السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
معلش يا توتا اتأخرت عليكي في طلبك
طريقة الحواوشي ديه قاللي عليها واحد شغال في محل بيبيع حواوشي
و الحواوشي بتاعهم مشهور جدا و دايما زحمة
قاللي الموضوع بسيط جدا
المقادير
1 كيلو لحم مفروم
نصف كيلو بصل مبشور
ثمن كيلو لية ضاني
ملح و فلفل
الطريقة
بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و اللية و الملح و الفلفل علي بعض
اللية لو طرية
(مش مجمدة في التلاجة )
اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة
ابشريها علشان تبقي حتت صغيرة ماتبانش
بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة
(المتاح يعني)
و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص
لان الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني
انا مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي
(قبل ما اعرف ان فيه ليه)
ماحستش بطعمها خااالص
و البصل و الملح و الفلفل غطي علي طعمها خالص
حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر
قاللي كل ده مالوش لزمة لو من غير اللية
و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت عليها
و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها
بس ماتكتريش كمية اللحمة في الرغيف علشان تستوي
و تلفيها في ورق ابيض
او ورق فويل
و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة
لو الفرن سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة
انا بعمل الكمية بتاعة اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها و احشي بيها عي
العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم
الاقي حاجة ناكلها
العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم
الاقي حاجة ناكلها
و طبعا الطريقة ديه غير بتاعة الاسكندرانية
لانهم مش بيحشوه في عيش
دول بيعملوا عجينة و يحشو العجينة باللحم المفرومة
و أي خدمة يا فندم انا تحت امرك
يالا بالهنا و الشفا
انا اول مرة اعرف حكاية اللية دى
ReplyDeleteانا عادى بحط بصل وطماطم وفلفل
بس اعرف اى حاجة بتتشوى لازم يكون فية كمية دهون كتير شوية وان اللحمة الضانى فى الشواء بتكون اطعم
وممكن واحنا بنجيب اللحمة المفرومة نجيبها فيها دهون كتير شوية بالمرة
ولا مينفعش ؟
شكرا ليك يا مونى
تقبلى مرورى
احساس طفلة محبة للرومانسية بس واقعية
ReplyDeleteهو الراجل قاللي ان اللية اهم من اي مكون تاني في الحواوشي
حتي انا بطلت احط طماطم
و كده كده اللحم المفروملما بتجيبيه من الجزار بيحطلك فيه كمية دهون كبيرة
لما تجيبي اللحم المفروم بتاعة الحواوشي قوليله يفرم معاها كمية اللية الضاني اللي قلتلك عليها
الثمن كيلو يعني
و كده تكون جاهزة ليكي مايكونش ناقص غير البصل المبشور و الملح و الفلفل
بس لاااازم اللية الضاني
ولا تقلقي من الريحة يا جميل
ازيك يا جميل
ReplyDeleteاعتقد ان الحواوشى بالفلفل والطماطم يبقى شاورما أكتر
المشكلة فى الطريقة دى اللية فعلا يعععععععع انا اصلا مبدخلش البيت اى سنتوفة ضانى
الحواوشى انا عملته قبل كده بالقطايف
وكان طعم الحواوشى بالضبط ومن غير لية ولا حاجة
واللحم المفروم عملته بطريقة العصاج من غير طماطم وزودت التوابل والدهن .. ملح وفلفل وكمون وبهارات
بتدهنى الصينية زيت وترصى نص حلقات القطايف .. وبعدين تحطى العصاج معلقة ونص كده أو معلقتين على حسب حجم القطيفة وتفرديها فى كل واحدة .. وبعدين تغطيهم بباقى الحلقات .. وتضغطى على كل واحدة من الجنب كده نص دايرة عشان تبقى مقفولة زى الرغيف واللى جواها مينشفش .. وبعدين تدهنى الوش ببيض وتدخليه الفرن من غير ما تغطيه ولا حاجة
بياخد اد ايه بالضبط مش فاكرة الحقيقة بس قولى تلت ساعة على نار هادية
ولما يخلص شغلى الشواية من فوق يحمر شوية دقايق كده وخلاص
ولا الحوجة للية :)
حاجات جوايا
ReplyDeleteجديدة حكاية القطايف ديه اول مرة اسمعها
انا برضه مابحطش لا طماطم ولا فلفل في الحواوشي
لان الطماطم بتطري العيش اوي و يبقي مهري
اما الليه فانا كمان مابطقهاش خاااالص مالص
و كنا في عيد الاضحي بنطفش من البيت علشان ريحة الضاني
بس لما دقت الحواوشي ده كنت مستعدة احلف ان مافيهاش اي ليه
بس الراجل اكدلي انهم بيحطوا لييه و ان طعمها مع التوابل و البصل مابيبانش خااالص
اها يا موني تصوري البت اختي عملتلى حبه وجابتهوملي
ReplyDeleteبس هى بقى بتروح تجيب عيش من مخبز جنبها عيش نص سوى
وبرضه ما حطتش ليه عشان جوزها ما بيحبوش بالليه
بس كان حلو اوي برضه
هاجرب موضوع الليه ده انا بقى
هاجرب موضوع القطايف ده يا سالي جديده
تسلم اديكى يا موني
جميل اوي
ReplyDeleteهجربها ان شاء الله
بس يعني اللحمة هتستةي وهي نية خالص ؟؟
هي دي المشكلة اللي بفكر فيها دائما
صبرني يارب
ReplyDeleteبس ليه عيش نص سوي
مش محتاج عيش نص سوي ولا حاجة
العيش العادي يفي بالغرض
بس يكون طازةو طري
اما اللية فملهاش ريحة خااالص صدقيني لانك بتحطي كية صغيرة اوي بالنسبة لكمية اللحمة و البصل
و القطايف علي رأيك شكلها كده تستاهل التجربة
نورتيني يا جميل
kochia
ReplyDeleteلا تقلقي يا جميل
ماتكتريش كميةاللحمة في رغيف العيش و هي هتستوي بسرعة
و علامة التسوية ان العيش هيبدأ ينشف شوي
(يبدأ يقرمش)
بحب العيش باللحمة اوى ..
ReplyDeleteبس انا بحب الاسكندرانى اكتر رنه جوا العجينة بيبقى عامل زى الفطيرة وبيبقى طعم اوى ..
طب كنت ايزة اسألك سؤال يامونى ..
ينفع اعمله فى عيش شامى ..الابيض ده ؟؟
جزاكِ الله خير حبيبتى ..
وربنا يخليكى لينا ..
تخيلي كنت لسة امبارح فاكرة الحواوشي دخلت النهارده لاقيتك عاملاه
ReplyDeleteبتحسي بينا من غير ما نتكلم
:)
طريقه سهلة جدا ومش محتاجة مجهود وحلوة فكرة انك تعمليه وتشيليه في الفريزة للظروف
وفعلا الحواوشي بتاع اسكندرية بيعملوه بعجينة خاصة بالحواوشي وبتكون طعمها مع العيش تحفة
تسلميلنا يا جميلة
تسلم ايديكى يامونى
ReplyDeleteانا بعمله من غير ليه وبحط فلفل اخضر بس لان الطماطم زى ما قلتى بتخلى العيش يطرى
وفكرة القطايف دى هاجربها ان شاء الله شكلها ممكن تكون حلوة
مونى كنت عاوزه اسألك ما تعرفيش اكله جديدة كدا تكون مجربة وحلوة
انا زهقت كل يوم من التفكير هانطبخ ايه
والواحد محتاج تغيير خاصة عشان البنوتات بتوعى
وميرسي ياقمر
بنت مصر
ReplyDeleteاي خدعة يا فندم
تحت امرك
;)
للاسف انا مش بعرف اطلع العيش باللحمة الاسكندراني رغيف كامل زيهم
بيطلع معايا نص رغيف
:(
بس بعرف اعمله
بس الفرق ان بتاعي نص رغيف
:)
reem
ReplyDeleteانا طول عمري ماعرفش اجاوب السؤال ده
انا نفسي بقعد اسأله لنفسي
بس انا روح علي الفريزر و اشوف المتاح ايه
يعني مثلا لو عندي لحم مفروم
اعمل الحواوشي
او ممكن بيض اسكتلندي
(ولادي بيحبوه)
او كفتة في الفرن
لو عندي فراخ
افكر هعملها مسلوقة عادي ولا مشوية ولا صينية
و لو بانيه
ممكن اعمل شاورمة او احشيه و يبقي كوردون بلو
و لو لحمة
ممكن اشوف هل هي مناسبة تتعمل كباب حلة مثلا ولا ممكن كبسة
و لا ممكن بيكاتا
ولا لو بوفتيك ممكن احشيه او ممكن اعمله شاورمة
كده يعني
بحصر تفكيري بالمتاح عندي
لجين أبو الدهب
ReplyDeleteفعلا يا لوجي انا كمان عجبني العيش باللحمة
دقته قبل كده لما كنا في اسكندرية اخر مرة
بس ماقدرتش اكل منه كتير
لاني بتعب من الحاجات اللي فيها عجين و خميرة
بتتعبلي معدتي اوي
بس ميزة ده يا جميل
زي ما قلت انك ممكن تعملي كمية و تشيليها للزمن في الفريزر
اما بخصوص العيش الشامي
ممكن
و لو ان مافيش احسن من البلدي
بس ممكن مش هيقول لاء يعني
اصل انا اعرف ان الشوام بيعملوا الحواوشي بتاعنا في العيش الشامي
و بيطلع كويس برضه
بس انا مجربتوش في الشامي بصراحة
اصلي اعز البلدي معزة خاصة
:)
حبيبة قلبي يانااااااس
ReplyDeleteربنا يخليكي ليا
ومش اتحرم منك ابدآ
انشاء الله هعمله واقولك على التيجه بس ياموني انا عندي الفرن كهرباء اشغل تحت بس ودرجه الحراره160 كويس
ومرسي خالص ياموني
وبوساااااااااااااااات كتير لموني حبيبتي
tota
ReplyDeleteاي خدعة يا توتا
انت بس اشري و انا اطبخ و ابعتلك علي طووول
انا زي ما قلتلك علي الشات بوكس انا ماليش خبرة في الفرن الكهربا
للاسف هو ده كل الي اقدر افيدك بيه
لو حد معانا عارف تظبيط الفرن الكهربا يا ريت يرد علينا علشان نفيد البنية الغلبانة ديه
بس المفروض ان الحواوشي بيتحط علي درجة حرارة متوسطة
موني
ReplyDeleteليكي تاج عندي تعالي خديه
:)
لذيذة جدااا انا بحبها وبعملها دايما
ReplyDeleteواللحمة اساسا فيها لية بتعطي طعم ونكهة لذيذة
تسلم ايدك ياقمر
مساك عسل ياعسل
ReplyDeleteبس حبيت اسألك لما تحطي الحوواشي في الفرن بتدهني الوجه والصينية ولابس تكتفي انك تلفيه في ورق الفويل
طيب وازاي الوجه يتحمر
بصراحة اول مرة اشترك معاكم وفكرة اللية فعلا ممتازة مع انى كنت بستبدلها باى مادة دهنية موجودة عندى يعنى سمن او زيت
ReplyDeleteوبجد مطبخ مدام سلامونى رائع بارك الله فيكم اخواتى
بصراحة اول مرة اشترك معاكم وفكرة اللية فعلا ممتازة مع انى كنت بستبدلها باى مادة دهنية موجودة عندى يعنى سمن او زيت
ReplyDeleteوبجد مطبخ مدام سلامونى رائع بارك الله فيكم اخواتى