Pages

Pages - Menu

Monday, January 7, 2013

كوكيز ببشر البرتقال


بما ان عندنا برتقال إذا فنحن نمتلك ثروة

:))

عرفت طريقة كوكيز ببشر البرتقال طعمة لذيذ و في نفس الوقت مش بياخد وقت خاااااالص لا في تحضيره و لا في خبزه


 جبتها من البلوج ده ----& stephanie's kitchen



لتحضير الكويز:
2 ½ كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
رشة ملح
ا كوب زبدة سايحة
1 كوب سكر بحبب "من غير طحن"
2 ملعقة كبيرة بشر برتقال
2 ملعقة كبيرة عصير برتقال
1 بيضة

لتحضير الصوص:
1 ½ كوب سكر مطحون ناعم
ملعقة كبيرة بشر برتقال
2 ملعقة كبيرة عصير برتقال

نبدأ نعمل الكويز:
نحط بشر البرتقال على السكر في طبق و نفرك البشر مع السكر لحد ما السكر ياخد طعم و لون البرتقال
كدة




و في طبق غويط نحط الدقيق + البيكنج بودر و رشة الملح و نقلب كويس



نحط عليهم خليط السكر اللي عملناه و نقلب

و نحط البيضة و الفانيليا و نقلب كويس

اخر حاجة الزبدة
و نقلب كويس لحد ما تتشكل معانا عجينة ماسكة نفسها

و نجيب الصواني اللي هنعمل فيها و نفرش فيها ورق زبدة

و نبدأ ناخد قطعة صغننة من العجين و نكور كور وسط مش صغننة و مش كبيرة

و نرصهم في الصينية
كدة

و ندخلهم الفرن على درجة حرارة عالية لمدة 10 ل 12 دقيقة

يادوب تبدأ تاخد لون ذهبي فاتح من تحت و نشيلها على طول


نطلع الصينية تبرد شوية و بعدين نشيل الكوكيز بالراحة بملعقة مسطحة كبيرة من بتوع المطبخ علشان ماتتفتفتش معانا
و بعد ما بتبرد خالص بتنشف شوية علشان كده مش المفروض نسيبها في الفرن كتير علشان ماتنشفش اوي

و ديه تجربتي الفريدة

لو انا ماكنتش فاشلة في التصوير كان زمان عرضها افضل
:(

انا بعد ما عملت الصوص لقيتها عجبتني اكتر من غيره
بس هقوله علشان اللي بيحب الحاجة مسكرة اوي

بنحط السكر المطحون و بشر البرتقال و عصير البرتقال مع بعض و نقلب كويس و بس كده

:)


بتحطيه على الكوكيز او كيكة البرتقال اللي عملناها المرة اللي فاتت

و بألف هنا و شفا

:))

كيكة البرتقال


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
بمناسبة ان الدنيا ملياااانة برتقال بجميع انواعه عملت كيكة البرتقال


مقاديرها سهلة و طريقتها سهلة جدااا 

ديه  طريقة منال العالم

كي جي وان مطبخ هتجيبها من اول مرة بإذن الله تعالى

:)

نبدأ بأه بسم الله

2 كوب دقيق

ملعقة كبيرة بيكنج باودر
1 كوب سكر مطحون
فانيليا
5 بيضات
1 كوب زيت ذرة
¾ كوب عصير برتقال
1 ملعقة كبيرة بشر برتقال


سخنى الفرن على درجة حرارة عالية
و نحضر الصينية  بإننا ندهنها بزيت و نرش عليها دقيق بحيث تتبطن كويس علشان الكيك مايلزقش في الصينية و سيبيها على جنب لحد ما نخلص خليط الكيك

أنخلي الدقيق و البيكنج باودر والملح و خليهم على جانب

و في الخلاط (او بالمضرب اليدوي) حطي السكر و البيض و الفانيا و اضربي لحد ما يبقى الخليط كريمي.

حطي الزيت وعصير البرتقال و اخلطي

و بعدين ضيفي خليط الدقيق و بشر البرتقال و استمري لحد ما يختفي الدقيق

و بكدة نكون خلصنا الحمد لله

صبي الخليط في الصينية اللي حطرناها من قبل كدة


و اضبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة
و دخلي الصينية لمدة لا تقل عن ½ ساعة

و لما تخلص جربي فيها سكينة ناشفة و اغرزيها في النصف و لما تطلع نظيفة يبقى كدة تمام
عموما بعد النص ساعة دية مفيش مجال انها تكون مش مستوية

بعد ما تخرج سيبيها شوية في نفس الصينية علشان وشها ينشف  شوي و مايعجنش

و بعدين اقلبيها على منخل او اي حاجة عندك مخرمة علشان الكيكة تتهوى

و سيبيها على الاقل 10 دقائق كمان قبل التقطيع علشان ماتتفتفتش منك 

و بعد كدة بالف هنا و شفا
:))