Pages

Pages - Menu

Friday, December 5, 2008

صينية الرقاق باللحم المفروم

مشهور الرقاق اوي في العيد
.
مش عارفة ليه
.
بس في كتير بيحبوا يعملوه في العيد
.
كنت اول ما تجوزت لما اعمله ينشف منٍي و يرسي علي في الاخر انا اللي اكله او يترمي
.
و في يوم كنت عاملة عقيقة عبد الله
.
و جبت واحد طباخة و شفتها و هي بتعمله و اتعلمته منها
.
هي طريقة سهلة
.
بس الرك علي الصنعة برضه
.
بنجيب الصينية اللي هنعمل فيها الرقاق و ندهنها سمن
.
و نكون محضرين جنبنا شوربة سُخنة
.
نجيب الرقاق و يادوب نرش عليه شربه
(يعني يا دوب نبله)
.
و نبدأ نرص في الصينية
.
و اول ما يكتمل اول صف نجيب فرشة ندهن وش الصف بالسمن
(بنستخدم فرشة علشان مانستخدمش سمن كتير)
.
و نعمل كده لحد 3 طبقات
(بس الطبقة الثالثة مانحطش عليها سمن)
.
و بعدين نحط اللحم المفروم المعصج
(طعا بنعصج اللحم المفروم بالبصل المبشور و الملح و الفلفل و ممكن جوزة الطيب و السنوبرو قليل من السمن او الزيت علي النار حتي تستوي اللحم المفرومة و تكون مفلفلة)
.
و بعدين نحط 3 طبقات اخرين
(بنفس الطريقة اللي فاتت)
اخر طبقة لازم نحط سمن علشان يحمر و يعمل لون حلو
.
و نحط عليهم 3 كبشات شربة
.
و نحطهم في الفرن
لحد ما الشربة تنشف و يبدأ الرقاق ياخد لون علي الوش
.
اهم حاجة انه ياخد لون ذهبي من غير ما بنشف
.
و هيطلع روووعة من غير ما يعجن و لا يكون ناشف
.
.
.
ملحوظة
-------
لو ماحطيتيش سمن بين كل راق هيطلع معجن منك
.
.
.
و بالهنا و الشفا

4 comments:

  1. تسلم ايدك ياقمر

    مدونتك جميله اووووى

    ان شاء الله هتابعك بأستمرار

    وعاوزين كده وصافات كتيررره لمختلف الوجبات

    اختك جميله المصرى

    ReplyDelete
  2. تسلم ايدك

    ReplyDelete
  3. جميله المصرى
    تنوريني يا قمر
    حتى و لو مر 7 سنين
    :D

    ReplyDelete
  4. Anonymous
    الله يسلمك
    ;)

    ReplyDelete

رأيك يهمنا