Pages

Pages - Menu

Sunday, June 12, 2011

تشيز كيك بالفرولة و جيلي الفراولة


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

عاملين انهردة الحلو

**تشييييز كييييك بجيلي الفراولة**


طبعا ممكن بنفس الطريقة نحط التوبنج أي حاجة احنا عايزينها

هقولكم ازاي في الاخر

أهمممممم حاجة في التشيز كيك الصينية تكون بقاعدة متحركة
علشان تعرفي تغرفيها و تقدميها من غير ماتبوظ منك



المهم المقادير
لقاعدة البسكوت:
1 و نص باكيت بسكويت
(انا جيبت داناش الاخضر علشان ريحته و طعمه حلوين)
نص كوب زبدة

نطحن البسكوت مع الزبدة
و نرصها طبقة في قعر الصينية و نضغط عليها خالص و نساويها تماما بإيدينا

و نحضر خلطة الجبنة اللي بتبقى في النص:
4 مثلثات جبن لافاشكيري
(و ممكن كيري أو أي جبن مطبوخ تاني طري)
ملعقة كبيرة دقيق
(اللي بناكل بيها مش الغرف)
2 كوب الا ربع لبن
(يعني كوب و ثلاث أرباع)
نصف كوب سكر
بيضة

Friday, June 10, 2011

مكرونة بالفراخ و الصوص الأبيض

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

رجعالكم انهردة بأكلة ممكن تكون معروفة بس أنا عن نفسي
أول مرة أعملها

مكرونة عليها فراخ بالصوص الأبيض و المشروم

أكلة خفيفة
سريعة
صيفي
و طعمها جميل

بتسلقي المكرونة عااادي جدا و تركنيها

نكون محضرين صدور الدجاج و متبلينها بالبصل المبشور و الملح و الفلفل
و نقطع صدور الدجاج شرائح
نجيب طاسة غويطة شوية 
و نحط فها زيت يادوب يغطي القعر 
و بعد ما الزيت يسخن نحط الفراخ المقطعة المتبلة و نقلب و احنا و اقفين لحد ما تستوي الفراخ


و نحط عليهم كمية المشروم اللي عايزينها و نفضل نقلب لحد ما الماية تروح منها خالص
و نحط ملعقة كبيرة دقيق و نقلب كويس بسرعة
و ماتخافوش مش هيكلكع و لا حاجة لان مافيش ماية موجودة في الطاسة
نقلب حاجة بسيطة لحد ما الدقيق ياخد لون البيج


و بعدين نحط كوب لبن و نقلب بسرعة
هيمسك بسرعة
نقفل و نحط كوباية ماية و نقلب و النار مقفولة
بس كده


الصوص جاهز يا فندم
ممكن نحط رشة فلفل اسود مطحون و خلاص

و نغرف المكرونة و نحط عليها الصوص من فوق


ممكن كنوع من الديكور نحط رشة كسبرة خضرا مفرومة 
أو ريحان أخضر مفروم



ممكن طبعا نحط الصوص بالفراخ على المكرونة و نقلبها و نقدمها كده



بس لما يكون الصوص بالفراخ من فوق بيكون الشكل أشيك 


المهم أنتوا بتحبوا ايه


و بألف هنا و شفا



ماتنسوش رأيكم في الكومنتات
مهم جدا رأيكم