الطريقة ديه من بنت عمتي نونا
و هي لهلوبة في المطبخ
يعني ناخد منها الوصفة واحنا مغمضين
"المقادير"
.
.
6 ملاعق كبيرة سكر
(علشان الكراميل)
.
3 كوب لبن
.
6 بيضات
.
6 ملاعق كبيرة سكر
(غير اللي فاتو)
.
2 باكو فانيليا
.
.
.
.
.
"الطريقة"
بالنسبة للكراميل
.
نسيح السكر علي نارهادية لحد ما يصل لونه للذهبي الغامق
(بس حاسبوا لحسن يتحرق)
.
.
.
اما باقي المقادير نضربها مع بعض في الخلاط
.
وكده يكون خلاص الكريم كراميل جاهز للتسوية
.
.
لو تحبوا تعملوه في اطباق صغيرة بتاعة الفرن ماشي
.
.
و لو مافيش اطباق صغيرة ممكن في صينية فرن تكون مناسبة
.
.
نحط السكر المحروق في الصينية و نفرده كويس بالتساوي
.
.
و بعدين نحط الخليط اللي ضربناه في الخلاط فوق السكر المحروق
.
.
و نجهز صينية اكبر يكون فيها ماية سخنة و نحط فيها صينية الكريم كرامل او الاطباق الصغيرة
.
.
و نسيبها في الفرن علي درجة حرارة 180 (متوسطة) لمده ساعة الا ربع
.
.
و لما يبرد نحطه في التلاجة
.
.
و وقت التجهيز تحط الصينية علي النار دقائق علشان السكر يفك
.
.
و لما نحس انه فك خلاص تقلبه علي طبق التقديم
.
.
وبالهنا و الشفا
مممممممممممم
ReplyDeleteتجنن انا وجوزي بنحب الكريك كراميل مووت
هجربها اكيد طريقتها سهلة جداااا
تسلم ايدك ياقمراية
نـــوارة
ReplyDeleteخلاص يا جميل مستنية النتيجة
بس ماتنسيش تشيليلي طبق صغنن كده علي جنب
:)