الرز باللبن
عرفت طريقة جديدة للرز باللبن مختلفة شوي عن اللي كنت عارفاه من ماما
عرفتها من اصحاب محلات الاصيل شخصيا
للي مايعرفش محلات الاصيل
دول ناس بتوع كباب و كشري و حلواني و كله يعني
موجودين في مدينة نصر و المهندسين و وسط البلد
و الغريب ان حاجتهم كلها ممتازة
سواء كانت حوادق او حلويات
بس الرز باللبن بتاعهم غيييير
المهم ندخل علي المقادير و الطريقة علي طول بأه
كوب ارز
(طبعا ارز مصري)
(متنقي و مغسول)
5 كوب مايه
2 كيلو لبن
فانيليا
سكر حسب الرغبة
الطريقة بأه
بنسوي الرز في الماية اللي قلنا عليها
بس نهدي النار و نغطي الحلة كويس علشان احنا عايزين الرز يستوي براحته خااااالص
لحد ما الماية بتاعته تنشف و الرز يكون معجن خاااالص
خلاص كده الرز مافيهوش ماية
نحط سكر بتاعنا و نقلب كويس لحد ما السكر يسيح
و بعدين نزود اللبن حبه حبه
نزود و نقلب لغاية ما يوصل للقوام المطلوب
(ممكن مايحتجش ال2 كيلو كلهم)
لو بتستخدمي اللبن المعلب يبقي حطي شوية قشطة مع اللبن حجم كوب زبادي كبير كده
علشان يدي طعم حلو
و نسيبه لما يغلي علشان نتأكد ان هو ده القوام بتاعنا
بس اول ما يغلي حطي الفانيليا
في ناس هتقوللي احنا ليه ماحطناش نشا
اقول علشان احنا لما غلينا الرز و قطعنا نفسه استخلصنا النشا بتاعه فهو ده اللي هنستخدمه
كده خلاص نغرف بأه في السلطنيات بتاعة الرز باللبن
و نرش علي الوش قرفة و جوز هند و زبيب و مكسرات مجروشة
و بألف هنا و شفا
علي فكرة
انا قاعدة باكل منه دلؤتي و انا بكتبلكم
يا صباح الحاجات الحلوة
ReplyDeleteإيه الطريقة الروعة دي يا موني؟
أنا هجربها النهارده بإذن الله
بجد وصفاتك للأكلات تححححححححححححفه
في انتظار المزيد
خالص مودتي
ELMASRYA - MRS WRITER
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
خلاص مستنية النتيجة بأه
نورتيني يا قمر
حلو
ReplyDeleteانا بعمله حلو بس مش بالطريقة دي
بنقع الرز كتير وبعدين بغليه في اللبن وازود شوية مية لحد برده ما يتقطع قلفبه بس بحط شوية نشا في الاخر وبيطلع حلو اوي
بس هجرب الطريقة دي
تحياتي
انا فعلا بعمله كده بس مكنتش بسويه لدرجة كبيرة اوي وكمان كنت لازم احط نشا علشان يمسك جامد
ReplyDeleteبس حعمل بأه ان شاء الله المرة الجاية زي ما قلتي بالظبط
تسلم الأيادي يا قمرة
تسلم ايدك يا مونى
ReplyDeleteانا كنت بعملها كده بالضبط مع ملاحظة انى كنت بضيف معلقة او اتنين نشا عشان يمسك زى المهلبية
بس جربت طريقة تانية ولقيتها احلى كتير .. انك متحطيش مايه خالص وتسوى الرز فى لبن من الاول
مع اضافة فانيلياو ربع معلقة قرفة وجوز هند مبشور ومعلقتين نشا برضه مدوبين فى مايه
طعم الرز بيبقى شارب لبن وتحفة جدااااا احلى من الطريقة الاولانية
وممكن تغرفيه فى طباق
او تحطيه فى صنية وتدخليه الفرن يا خد وش بيبقى مقرمش وطعم و لو ناوية تعمليه كده يبقى تحطى معلقة سمنة بلدى او اتنين حسب المقدار عندك وهو لسه عالنار قبل ما يخلص
خالص ودى
سالى
يممممم
ReplyDeleteطب هاتى معبقة ادوق
بقى لى فترة ما كلتش رز بلبن فعلا ..
هاجيب لبن النهاردة اعمله ان شاء الله ..
جزاكِ الله خير يااجدع شيف ..
دمتِ بخير ..
والله فعلا تسلم ايدك
ReplyDeleteعمري ما عملته بالطريقة دي
ها اعمله وادعي لك يا مثقفانا بالقوي يا موني
تحياتي
ايوووووه تمام انا باعمله كده على فكره
ReplyDeleteبس انا توصلت للموضوع ده لوحدي
ماما كانت بتنقعه فى اللبن وبعدين تحطه على النار ونفضل نقلب بقى وموال
بعدين انا قلت يعنى لو سويناه الاول فى مايه هايحصل ايه بدل وجع القلب ده
وجربت وطلع احلى بكتير
بس انا بقى باحب ازود الحليب شويه واحط معلقة نشا
مش عارفه بيبقى اطعم كده
تسلم اديكى يا بطه
kochia
ReplyDeleteاكيد لازم يطلع منك حلو يا جميل
انك لمتمكن
:)
جربي تستخلصي النشا بتاع الرز بدل ما يضيع في الماية
لو بتحبي الرز باللبن خفيف
يعني مش ماسك اوي
يبقي ماتزوديش نشا
بنت مصر
ReplyDeleteانا برضه ماكنتش بسويه جامد
بس كنت بستغرب من بتاع بره ان الرز بتاعه يكاد يكون مش باين
و اكتشفت بعد كده الطريقة
بس لو انت بتحبي قوامه جامد اوي زي مابتقولي
يبقي لازم تحطي نشا برضه في طريقتنا ديه في الأخر
واحــ الفكر و القلم ــة
ReplyDeleteطريقتك التانية جميلة اوي
انا كنت بعمل كده في الاول
بس كده الرز هياخد وقت طويل في التسوية لو لقيتي حل لتسويى الرز اسرع و بطريقتك ديه قوليلي يا ريت
نورتيني يا سالي
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteربنا يكرمك يا لوجي
بس عايزة افكرك لو بتحبيه ماسك اوي يبقي حطي نشا في الاخر
(ملعقة كبيرة او ملعقتين حسب الكمية مذابة في اقل من ربع كوب ماء بارد و تحطيه بعد ما يغلي الرز باللبن)
ستيته حسب الله الحمش
ReplyDeleteربنا يكرمك يا ستوتة
يا حبيبة قلبي
ثقافة ايه بس يا فندم
ماتحرجيناش امال
صبرني يارب
ReplyDeleteده بأه اسمه توارد افكار يا جميل
و طبعا لما يكون في لبن كتير لازم طعمه يكون احلي
واحــ الفكر و القلم ــة
ReplyDeleteطريقتك التانية جميلة اوي
انا كنت بعمل كده في الاول
بس كده الرز هياخد وقت طويل في التسوية لو لقيتي حل لتسويى الرز اسرع و بطريقتك ديه قوليلي يا ريت
==================================
مش بياخد وقت ولا حاجة والله
الفرق بسيط يعنى
ممكن تنقعى الرز فى مايه قبلها عشان يستوى بسرعة من غير سلق
لكن انا بغسله واصفيه واحطه فى اللبن على طول يدوب يغلى وهدى النار بقى عالاخر وسيبيه يعيش مع نفسه وكل شوية قلبى عشان ميلزقش
خالص ودى
سالى
حاجات جوايا
ReplyDeleteطبعا احسن كتييير اني اعمله في اللبن صافي
علشان الغذا
و علشان الرز يشرب لبن علي اد ما يقدر
عملته يا موني امبارح بس أنا ماهريتش الرز قوي سيبته يكمل سوا في اللبن علشان يشرب منه و بالتالي بما انه ماستواش قوي احتجت أزود ملعقة نشا مذوبة في شوية ماء في الآخر و طلع تحفة تسلم ايديكي يا جميل
ReplyDeleteمرسى جدا
ReplyDelete