على اعلى درجة عندي
و نحط الفرخة بالزجاجة علي صينية علشان الدهون بتاعة الفرخة لما تنزل ماتوسخش الفرن
و ندخلهم في الفرن على درجة حرارة ما بين الوسط للعالية
انا بعملها على اعلى درجة عندي
طبعا انتم مستغربين ليه انا استخدمت الزجاجة الفارغة
(هو وجع دماغ و خلاص)
لا يا فندم مش وجع دماغ ولا حاجة
ده علشان احنا مستعجلين و الفرخة ما خدتش وقت في التتبيل
فإحنا حطينا التتبيلة و شوية بهارات عطرية جوة الزجاجة الفاضية و وقفنا الفرخة علي الزجاجة علشان ليييه؟؟
التتبيلة هتسخن و هتغلي و تتطلع البخار بتاعها داخل الفرخة
بس عايزة انبهكم ان عنق الزجاجة تكون جوة الفرخة من خارجة من الناحية التانية
ولا تقلقوا
لا الزجاجة هتنفجر
ولا اي تساؤلات من اللي اتسألتها تلتميت مرة ديه هتحصل
لازم العنق تكون جوة علشان نسنفيد بالبخار
احنا مش عايزين نبخر الفرن
هنبخر الفرخة و نبهرها بسولا تقلقوا
لا الزجاجة هتنفجر
ولا اي تساؤلات من اللي اتسألتها تلتميت مرة ديه هتحصل
لمدة ساعة البخار بيدور جوة الفرخة..
و كمان في فايدة كمان
ان الفرخة مش هتنشف
هتفضل طريةمن جوة
و جلدها مقرمش من بره
في حاجة مهمة كمان
المفروض ما نشيلش الجلد من علي الفرخة علشان هو ده اللي هيساعد انها مانتشفش
و يديها لون تححححفة
و لا تقلقوا هو هيسيح خااالصو هيكون عبارة عن جلدة مقرمشة
يعني المرأه العاملة ترجع من بره ومعاه الفرخة يا دوب تغسلها و تعملها اللي قلنا عليه ده و تدخل ترتاح لها ساعة كده علي ما الفرخة تستوي
لو الفرخة في حدود كيلو نص بتاخد ساعة
لو اكتر يبقي الوقت هيكتر شوي
فنتابع تسوية الفرخة بأننا نغرز سكين في الدبوس بتاع الورك علشان هو ده اخر حاجة بتستوي
و بالهنا و الشفا يا فندم
و اي تساؤلات انا تحت امركم
صحيح الحق يقال يعني
واحد صاحب تامر اللي قاله علي الطريقة ديه
و تامر باشا جه قالهالي
علشان ادي كل ذي حق حقهبس انا حطيت لها شوية اضافات
و اي تساؤلات انا تحت امركم
صحيح الحق يقال يعني
واحد صاحب تامر اللي قاله علي الطريقة ديه
و تامر باشا جه قالهالي
علشان ادي كل ذي حق حقهبس انا حطيت لها شوية اضافات
الله الله يا ست موووووني
ReplyDeleteحلوه الفكره دي
انا كنت باعمل ايه بقى
باحشي الفرخه تحت الجلد البصله الى عليها لمون وفلفل وكده
تحت الجلد ووفى قلب االفرخه وبعدين اشكها على السيخ بتاع الشوايه عادي
بتطلع برضه حلوه
بس نجرب حوكاية الزجاجه دي
وايه الرجاله الى بيقولوا وصفات لبعض دول ؟؟
هههههههههههههههه
الا جوزي عمره ما جه قالي وصفه يا اختي ولا طلب مني اكله معينه بيحسسنى انى باطبخ كل يوم مايه ساقعه
لا لااستنى مره جابلي طريقة طابخه من الشيف الى كان بيطبخلهم لما كان فى فرنسا
هابقى انزلهالكم مره
ظالماه انا
تسلم اديكى يا بطه ايه الحلاوه دي
اه من الحق يا موني
ReplyDeleteانا عملت البشاميل بطريقتك
طلع حلو اوي والله وسهل
بس هو مش طعمه برضه الى بيبقى متحمر
بس المتحمر ده بيبقى تقيل تقل يا اختي بيموتني
دي كانت خفيفه جدا واول مره اكل مكرونه وما اتعبش
وماما ما عرفتش ان انا عملتها كده وقعدت تشكر فيها
نيهاها هااااا
وبالنسبه للحليب المكثف
ازاي طلع خفيف سبيه يغلي زياده شويه
ده انا ساعات انساه على النار زياده الاقيه بقى تقيل اوي اوي اخففه بشوية حليب عادي
بس مش عارفه هاينفع فى الايس كريم
هاجرب بقى
لما الواد خالد يخف احسن عنده برد
تاخدي حتة بسبوسه ؟
تسلمي يا قمر على الطريقة
ReplyDeleteسهلة و سريعة
بس قوليلي هي ممكنتصلح لجميع أنواع الفرن و لابس لي لي بيوزع الحرارة من الجناب أصل الفرم بتاعي حرارتو من فوق و تحت بس الجوانب لاء
و الله يا قمر بتطولي الغيبة
متغبيش كتير
ايه الحلاوة دي
ReplyDeleteايه الطعامة دي
الغريب اني سمعت الحدوتة دي من سنتين من جوزي لا عملتها ولا افتكرتها لحد النهاردة
بس هو شرحها بطريقة خوفتني برضه من قصة ان الإزازة تنفجر
مشكرين يا موني يا مبدعة
موني حبيبتي
ReplyDeleteوحشتيني كنتي فين كل ده؟
طبعا طريقة رهيبة وعمري ماسمعت عنها بس أكيد روعة لأنها سريعة وبتوصلنا لطعم جميل برضه وكاننا سيبنا الفرخة فترة في التبيلة
ما تتأخريش علينا تاني يا قمراية
أحبك في الله
انا من فترة سمعت الطريقة دي من اختي الكبيرة
ReplyDeleteجوزها كان بيشتغل بمطاعم وليه اصحاب بيقولوله الوصفات الجديدة
بس كنت فاكرة انهم بيعملوا كدا لانه معندهمش شواية
وياخسارة مينفعش اعملها عندي عالفرن لانه مش مناسب
الطريييقة توووحفة
تسلم ايدك
فكرة جديده برضه موضوع الازازة ده
ReplyDeleteتسلميلنا بجد على الطرق المتنوعه والمختلفة اللي بتقدميهالنا
صبرني يارب
ReplyDeleteربنا يكرمك يا صبصب
ده بعض ما عندكم
مانا بعملها كده علي سيخ الشواية اللي بيلف بس لازم تقعد علي الأقل 6 ساعات في التتبيل
انما هنا احنا مش محتاجين وقت التتبيل خالص
و هو ساعة و الموضوع كله هيخلص
و بعدين ممكن تعملي اربع فرخات في نفس الوقت علي حسب وسع الفرن بتاعك
و اهه كاه هيقف جنب بعضه
في رجالة كتير موضوع الطبخ ده عنده هوايه
بس في ناس بيقلب عندهم بمرض
ربنا يبعدهم عننا
:)
شوفتي ظلمتي الراجل ازاي يا صبصب
اهه طلع قالك علي وصفة اهه
كويس انك جربتي الباشاميل
تصدقي يا صبصب
امي كان صوتها بيتنبح من كتر الصريخ علشان اتعلم اعمل الباشاميل
اللي بيتحمر
بس انا دراعي كان بيتخلع من كتر التقليب
فكنت بطنش و اخرج و اسيبلها المطبخ
و لما اتجوزت ماعملتوش خالص غير لما عرفت طريقة حماتي
و من ساعتها
علمته لماما و ماما مابقتش بتعمل الباشاميل غير بيه
علشان سهل و خفيف
اما اللبن المكثف
فممكن اكون انا اللي زهقت و ماصبرتش عليه
احاول اجرب مرة اخري
هاتي هتة بسبوسة بأه
:)
نكهة مغربية
ReplyDeleteجزاكم الله خيرا
اه ينفع طبعا يا جميل
انا الفرن بتاعي حرارته من تحت بس
و فوق ده الشواية
فممكن في اي فرن ان شاء الله
معلش بأه اعذروني علي التأخير
:)
ستيته حسب الله الحمش
ReplyDeleteهههههه
ربنا يكرمك يا ستوتة يا جميلة
و ماتقلقيش الإزازة مش هتنفجر ولا حاجة..لان فيها سائل..تنفجر في حال انها ناشفة بس
وحشتيني و الله يا ستيتة
انا فاكرة ان ماما عملتها لنا مرة وكان طعمها حلو فعلا ..
ReplyDeleteهحاول اجربها ان شاء الله ..
تسلم ايدك يامونى ..
الشغل خدك منا :(
ربنا يجزيكِ كل خير ..
ELMASRYA - MRS WRITER
ReplyDeleteو الله يا مصرية التأخير ده غصب عني
اصل الشغل بتاعي يتطلب اني اقعد علي الكمبيوتر 8 ساعات ..و افضل متنحة في الشاشة طول الفترة ديه
ده غير الكتابة كمان علي الكي بورد
فلما بخلص شغل بكون مش طايقة اسمع اسم الكومبيوتر ده خالص ولا اشوف خياله حتي
:))
نـــوارة
ReplyDeleteلا يا جميل مش بيعملوها كه علشان ماعندهومش فرن
دول بيعملوها كده علشان مابيلحقوش يتبلوها
و تكمل تتبيل في الفرن من البخار الناتج عن غليان التتبيلة جوة الزجاجة
اخيرا قفشتك
:))
كاتبالك رسالة علي مدونة البرامج
ابقي ردي علي فيها للضرورة
بنت مصر
ReplyDeleteجزاكم الله خيرا يا جميل
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteوحشتيني يا لوجي و الله
فعلا الشغل خدني
و خلاني مقصرة معكم خااالص سواء هنا و لا في مدوناتكم
بي غصب عني و الله
بصى يامونى
ReplyDeleteاناعملت موضوع الازازة ده من مدة
بس تبلت الفرخة عادى بخلطه البصل ديهوبحشى بها تحت الجلد وجوة الفرخة ومن بره بحط علبة زبادى مع نص ملعقة صلصة وحبة بهارات او زعتر وبدهنها كويس من برة اما الزجاجة انا ماتيها مية ودخلتها جوة الفرخة وكنت خايفة من حكاية الانفجار لكن ماحصلش حاجة
بس قالولى لازم تكون الازازة مليانة مية مش فاضية
المهم ان منظرها بيكون تحفة
وحطينها علة السفرة والزجاجة بداخلها مش باينة
والضيوف استغربوا ازاى الفراخ قاعدة كده
ولما عرفوا عجبتهم الفكرة
بس برضه حجرب طريقتك
وجزاكى الله خير
أخيرا ياموني وحشتينا ياقمر بس ربنا يكون في عونك
ReplyDeleteأولا جميلة قوي الطريقه دي وسهله وزي ماانتي قولتي سريعة يعني فيها كل الصفات المميزه خلتيني اشم ريحتها انشاء الله أجرب وأقولك على النتيجه ودايما كده عندك الجديد ياقمر
تسلم ايدكي ياقمر
هاااي
ReplyDeleteرديت عليكي ياقمراية
ابقى جربي زي ماكتبتلك وردي عليي
تحياتي ياقمر
ماشي ياموني
ReplyDeleteبس والله لو الازازه انفجرت انت حره
مش ناقصه فضايح يااوختي
بصي انا بعمل حاجه شبه كده عشان الشوايه عندنا مبتلفش بالفراخ الزياده عن كيلو بس في الصنيه بتاعه الاستاند دي بس هجرب الازازه يامنمون
أم مالك
ReplyDeleteيا هلا بأم مالك
جميلة الفكرة بتاعتك طبعا
بس ليه بتحطي في الإزازة ماية
انت لو حطيتي في التتبيلة
(جوة الزجاجة)
هتوصل للنص
و علي ما الفرخة تستوي هتقل للربع بس
لا تقلقي
احنا بنحط تتبيلة جوزة الزجاجة علشان تكمل تتبيل الفراخ و لمدة ساعة يفضل البخار يدور جوة الفرخة
نورتينا يا فندم
tota
ReplyDeleteربنا يكرمك يا توتا يا قمر
مستنية النتايج باه
mayada
ReplyDeleteاهلااااااااا مادي فينك يا بنتي انا خفت عليكي و الله
ايه اخبار التجارب المطبخة
(ربنا يسر)
لا تقلقي يا جميل
بس اعملي زي ما انا كاتبه بالضبط
و بلاش فزلكة
الصديقة الجديدة مدام سلاموني الشهيرة بموني
ReplyDeleteايه المدونة الرائعة دي و اللةو لا لك علي يمين اكتر من مرة افكر اعمل مدونة للاكل زي المدونة العسل دي بس وقتي مش متحمل مدونتين
حتلاقيني ضيفة دائمة عندك جعل الله هذه المدونة في ميزان حسناتك
النسة للفرخة ياقمر انا بعملها الطريقة دي م فترة و لو تسمحي لي اضيف ملحوظتين
اولا الزجاجة انا ملاها ماء للاخر و اضعها كما ذكرت معرفش انت كان قصدك كده و لا انت بتضعيها فاضية انا بس حبيت اوضح النقطة دي ان البخار جاي من الماء اللي داخل الزجاجة
ثانيا انا بضع الزجاجة بفرختها داخل صينية عشان الدهن بتاعها لا يقع علي الفرن فلو كنتم خاسين و ليس لديكم مشاكل كولستيرول مثلي انا و ابو أحمد ممكن تضعوا في الصينية حلقات بطاطس و بصل سواء بيضاء او طماطم بينزل عليها دهن الفرخة و طعم التتبيل و بتكون روعة بس اعيد التأكيد انها تقيلة لمن لديه مشاكل مع الدهون
ان شاء الله بدايه تواصل دائم و بالهنا و الشفا للجميع
أم أحمد المصرية
ReplyDeleteده شرف لي انك تعتبريني صديقة
ده شي يسعدني و يشرفني و الله
طيب جربي موضوع مدونة الأكل ديه و هتلاقي ربنا كرمك في وقتك
و يا سلام كمان لما تعمليها بنية اطعام الطعام
من غير ما تقفي ولا تتعبي
اي حد يعمل بوصفاتك هيوصلك الثواب لحد عندك
فكري بس في الوضوع
و ربنا ييسرلك الخير ان شاء الله
اما بخصوص الفراخ
فأنا مش بملاها ماية
انا بملاها بتتبيلة الفراخ اللي هي عبارة عن البصل المبشور+الخل+الملح و الفلفل
بتوصل لنصف الزجاجة تقريبا
و جربيها هتلاقي فرق في الطعم
(بقي اغني)
لان البخار هو بخار التتبيل
عامة احنا لما بحط علي بشر البصل مالح و فلفل
فده في حد ذاته بينزل ماية البصل
فبالتالي بتكتر السوائل في التتبيلة
فهمتيني؟؟
اما بخصوص استغلال دهن الفرخ الي بينزل في الصينية
فانا اخاف بصراحة
انا بفضل اسمي قبل اكل الفراخ و اقول بسم الله الذي لا يضر
لان معظم الدكاترة كانوا بيحذروا من جلد الفرخةعند الطبخ
فمقدرش استخدم الدهن اللي نازل من الجلد ده في طبخ حاجة تانية
مع ان طعمها هيكون تحفة اكيد
و اها وسهلا بيكي في بيتك التاني في اي وقت
بصى يا مونى
ReplyDeleteأنا حاحكيلك على اللى حصل
قريت طريقةالفراخ الصبح
غيرت خطة المطبخ المقررة سلفاً و قولت أجربها
و ده طبعاً لإنى واثقة فيكى
دخل الدكترة
لقى الفراخ متشعلقة
قالى "مى" إنتى معذبة الفراخ كده ليه
إنتى مش خايفة من الحاجة بيرجريت باردو
ترفع قضية و تدخلنا فى الرفق بالطيور
طب حتى خافى على سمعة بلدك
ديه .. بلدنا أمانة فى إيدينا
دخل الزئردة
و قالى : مامى إنت مذنبة الفراخ
!!
و ده يا ستى
علشان كلمتك
إحنا مش عايزين نبخر الفرن
فلازم يكون بق الزجاجة جوة
و عنها ..رفعت الجناحين و شبكتهم بخلة أسنان.. و كمان قصيت حتة من الرقبة و سديت بيها فتحة الفرخة من فوق
المهم
شوية و لقيتلك الدكترة بيتصل
و بيقول
هاه الحزام الناسف اللى فى الفرن إنفجر و لا لسه
؟؟
قولتله الولاد بياكلوه
بجد يا مونى
تسلم إيديكى و يبارك فيكى
طريقة خرافيييييية
أكرمكى الله و أطعمكى من طير الجنة و أدعوه تعالى أن يجعلنا صحبة فيها
مى
ReplyDeleteتصدقي يا مي
انا اتخضيت في اول التعليق
قلت ده هتقوللي اني كنت فاشلة و أدي الموضوع ده الي تفجير الفرن ولا حاجة
كنت حاطة ايدي علي قلبي و بقول يا رب تكون افتكرت تحط التتبيلة في الزجاجة
بس الحمد لله طلعتي طباخة ماهرة
بس مكنش ليه لازمة تمثلي بالفرخة كده
قطعتي رقبتها ليه بس المسكينة
فم الزجاجة لو كان جوة الفرخة
في الصدر كده
كان هيبخرها كويس
بس انت خدت احتياطات زيادة شوي
مافيش مشكلة
الحمد لله انها طلعت كويسة
و كمان عجبتكوا
بالهنا و الشفا يا فندم
كنا عيزين نعرف رأي الدكتره ايه في الحزام الناسف
يا تري اتنسف ولااا
بالهنا و الشفا يا جميل
والله برافو عليك, طريقة جديدة, عجبتني, حجربها وحرد عليك, تسلم ايديك
ReplyDeleteالسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ReplyDeleteتسلم الايادي يا موني
باعملها كتير
الاول كنت باعملها كده في الزجاجه
بس طلعت صواني مخصوصه لده فيها زي اسياخ كده واقفه ، عباره عن صينيه صغيره ليها خرمين من الجوانب بيتركب فيهم السيخ الواقف ده اللي الفرخه بتتلبس فيه
وبعد شويه طلعت حاجه تانيه عباره عن دايره كده وفيها سيخين واقفين لفوق برضو عشان تكفي فرختين مع بعض الدايره دي علي اد اكبر ميقاس في طقم الصواني التيفال
بعمل نفس التتبيله واحطها تحت جلد الفراخ وجوا الفرخه
ويااما احط في الصينيه شوية ميه وعليها حبة اعشاب زي الزعتر والحبهان وورق اللوري وطرنشات ليمون وكل ما الميه تنشف ازودها او ساعات باعمل تحتها صينية بطاطس والبخار اللي بيطلع من الميه او صينيه البطاطس برضو بيخليها ماتنشفش
وبتبقي اكله روعه وسهله ومن غير اي تعب
سلام يا قمر
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ReplyDeleteموني لاقيتلك صوره للاسياخ اللي بقولك عليها
هنا
http://www.kitchenniche.ca/images/beer%20can%20chicken%20roaster%201.jpg
هي شبههاتقريبا بس اللي في النص مش مدوره اوي كده هي شبه حرف في مقلوب
sabah
ReplyDeleteجزاك الله خيرا يا صباخ
مستنية التجارب بأه
خمسة فضفضة
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
جزاكم الله خيرا
انا عارفة الصواني اللي بتقولي عليها
بس انا بستخدم الطريقة ديه في حال ان ماعنديش وقت اتبل الفراخ
فبحط التتبيلة 10 دقائق للحد ما الفرن يسخن
و بعدين احط التتبيلة في الزجاجة
علشان اكمل تتبيل الفراخ
بس حلوة فكرة الماية اللي في الصينية اللي فيها زعتر و روز ماري و ليمون
اجربها ان شاء الله
جزاكم الله خيرا علي اللينك و علي الإهتمام
جميلة اوي الحكاية دي
ReplyDeleteان شاء الله اجربها
kochia
ReplyDeleteجزاكم الله خيرا
خلاص مستنين النتائج بأه
الفراخ روووووووووووعة و جميلة , تسلم ايديكى .
ReplyDeleteانا جربتها وكانت ممتازة بس أخدت عندى فالفرن حوالى 90 دقيقة لان الفرخة كانت كبيرة , ربنا يزيدك من علمه .
شكراٌ .
منى الفولى .