السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
جبتلكم معايا انهاردة طريقة العرقسوس بتاع بره
بصراحة انا ماليش فيه اوي يعني بس عندي اخت مدمناه و ماما كمان بتحبه و تامر بيمووووت فيه
في يوم اختي سألت الراجل اللي بتجيب من عنده كل يوم لتر و تشربه لوحدها
(اللهم لا حسد)
قالتله ايه السر في العرق سوس بتاع بره
اشمعني بتاع البيت مش بيكون بالطعم ده
قاللها الراجل السر في التخمير
و قاللها علي الطريقة ديه
لو عايزة تعملي مثلا 2 لتر
المقادير
5 ملاعق كبيرة مسحوق العرقسوس
(بيتباع عند العطار)
ربع ملعقة صغيرة بيكاربوناتو
(بيكنج صودا- او – بيكاربونات الصوديوم)
(نفس الاسم يعني)
الطريقة:
خدوا بالكم بأه من الطريقة كويس علشان ديه اللي فيها الحرفنه
بيحط العرقسوس في طبق كبير غويط
و يحط عليه البيكاربوناتو
و يقلب
و يرش عليهم ماية
يا دوب رش بسيط
بحيث العرقسوس يكون مِنَدِي كده مش مبلول
و نقلب كويس و نفتفته كويس بايدينا
(لا تقلقوا لون العرقسوس هيروح من ايدك بمجرد ما تغسليها)
و نسيبها ساعتين مثلا علشان تخمر
يخمر ازاي بأاااه
يعني لون يتحول لاحمر خفيييف
و بعدين نجيب شاش نضيف و نحط العرق سوس فيه و نقفلها كويس
و نحطها في حلة فيها 2 لتر ماية
و نسيبها من بليل لتاني يوم علشان تكون نزلت كل العصارة اللي فيها
و نشيلها
(انا كتير بخليها مش باشيلها ماهو كل ما تقل العرقسوس كان احلي)
لما باجي اصبه لتامر بعمل زي الراجل بتاع العرقسوس ده و اصب في كوباية من بعيد كده علشان يعمل رغاوي
ههههههه
و طبعا كلنا عافين فوائد العرقسوس الكتيييييييييير جدا
بس اللي ضغطه عالي مايشربش منه كتير كفايا كبايه بلاش طفاسة الله يكرمكم
يالا بالهنا و الشفا
موني يا حبيبتي تسلمي على الدعوة للمشاركة في يوم النظافة و ربنا يجعله في ميزان حسناتك إن شاء الله فالدال على الخير كفاعله و يا رب كل واحد و واحدة يقرأوا الموضوع دا عندك هم كمان ينشروه في مدوناتهم و ربنا يوفقنا جميعاً للخير.
ReplyDeleteأما يا ستي بقى عن العرقسوس أنا كمان بعمله كدا بالضبط بس بحط له بيكنج بودر من بتاع الكيك اللي في الأكياس من السوبر ماركت دا و بيطلع تحفة و برضه ما بشيلش الشاشة علشان يتقل حاكم أنا كمان مدمناه.
بس انتي ابقي حاولي تشربي منه على قد ما تقدري كمان لإنه مفيد جداً للكلى و الجهاز البولي و دي معلومة أكيدة.
و يا رب دائماً كدا ممتعانا بوصفاتك.
بس عايزاكي بقى تشدي حيلك معانا في الآيس كريم علشان واضح إن الصيف السنة دي ثقيييييييييييييييل و الحر بدأ من بدري قوي
بلاش طفاسه
ReplyDeleteهههههههههههههههههههههه
ماشي ياموني طيب ياست الكل ماما بتعمله كده بس بتحطه في الشمس مش المسحوق ده
وفي حاجه كمان انا رفدت نفسي من الشغل ياموني وباجي اتعلم من عندك هنا وعملت الكنتاكي وفراخ بالكاري وعملت الكوردون والسمبوسك بس ماما بتضحك عليه وبتقولي انت لسه عماله تدوري في فلك الفراخ
الله يخليكي ياموني ادخلي علي الاسماك واللحمه عشان اكيد العزال يااوختي
متشمتيش حد فيا
اه يا بت يا موني يا اروبه
ReplyDeleteماما بتعمله كده
انا مش باعمله اوي ما حدش عندي بيشربه
والدكتوره كانت منعاني منه وقالتلى بيزود الوزن جدااااااااااااا
بس بابا بيموت فيه باعمله ساعات له فى رمضان
تسلم ا ديكى يا موني
Om HAGAR
ReplyDeleteالله يكرمك يا جميل
ربنا يجعله في ميزان حسناتنا ان شاء الله
بالنسبة للعرقسوس بتحطي بيكنج صودا و بيكنج باودر مع بعض
ولا الباودر بدل الصودا؟؟
بس بصراحة انا ماليش فيه اوي يعني
بيغريني الطعم الحلو بعد ما يتبلع بس و هو بيتشرب بيكون طعمه يع
اوكي يا فندم الايس كريم قريبا ان شاء الله
mayada
ReplyDeleteماما بتحطه في الشمس ازاي
قوليلنا كده علشان نجرب
اما بخصوص الاكلات
مش تفرحيني طيب و تقوليلي ايه الاخبار
ماشي يا ستي
هعديهالك المرة ديه
انا عاملة لحوم هنا يا مادو
جربي الريش هتعجبكم اوي
و الصينية اللي في الفرن جميلة برضه
طيب تحبي البوست الجاي يكون ايييه؟؟
طيب ايه رأيك في صنية جمبري سريعة و طعمها تحفة
ولا شوفي انت عايزة ايه و انا انزله البوست الجاي ان شاء الله
صبرني يارب
ReplyDeleteحبيبة قلبي
ده بعض ما عندكم يا فندم
هو انا اجي جمبك ايه بس
ازيك ياموني
ReplyDeleteبصي ياستي احنا مش بنجيبه بودر لا ياموني بنجيبه اعشاب زي الكركديه كده
بصي انا بجيبه من الغوريه لو تعرفيها والراجل العطار هو اللي كان قايل لماما علي الطريقه دي
تجيبي العرقسوس وتنديه في ميه وتفرديه في صنيه وتقلبيه كل عشر دقايق مثلا لحد ماللون يبقي غامق يعني لا اسمر ولا احمر بين البنين وبعدين تجيبي مصفه ضيقه خالص وتحطي شاشه في المصفه وتضيفي العرقسوس اللي هو كان في الشمس ده
وبعدين تحطي الميه شويه بشويه يعني حبه قليلين خالص وتسبيهم يقطروا عشان انت طبعا بتكوني حطه حله تحت المصفي وكل ماتفوتي عليهم تضيفي اوك علي حسب الكميه بقي وبعدين لو عاوزه يتقل اربطي الشاشه وحطيها في وسطه بس ماما بتقولك ملهاش لازمه هتمرره وخلاص لان بالتقطير هيكون نزل كل السائل مش هيبقي فيه عصاره
وكمان ماما بتقولك انت بتحطي بيكربوناتو ليه عشان يغمق ولا ايه احنا مش بنحطها ؟
وممكن تضيفي عليه نقطه مورد لو تحبي بتخليه ووواو
جربي الطريقه دي هي غلب بس هتعرفي الفرق
===============
النتايج كانت حلوه لاتقلقي بس في الكنتاكي انا حطيت معلقه صلصه بدل السماق وطلعه تحفه والباقي زي ماقلتي انت بالظبط حلو كله
===========
حلوه الجمبري ياموني توكلي علي الله ماما بتلعب بيه كتير بس انا مبفهمش منها حاجه بتتنرفز عليه بسرعه
يعني كفته
صنيه
كلته مره في محل عندنا اسمه جاردينو بالكريمه ياريت لوتعمليه يامنمون
والحبار ياموني انا عاوزه سبايسي ومقرمش
معلش ياقمر تقلت عليكي
استني ياموني نسيت اقولك
ReplyDeleteالصنيه انا شفتها بس هي تنفع بلحمه غير الضاني عشان الصاني ده مش بندخله بيتنا
كمان الريش بالكولا (بيحبوا الاكل اللي مفيهوش لعب ياموني عسل وكولا وحباشتكانات)
بس شوشو جربتها وبتقول حلوه وعجبت ابيه سامي
كمان هبقي اكتبلك طريقه تانيه للباكاتا بتاعه ماما بس لما الاقي الورقه مش عارفه رميتها فين
تسلميلنا يارب على الحجات الحلوة اللي بتعمليها
ReplyDeleteليكي تاج عندي تعالي خديه
عايزين نتعرف عليكي أكتر
:)
موووووووووووووونى العسل ..
ReplyDeleteالف شكر على العرقسوس اللى بموت فيه ..
الصراحة بابا كان بيعملهونا تمام التمام ..
وكنت محتاجة الطريقة ..
ربنا يخليكى لينا ..
وجزاكِ الله خير ..
بصراحة كل حاجتك حلوة
ReplyDeleteومتجددة
الواحد بينسي انواع الاكل وبيفضل علي حاجة مش بيتحرك لما بنزهق
تحياتي
الله الله الله ايه ياعم يبتاع العرق سوس
ReplyDeleteبوصي بقى ياموني انا مليش خالص في العرق سوس ولا من بعيد لبعيد بس عتلم واخواته بيحبوه قوي وجدتي واخواتي
ودايما اشوف جدتي تعمله زي ماانتي قولتي بالظبط وبما اني مش بحبه فاانا مش بعمله ام عتلم راح يجيب علبة بس جاهز زي الشاي الباكيت وهوه اللي بيعمله بس لا مانع اني اجرب
وتسلمي ايديكي دايما
أنا شايف ان الحضور هنا كلله نسائي أو بنانيتي وده طبعا طبيعي جدا
ReplyDeleteالمهم حبيت أسجل أو حضور رجالي في البوست ده
اولا انا مليش اوي في المطبخ بس بعد ما قراته فيها بأنصح كل رجل ان يطلع زوجته على محتواها وتحاول تستفيد منها
انا عن نفسي ناوي اعمل كده إن شاء الله
وبالتوفيق دوما
مع خالص تحياتي
mayada
ReplyDeleteازيك يا مادو
طريقة مامتك في العرقسوس غريبة
بصراحة اول مرة اسمع عنها
بس شكلها تستاهل التجربة
بالنسبة للبيكربوناتو انا ماعرفش بصراحة بيتحط ليه
بس في مرة قللته من غير قصد
و بصلراحة كان طعمه مش حلو خالص
اكنه بايت بقاله كام يوم
بس الماورد انا مابحبش ريحته خاااالص
في اي حاجة
معتقدش اني ممكن اجربه
من عيني الجمبري يا مادو ان شاء الله
ليه مش بتفهمي من طنط
ده المأكولات البحرية بالذات مافيهاش غلبه خالص
و بعدين انت معاكي كنز اللي هو مامتك
و بتتعلمي من واحده غلبانة زيي
لسه بتقول يا هادي
ربنا يسامحك يا مادي
رعبتيني و الله
mayada
ReplyDeleteاكل التعليق
معلش اصل جالي ناس و كنت خايفة الكلام اللي فات يروح رحت بعتاه من غير ما اكمل رد
راجعي نفسك يا مادي و حاولي تكبشي من الكنز اللي عندك
بالنسبة لصينية الجمبري اللي بالكريمة
انا مادقتهاش قبل كده بصراحة
ولاااازم ادوقها علشان اعرف اعمل زييها
انا نزلت طريقة لصينية الجمبري بالكريمة من علي النت
بس
طالما ما دقتهاش مش هعرف اظبطها
ممكن ابعتلك الطريقة و تجرب انت بما انك دقتيها
اما صينية الللحم اللي في الفرن
فانا كمان مابطقش الضاني ولا اخواتي
و الطريقة ديه علشان تضيع زفارة الضاني
و كان عندنا مدرس لاختي و قدمناله منها غدا قال انتوا بعتوا جبتوا كباب ولا ايه
و ماكنش مصدق اننا عاملينه في البيت
بنت مصر
ReplyDeleteليه بس كده يا بنوتة
انا عملت فيكي حاجة
دانا بحبك حتي
هحاول
بس موعدكيش قريب
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteتحت امرك يا لوجي انت ءأمري بس
و انا من عيني يا جميل
kochia
ReplyDeleteجزاك الله خيرا علي الكلام الجميل ده
ربنا بس ينفع الناس بالكلام
و مايكونش هباءً منثورا
tota
ReplyDeleteطيب كده ماعندكيش حجة بأه
اتفضلي يا فندم اعملي لزوجك العرقسوس
الطازة احسن مليون مرة من الباكت
و بعدين ده هو كان سبب معرفتنا بيكي يا توتا
لا ممكن ابدا
لازما و حتما تعمليله عرقسوس و تشيليهوله في التلاجة يشرب منه وقت ما يعوز
ahmed_k
ReplyDeleteو الله يا استاذ احمد انا معظم اللي اتعلمت منهم الطبخ هم رجال
يعني اصحاب الفضل في مجال الطبخ هم رجال
و بعدين يا فندم حضرتك لو بصيت علي الاكلات هتلاقي انها مش بتاخد وقت ولا جهد خااالص
فتنفع لحد مالوش علاقة بالمطبخ
و يتفوق علينا كمان
انا اتشرف طبعا بان المودام تشرفنا و تبص علينا بصة
ربنا يرزقك بالزوجة الصالحة
و الذرية الصالحة
و يقر عينك بهم ان شاء الله دنيا و اخرة
فعلا الطريقه دى بتخلى العرقسوس يمكن احسن من بتاع بره كمان
ReplyDeleteكنا بنعملها زمان وكان بيبقى تحفه
المدونه تحفه
تسلم ايدك
DaNDoNa
ReplyDeleteربنا يكرمك يا دندونة
هو لازم يمون احسن من بتاع بره
حتي لو مش نفس الطعم
كفايه اننا ضامنين نضافته
نورتيني يا جميل
تبارك الله عليك
ReplyDeleteو ماشاء الله طريقة تقديمك حلوة
متشكرين يا موني
ReplyDeleteأنا بحس إني قاعدة مع أختي ... عايزين وصفات خفيفة لرمضان عشان الطبيخ مبيتاكلش ... وسلامي لتامر والأولاد
أم محمد
La cuisine du monde à la marocaine
ReplyDelete:))
ربنا يكرمك و يعزك
:))
"كن جميلا ترى الوجود جميلا"
أم محمد
ReplyDeleteأهلا أهلا
:))
رب أخ لك لم تلده أمك
هنا بأة نقول أخت
و انا يشرفني طبعا انك تكوني أختى:))
بيني و بينك رمضان محييييير جدا في أكلاته
انا ممكن اعمل منيوهات لاي عزومة رهوان
و اجي للأكل اليومي ابلم
:))
خدي أراء البيت عندك يحبوا ايه
و امشي زي ا يقولوا لك
علشان لما يكونوا صايمين هيقولولك على اكلات فعلا نفسهم فيها و تعجبهم بإذن الله
و نبعد عن الاكلات اللي مش بيحبوا او مش بيفضلوها
و انا بالنسبالي انهردة عاملة ياستي مكرونة بالسوسيس و فراخ بانيه و سلطة
كول سلو
:)) و الحال بيمشي
:))