بمانسبة الصيف و اننا مش بنحب نقف في المطبخ علشان الحر
قلت اقول لكم على حاجة أتعلمتها من شيف شربيني ربنا يجازيه خير
كان عمل كفتة الحاتي بطريقة بسيييطة جدا
نصف كيلو لحم مفروم
بصلاية وسط مبشورة
ملعقة كبيرة لية ضاني مبشورة
(ممكن الاستغناء عن اللية مافيش مشاكل)
ملح و فلفل
البصلاية المبشورة نحط عليها ملح و فلفل و نعصرها و نطلع الماية بتاعتها و نركنها على جنب
و التفل (البصل المعصور) نحطه على اللحم المفروم و اللية و نقلب كويس اوي
نجيب العصير البصل اللي طلع و نبشر عليه طمطماية صغننة أوي
(يستحسن نص طماطماية صغننة)
و فلفل أخضر مبشور
(قرن فلفل صغنن)
و نسيب الكلام ده يتبل مع بعضه في طبق على جنب
و نصبع الكفتة
لما نبدأ نصبع الكفتة نبل ايدينا الاول في عصير البصل المتبل و نصبع
علشان الكفتة تاخد ريحة التتبيلة ديه
طيب في حد هيسأل ليه ماحطيناش البصلة المبشورة كلها على بعض من غير مانفصل عصيرها
هقول
علشان الكفتة ماتفكش يا فندم
و تكون ماسكة نفسها
هنحضر صينية و نرص في الكفتة
لو مش حاطة لية في الخلطة هتحتاجي تدهني الصينية بزيت خفيف علشان الكفتة ما تلزقش
بس كده
حطي الصينية في الفرن و لما الجنب اللي تحت يحمر نقلب على الجنب التاني لحد ما كله تكون لون بعض
لو عايزة ريجة الشوي ممكن تحطي في الصينية مع الكفتة بعد ما تستوي فحماية (فحم) مولعة في شوية ورق بصل و غطي الحلة من 5 ل10 دقائق
ممممم
الريحة تحححفة
انا بعملها في سندويتشات و عليها سلطة طحينة بتبقى تحححفة
ممكن تعملوا جنبها مكرونة و لا خضار سوتيه
بس بيني و بينكم السندويتش افضل
مستنية رأيكم
كلمة ل(ميادة)
انا هعملك المرة الجاية قريييبا جدا كيكة بالموز و الجيلي و كيكة بالكمبوت(اناناس او خوخ)
انتظريني
بس عايزة اجربها الاول قبل ما احطها علشان بقالي كتيييير معملتهاش
تسلم الايادي يا سيدتي
ReplyDeleteمش حتيجي بقى منتدى زبد البحر تشتركي معانا وتنوريه وتأكلينا الأكلات الحلوة دي؟
كلمات من نور
ReplyDeleteربنا يكرمك يا جميل
انا بس مقصرة جدا مع الجماعة هنا
فمش عايزة اشتت نفسي
انما ممكن تاخدي اللي انت عايزاه و تشاركي بيه عندك مافيش مشاكل
بس ياريت تقولي انه من مدونة مدام سلامونى
علشان محدش يفتكر اني باخد من أكلاتكم
علشان لسة حاصلة مشكلة قريب مع مجلة مطبخ مشهورة
لقيتهم واخدين من المدونة بالصور
كذا وصفة
و لولا ان الوصفات اللي أخدوها قديمة و المجلة لسة حديثة
انا نفسي كنت هفتكر اني نقلت منهم بصورهم
و الحاجة الجميلة
اني لما كلمتهم اعاتبهم
ردو علي بكل بجاحة و احنا ايه اللي يعرفنا ان انت مدام سلامونى بصحيح
يعني ابوا الموضوغ الاساسي و دخلون في دوامة تانية
علشان كده انا مش مسمحاهم
و مش هسامح اي حد يستفيد بالطريقة ديه من عندي بدون اذن
فعلشان كده الله يكرمك
قولي بس انه من مدام سلامونى
و اي حاجة عيزاها اتفضليها ماتغلاش
:)عليكي
مرحبا مدام سلاموني الف شكر عالوصفات الحلوة*انا مش عارفة اذا كان قصدك على ولا وحه تانية اسمها ميادة عشان انا طلبنت منك وصفة حلو بارد عالعموم الف شكر وانا بانتظار وصفتك وواثقة انها حتطلع حلوة تسلم ايديك
ReplyDeleteميادة الحمود
ReplyDeleteأيوة يا جميل أقصدك انت
اول ما اعمل الكيك هصورها و انزلهالك هنا على طول
لا تقلقي
:)
:)
انا عن نفسي مدمن اكل واوعدك ان انشاء الله حعمل الاكله الجميله دي
ReplyDeleteالف شكر
جزاك الله خيرا انا عملت حساب فى المدونة مخصوص علشان اشكرك من فترة متبعاك و متابعة اكلاتك الجميلة و دخت على ماعرفت اسجل عشان ارد عليكى و اشكرك
ReplyDeleteتسلمى يا رب
مرحباً! لم أجد أي طريقة للاتصال بك، لذا فسأكتب إليك في خانة التعليق.
ReplyDeleteنحن شركة أوروبية وندير موقع طبخ. لقد عبرت بمدونتك عندما كنت أبحث عن مواقع الطبخ وأظنها قد تكون مفيدة لزوار موقعنا. أود لو نقوم بتبادل الروابط على موقعينا.
من فضلك اتصلي بي على ernes@arabiacooking.com بالإنجليزية إن كان ذلك ممكناً وسأرل جميع التفاصيل إلى بريدك الإلكتروني.
شكراً!
إيرنيست
looks delicious!
ReplyDeleteانا بحب جداً كفتة الحاتي
ReplyDeleteتسلم الايادي على الوصفه الجميلة
ننتظر المزيد
آدي المواضيع اللي تجوع
ReplyDeleteعموما تسلم إيدك يا مدام موني
وبالهنا والشفا على اللي حيآكل
ومتطوليش الغياب
طب بتطلع مستوية عادى ؟؟ مش ناشفة ومحجرة معلش اصل على قدى فى الطبخ ودايما لما كنت بعمل الكفتة كنت بحطلها ربع وباية ماية وهى بتستوى ؟؟
ReplyDeleteعائشة
ReplyDeleteايوة يا جميل هتستوي و مش هتنشف بإذن الله
:)
بس تتابعيها انتي برضه
يعني لما تنزل مايتها و تبدأ تاخد لون تابعيها بأنك تقلبيها
علشان انا نسيتها لقيتها بقت زلطةو بقينا بناكلها و نقرقش
:)