السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
عملنا ايه انهردة؟؟
عملنا كيكة بالكريم كراميل
شوفتها في منتديات كتير بطرق مختلفة
حاولت استخلص الطريقة اللي ممكن تتصدق و تكون قريبة من الحقيقة
و جربتها و طلعت ناااااجحة و لله الحمد
المقادير:
للكريم كراميل:
2 باكو كريم كراميل
ملعقة كاكاو
و يتعمل الكريم كراميل زي ماهو مكتوب في طريقة العمل بالضبط
بس هيقولك تذاب محتويات الكيس في 2 كوب لبن
هنا بأه هنختلف و ندوبها في 1 و نص كوب لبن بس
هنا بأه هنختلف و ندوبها في 1 و نص كوب لبن بس
يبقى هندوب كيسين الكراميل في 3 كوب لبن ساخن و معاهم ملعقة الكاكاو
و نحطهم على النار و قبل بدأ الغليان نطفي النار على طول
و نكون محضرين الصينية اللي هنعمل فيها
و نحط السكر المحروق في قعر الصينية
و نحط عليه الكراميل اللي عملناه
و نحطهم في الفريزير لحد ما نعمل باقي المقادير
مقادير الكيكة:
¾ كوب سكر
¼ كوب زيت ذرة
ندوبهم مع بعض لحد مايبقوا زي الكريمة
و نحط 2 بيضة و معاهم الفانيليا
و نضرب
نحط 1 و ¼ كوب دقيق + كيس و نصف بيكنج باودر+ملعقة صغيرة نشا
و نضرب
هنلاقي الخليط ثقل جدا
نحط ½ كوب لبن
و نضرب
كده عملنا الكيكة
نجيب الصينية اللي فيها الكريم كراميل يكون جمد شوية
و نحط عليه عجينة الكيكة
و نحط الصينية في حمام مائي و في الفرن
لمدة ساعة تقريبا على درجة حرارة 200
بس نكون محميين الفرن من قبلها
هي بتداخد من ساعة لساعة و ثلث حسب الفرن
ابتداءً من ساعة ممكن تلقي عليها نظرة و تحطي طرف السكينة لو طلعت نظيفة يبقى خلاص
و تطلعيها من الفرن على الفريزر عدل
بعد ساعة ولا ساعة و نص ابقي بصي عليها
و اقلبيها في طبق كبير
على فكرة ممكن تخلي الكيكة اللي بالشوكولاتة و الكريم كراميل بالفانيليا عادي
عكس ما انا عملت يعني
عكس ما انا عملت يعني
ساعتها مش هنحط في الكريم كراميل الكاكاو و هنشيل من مقدار الدقيق ملعقة و نحط مكانها ملعقة كاكاو
و بالهنا و الشفا