Pages

Pages - Menu

Saturday, November 22, 2008

كوكيز بقطع الشوكولاتة

ازيكم يا جماعة
.
عارفة اني اتأخرت شوية
.
و ان ناس كتيييييير متبعاني و مستنياني
(بصبر نفسي)
.
بس اعمل ايييييه مشغوليات بأه
.
ايه رأيكم في الكوكيز اللي بقطع الشوكولاتة
.
.
ده
.
.
.
.
انا كنت بشوفه كتير طبعا في الافلام الاجنبي
.
و لما شفته في السوبر ماركت لقيت انه بسكوت عادي جدا
.
و غيظا فيهم عرفت طريقته و بقيت بعمله كتير
.
.
لانه سهل و سرييييع جدااا
.
و ممكن عبد الله ياخده معاه المدرسة و مايتفتفتش منه
.
لانه بسكوت ناشف شوي
.
يعني مش ناعم
.
بس طعمه حلو بجد
.
نبدأ بأه الشغل
.
"المقادير"
.
2 كوب دقيق
(لجميع الاغراض)
.
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
.
نصف ملعقة صغيرة ملح
.
3\4 كوب زبده
(لازم زبده يعني مانتفزلكش و نحط سمنة)
.
واحد و نصف كوب سكر بودرة
(و اللي هتقول رجيم تجيب سكر بني)
.
2 بيض
.
كيس فانيليا
.
1 كوب شوكولاتة قطع
(زي ديه مثلا)
بتتجاب من السوبر ماركت او عند بتوع مستلزمات الحلويات
(زي محلات درب البرابرة)
في اكياس زي كده
.
او سايب
.
او ممكن تجيبي بار شوكولاتة بتاعة الطبخ و تكسريه انت بمزاجك
.
.
1 كوب مكسرات مجروشة خشن
(طبعا نوع المكسرات علي حسب الرغبة)
.
.
ممكن مانحطش مكسرات و نخليها كوبايتين شوكولاتة
او العكس
.
.
.
" الطريقة"
.
نخلط الدقيق مع البيكنج باودر و الملح
.
نضرب الزبدة بالمضرب الكهربائي لحد ما تكون زي الكريمة
.
و نضيف ليها السكر بالتدريج
.
ونضرب لحد ما يكون القوام هش زي الكريمة
.
و نحط عليهم البيض و الفانيليا و نضرب حتي التجانس التام
.
و بعدين نحط خليط الدقيق اللي حضرناه في الاول
.
و نقلب حتي يختفي الدقيق تماما و يتجانسوا
.
و نحط في الاخر قطع الشوكولاتة و المكسرات المجروشة
.
و نقلب
.
و نجيب الصينية اللي هنرص فيها
.
و بملعقة صغيرة نملاها من الخليط و نحط في الصينية
(مانبططش علشان هيفرش لوحده)
.
و نسيب مسافة بين كل واحدة اتنين انش تقريبا
(علشان مايلزقوش في بعض)
.
و نرش عليهم في الاخر رشة شوكولاتة قطع و مكسرات
.
و ندخلهم الفرن
(يكون سخن طبعا)
.
في درجة حرارة متوسطة
200 درجة مئوية
.
تقريبا من 8 ل10 دقائق
.
او لحد ما تبدأ تحمر من تحت
.
و تعبأ في علب مباشرة علشان ما تنشفش بسرعة
.
.
و بالهنا والشفا

Wednesday, November 12, 2008

كوردون بلو


كردون بلو علي طريقتي

(Cordon bleu)

.


.

المفروض الكوردون بلو بيكون محشي جبن شيدر و اي نوع لحم مدخن

.

انا بأه مابحبش اكل اللحم باللحم

زي الرسول صلي الله عليه وسلم

.

او سيدنا علي

.

مش فاكرة مين اللي قال لا آكل اللحم باللحم

.

انا دورت علي المقولة ديه في جوجل علشان اجيب اثبات بس موصلتش لحاجة

.

المهم انا مش بحب اكل اللحم باللحم

.

فعلشان كده عدلت في الكوردون بلو

.

"المقادير"

.

فراخ بانيه

(صدور دجاج مخليه)

بس و احنا بنشتريها نقول للراجل رققها علشان هنحشيها

.

نتبل الفراخ البانيه بماء البصل و الليمون و الملح و الفلفل

.

جبن رومي او شيدر مبشور

.

ملعقة قشطة علب

(او حسب الكمية بحيث تكون متجانسة مع الخليط)

اللي هي زي ديه

.


.

.

فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيرة

.

دقيق ابيض

.

بيض مضروب وعليه ملح و فلفل

.

دقيق ذرة

(علشان هتاخد وقت و البقسماط بيتحرق بسرعة انما ده بيستحمل)

.

زيت للتحمير

.

.

بس خلاص

.

.

"الطريقة بأه"

.

نخلط الحشو في طبق

(اللي هو الجبن المبشور +الفلفل الاخضر المقطع + القشطة)

.

.

نجيب قطعة الفراخ

ونفردها

و تحشيها من الحشو اللي في الطبق

(ملعقة كبيرة مثلا)

.

بنحشي بالطول مش بالعرض

.

يعني بالتشبيه بكف اليد بنبدأ من الصوابع لاعلي

(مفهوم ولا ايه؟؟)

.

و نحطها مباشرة في دقيق

بحيث الدقيق يغطيها تماما

(سامعة واحدة بتقول كده مش هتفك؟؟)

(ماهو الدقيق لما يغطيها تماما مش ممكن تفك ابدا)

(عموما لو خايفة تفك اقفليها بخلة السنان بالطول علشان ماتكونش بارزة)

.

.

و بعدين في البيض

.

و بعدين دقيق الذرة

.

و نرصهم في طبق

.

و لما نخلص الكمية اللي عندنا نحطهم في التلاجة نصف ساعة مثلا علشان يمسك نفسه

.

و بعدين نحضر طاسة فيها زيت غزير و نحط الفراخ فيها و نقلب كل فترة

علشان تتحمر من كل الجوانب

.

و بعدين نشيلها علي ورق ماص

.

و تقدم ساخنة

.

.

ياااا سلاااام

.

انا متخيلاني باكلها دلؤتي و الجبن الرومي او الشيدر بتمط معاي

.

ييممممميييي

.

.

ممكن ناكل معاها مكرونة

.

او ممكن نعملها جنب محشي

.

يالا بالهنا و الشفا

Saturday, November 8, 2008

براونيز

انهاردة هنشوف مع بعض طريقة البراونيز
(Brownies)
الطريقة ديه واحدة صحبتي قالتلي عليها
و نظرا لعشقي للشكولاتة بجميع اشكالها
فقد قررنا عمل الآتي
(البراونيز طبعا)
"المقدير"
2 بيضة



1\2 كوب زبدة لينة



1\2 كوب شوكلاتة سايلة



1\2 كوب سكر



1 كوب دقيق



1\4 م ك بيكنج بودر



فانيليا كيس واحد
مكسرات مجروشة حسب الرغبة
(ممكن لوز -بندق-عين جمل)
طبعا كلنا عارفين مجروش يعني مطحون خشن
و برضه عارفين ان المكسرات المستخدمة في الحلويات بتكون محمصة و مش مملحة
(المعلومة ديه انا شخصيا ماكنتش اعرفها)
"الطريقة"
بتسيحى طبعا الشيكولاته فى حمام مائى



زى ما انت عارفة
برضه للي مش عارف
بنحط الشكولاته في سلطانية كبيرة علي حلة فيها ماء مغلي علي النار
(ده اسمه حمام مائي)
و نستني لما الشكولاته تسيح ناخد منها مقدار نصف كوب
و الباقي ممكن نحط عليه شوية زبدة و نعماه صوص شكولاته علي وش الكيكة
ناخد بأه نص كوب الشكولاته ده

و بعدين ضيفى عليه البيض بالفانيليا بعد ما تكونى ضارباه كويس



و اخلطى الزبدة مع السكر(بمضرب البيض) لحد ما يكونوا زي الكريمة و ضيفي عليهم الشكولاتة و البيض



و بعدين اخر حاجة الدقيق و البيكنج باودر



و اضربيهم كويس



ممكن كمان تحطى كل حاجة فى الخلاط



و تضربيها و تريحى نفسك
(بس انا بحب الترتيب)



بس و تصبيها فى صينية مستطيلة



بس متخليش الخليط عالى



يعنى هى اصلا المفروض تكون رفيعة بس مش اوى



يعنى مش زى الكيكة العادية



ارفع



و حطى على وشها المكسرات مع صوص الكراميل


و ممكن كمان تحطيها جواها

و اللي مش بيحب المكسرات ممكن يحط فيها قطع شكولاته
و علي وشها كمان قطع شكولاته
و ممكن ماتحشيهاش حاجة خالص
و ممكن ترشي عليها رشة سكر بودرة
(بيدي شكل شيك برضه )

و اعملى لها صوص شوكولاتة



و بتتاكل دافية






و مش بتاخد وقت فى الفرن خالص



سريعة جدا فى عمايلها



و فى السوى



في درجة حرارة 180
مده 25 دقيقة تقريبا
او لحد ما تختبريها بالسكينة و تطلع نضيفة
و بالهنا و الشفا

Monday, November 3, 2008

فراخ كنتاكي

انهارده هنعمل مع بعض فراخ كنتاكي
.
الطريقة ديه عرفتها من شيف يسري في برنامج من كل بلد اكلة
.
و لما عملتها لقيت انها زي فراخ كنتاكي بالضبط بس من غير زفارة
.
اصل لما باكل فراخ من كنتاكي بحس ان فيها زفارة كأني باكل سمك
.
بس الطريقة ديه انا مجرباها
.
و عجبت تامر اوييييي
.
و الاهم انها تناسب الزوجة العاملة لانها مش بتاخد وقت خالص لا في التتبيل و لا في التحمير
.
.
و ده شكلها لما اتعملت في البرنامج
.
.
"المقادير"
.
*التتبيلة*
.
ماء بصلة كبيرة
.
اربع فصوص ثوم مهروس ناعم جدا
.
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعمة
.
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
(عصير لمونتين)
.
2 ملعقة كبيرة خل
.
للي بيحب الشطة ممكن يضيف ملعقة او ملعقتين شطة
(حسب الرغبة)
.
2 ملعقة كبيرة سماق
(لو مافيش مش مشكلة)
.
*******
.
فرخة مقطعة 10 قطع بالعظم
(يعني الاجنحة لوحدها و الصدر 4 و الورك 4)
.
كوب دقيق ابيض
.
2 كوب دقيق اصفر
(لو مش عندك سوبر ماركت كبير يبقي من عند العلاف)
.
3 بيضات
.
ملح و فلفل
.
زيت غزير للقلي
.
.
"الطريقة"
.
نجيب فرخة و نشيل الجلد منهاو نقطعها 10 قطع
و بعدين ننغزها بالسكينة
(علشان تشرب الخلطة)
.
و نحط الفراخ في التبيلة و نقلبها كويس فيها علشان نضمن ان التتبيلة وصلت كل مكان في الفرخة
.
و تتبل مده لا تقل عن 16 ساعة
(يعني ممكن نتبلها من بليل و تتاكل تاني يوم علي الغداء)
.
.
.
و تاني يوم بأه عند التحضير للاكل
.
نحط كوب الدقيق الابيض في طبق و البيض المضروب بالملح و الفلفل في طبق و كوبين الدقيق الاصفر في طبق
.
و نبدأ بأه
.
نحط قطعة الفراخ في الدقيق الابيض
و بعدين في البيض
و بعدين في الدقيق الاصفر
.
و هكذا هتي تنتهي الكمية
.
و بعدين نحطهم في حلة فيها زيت غزير سخن
و نسيبها علي نار هادية مده مش اقل من 10 دقائق
و تلاقي شكله و لونة زي الصورة ديه بالضبط
.
.
.
و بعدين تطلعيه علي ورق ماص للزيت
.
و ممكن تعملي معاه سلطة كول سلو و بطاطس محمرة و تبقي كده اكلة تمام
.
ممكن مكرونة للي هيكون عنده نفس تاني ياكل
.
اصل الفراخ كده لوحدها تشبع
.
و بالهنا و الشفا