طلبت مننا صديقتنا العزيزة ياسمين اعملها كانيلوني
cannelloni
في طاسة بنبشر بصلة كبيرة خشن و نحط عليها شوية زيت
ممكن نحشي بلحم مفروم و سبانخ
(طعمها جميل جدا و صحي للاطفال)
و نحط الشرايح ديه علي اللحم المفروم
و بعدين نلف الكانيلوني
ممكن كمان نحشي بالفراخ
و في كمان حشوة الفراخ بالمشروم
و شوية كسبرة مفرومة خشن
و اقلب
و هو ده الحشو
و ممكن نحشيها بحشوة الفراخ بالسبانخ
و في حشوة السبانخ بالجبن الريكوتا
(معلش بأه الجبن الريكوتا غالية شوي و انا استخدمتها كتير)
(استحملوني بأه)
نصف كيلو جبن ريكوتا
(500 جرام)
(500 جرام)
ربع كيلو سبانخ مجهزة و مقطعة
(250 جرام)
(شرحنا ازاي نجهزها فوق)
بيضة كبيرة
كوب جبن بارميزان
و نخلط الريكوتا و السبانخ و البيض مع بعض كويس
و نحشي بيهم الكانيلوني
(ممكن نعكس المقادير بين الريكوتا و السبانخ )
و شكلها هيكون كده
و علي وجه الصينية نرش كوب البارميزان فوق الصلصة
(ممكن خليط الرومي مع الموزاريلا)
(ممكن نعكس المقادير بين الريكوتا و السبانخ )
و شكلها هيكون كده
و علي وجه الصينية نرش كوب البارميزان فوق الصلصة
(ممكن خليط الرومي مع الموزاريلا)
و في حشوة كمان بالسلامون المدخن
باكت سلامون مدخن
نصف ربطة شبت مفروم خشن
300 جرام جبن ريكوتا
بنقطع السلامون قطع صغيرة و نخلطها بباقي المقادير
و كده عندنا الحشو جاهز
طبعا احنا ممكن نبدع براحتنا بالحشوات علي حسب المتاح عندنا
انا جبتلك كام حشوة مشهورة
و ممكن ندور حولها بالتباديل و التوافيق
بس نبعد عن الشواذ الله يكرمكم
يعني لما نخترع مكونات
ياريت تكون مقبولة عقلا علي الاقل
ممكن اوي نعمل الكانيلوني بالحشوات ديه بس بدل ما نعمل عجينة الكانيلوني
ممكن نجيب بتنجان رومي كبير و نقطعة شرائح طوليه و عريضة و نشوحة في النار في زيت بسيط علشان يستوي و ينفع نثنيه
زي كده
بعد ما بنحشي الكانيلوني باي خلطة من الخلطات اللي عملناها
بنجيب صينية بايركس و نحط فيها صلصة طماطم بتاعة الباستا
نغطي قعر الصينية بصلصة الطماطم
انا هقول علي طريقة الصلصة اللي بعمل بيها
في حلة بحط شوية زيت سخنين و اذبل فيهم بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
و اقلب شوي لحد مايذبل و بعدي احط تقريبا 5 فصوص ثوم مهروين و اقلب تاني و لو عندنا ريحان اخضر نحطه مفروم خشن و بعدين احط نصف كوب خل و قلب شوي لغاية ما المكونات تتجانس
و بعدين احط عصير كيلو طماطم و عليه الملح و الفلفل و اسيبه يتسبك لغاية ما يصبح عندنا صوص ثقيل
احط الصوص ده في قعر الصينية
و ارص عليه الكانيلوني المحشي
و بعدين احط علي الكانيلوني بالملعقة باشاميل يا دوب اغطي بس مانكترش
انا بعمل الباشاميل ازاااي؟؟؟
كيلو اللبن احط عليه 4 ملاعق كبيرة دقيق و اضربه في الخلاط
و بعدين احطه في حلة علي النار و عليه ملح و فلفل و ملعقة كبيرة زبدة او سمن
و اقلب لحد ما يصل للقوام المرغوب فيه
انا بحب القوام بتاعه يكون كريمي
ممكن نحط بيضة علي الباشاميل بعد ما يبرد
(ساعات كتير مابحطش)
بعد ما نحط الباشاميل علي الكانيلوني المرصوص في الصينية احط عليه بالملعقة طبقة صلصة تاني
مش كتير برضه
و بعدين ارش الوجه بجبن بارميزان مطحون او رومي مبشور
ممكن طبعا نحط الصلصة الاول علي الكانيلوني و بعين الباشاميل
و ممكن نستغني عن الباشاميل اصلا
ده مسألة زوق
(مش هتفرق يعني)
و ادخله الفرن تقريبا نصف ساعة ممكن يصل لساعة الا ربع
(على حسب فرنك)
في الرف اللي في النصف
علشان يستوي من فوق و من تحت
(على حسب فرنك)
في الرف اللي في النصف
علشان يستوي من فوق و من تحت
هتكون الجبن ساحت و الجوانب بان عليها السوا
و اطلعه
و يقدم ساخنا
و بالهنا و الشفا
انا هاخد اجازة كتييير بعد البوست المجهد ده