Pages

Pages - Menu

Saturday, May 30, 2015

صينية بطاطس باللبن و البيض

ما اتأخرتش أهه
;)

انا مش النوع الي اقتنع بوصف اكلة غريبة غير لما ادوقها الاول
اخت جوزي كانت عاملة صينية بطاطس بالبيض و الجبنة و دوقتهالي
بس كانت روووعة



جميلة جدا
اول ماشفتها بصراحة قلت ممممممم
نظام اكل صحي بأه و وبيض و انا مابحبش ريحته و لبن اللي اساسا مابشربوش
وفعلا ركنتها


بس اليوم ده للحظ السعيد ماكنتش عاملة اكل
و الجوع قرص عليا
و طبعا الجوع كافر
قلت اما اشوف البطاطس ام بيض ديه عاملة ازاي
بدوق اول قطعة و انا متوجسة خيفة
و اذ بي أفوجأ ان الطعم فعلا جميل
جميل جدا
تخيلوا المشهد كده اول قطمة بحرص شديد و تاني قطمة اسرع شوية و بعدين الطبق خلص في دقيقة


جعتوا و ريقكم سال و لا لسة
:)

ادخل على الطريقة بأه بسرعة علشان المرحلة ديه خطر عليكم 

:)
بطاطس مقطعة شرائح اتخن من الشيبس
(الضعف تقريبا)
نصف كيلو لبن
بيضتين
ربع كيلو جبن رومي مبشور
بصل مقطع مكعبات صغننة
فلفل أخضر مكعبات صغننة لو حامي يبقى احسن
ملح و فلفل

نبدأ بأه بسم الله
نبدأ الاول نسخن الفرن قبل ما نبدأ
هنحط شرائح البطاطس في شوية ماية و ملح خفيف و نديهم غلوة على النار
ربع سوا كده :)
و البصل و الفلفل المكعبات نرش عليهم ملح و فلفل و نفركهم كويس مع بعض
و نضرب البيض و اللبن في الخلاط مع بعض عليهم شوية ملح و فلفل
و نجيب صينية و نبدأ نرش في قعرها نص كمية البصل و الفلفل اللي عندنا
و بعدين نرص عليهم البطاطس
و تاني بصل و فلفل و عليهم نص كمية من الجبن الرومي المبشور
و تاني بطاطس
و بعدين باقي الجبن الرومي
و في الاخر نحط اللبن بالبيض
و ندخلهم في الفرن لحد ما ياخد لون حلو
تبقى كدة استوت و بقت تمام

و بألف هنا

;)

على فكرة
ممكن جدا تحطي لحمة مفرومة متعصجة في النص 
ممكن شرايح بسطرمة
ممكن سوسيس او لانتشون

الاكيل و ليه ذوق في الاكل هيعرف يتصرف
;)


**
طبعا مش محتاجة اقول لكم ان ديه مش صوري
بس اوعدكم بنفس النتيجة

Thursday, May 28, 2015

مكرونة بصوص الجبنة

كالعادة راجعة بعد غيبة طويلة

بس معايا مكرونة بصوص الجبنة
و جنبها اي حاجة تحبوها

هقولكم انا عملت ايه معاها و على شوية اقتراحات تانية معاها لو تحبوا

كنت في كارفور و شفت جنب برطمانات المايونيز حاجة كده شبه المايونيز بس مكتوب عليها انها صوص جبنة فورماج
كنت جعانة طبعا و قعدت اتخيل بأه الطعم و الشكل النهائي 
مكدبتش خبر
 قلت طب مانجرب
جبت معاها مشروم و مكرونة شرايط

و رجعت البيت قلت اعملها ازاااي اعملها ازاااي

بشرت بصلاية صغننة و عليها ملح و فلفل و شوحتها شوية لحد ما دبلت و بعدين حطيت عليها شرائح مشروم و قلبت شوية حلوين كده لحد ما المشروم بدأ ياخد لون بسيييط و بعدين حطيت من صوص الجبنة 3 ملاعق كبار مليانين و قلبت مع المشروم و زودت تقريبا نصف كوب لبن علشان يطلع لي قوام الصوص
قلبتها مع اللبن لحد ما بدأ يغلي و قوام الصوص بدأ يبان
و بشرت عليها رشتين من جوزة الطيب

يمي كان طعمها تحححفة

لازم ندوق علشان لو محتاج ملح و فلفل تاني و لا حاجة
لحد ما نظبط الطعم 

لو القوام بتاعها تخن شوية حطي عليها شوية لبن تاني و قلبي و استني لحد ما يغلي علشان تشوفي القوام كده مظبوط و لا لاء

و رحت جايبة المكرونة بعد ما سلقتها و حطيتها على الصوص

و كنت عاملة جمبها فراخ بتتبيلة البانية
(بلصة مبشورة – طماطم مبشورة – ملح و فلفل – شوية كاري – خل – ليمون)
و بعدين شوحتها على النار كده مع شوية زيت ذرة لحد ما بدأت تاخد لون و تستوي

و قطعتها شرائح بالعرض و حطيتها على الصوص قبل ما اضيف المكرونة
و عيشت في ملكوت تاني مليان سعادة
:)
ممكن نحط الفراخ على الوش بعد مانغرف المكرونة و الصوص مع بعض
زي سبكترا مثلا

ممكن تعملي جنبها ايييي حاجة
لو لحمة باردة بصوص المشروم او الفلفل الاسود مثلا
أو حتى زي ماعملت في الفراخ كده
 تتقطع و تتقلب مع الصوص و المكرونة

ممكن فراخ مشوية
ممكن اي حاجة احنا شايفين انها مناسبة

*ملحوظة*
ان حنا ممكن نعمل صوص الجبنة ده من الاف للياء في البيت 
جبن بارميزان+جبن شيدر+بلو تشيز+جبن كيري
 الصلب يتبشر و الكميات بتكون متساوية
و نحطهم على نار هادية معاهم شوية لبن و تقلبي براااحة لحد ما كله يسيح مع كله

ممكن طبعا نغير في انواع الجبن 

بس اهم حاجة بلاش الرومي
ارجوكم

بتقلب طعمها تماما و تخلي الاكلة مش مظبوطة

بس كده
و بألف هنا
و شفا 
:)

طبعا الصورة اللي فوق ديه مش بتاعتي 
:(
مالحقتش اصور
بس وعد
هحطها اول ما اعملها تاني
;)